Renta viageră de 50.000 de euro pe an şi celelalte beneficii, stabilite la 5 martie de Comitetul Executiv al FRF pentru preşedintele de onoare Mircea Sandu, au fost anulate de Adunarea Generală extraordinară a federaţiei.
„În cazul în care se aplică această decizie, îi voi da în judecată”, amenință Mircea Sandu, care susține că vor fi trecute în noul statut și că deciziile luate sâmbătă nu pot fi aplicate retroactiv, deci pachetul de beneficii votat pe 5 martie îi va rămâne.
Mai mult, președintele de onoare al FRF a precizat că Adunarea Generală de pe 28 iunie nu a fost statutară și că va fi atacată din mai multe direcții, scrie Digi Sport.
„În ceea ce mă priveşte, nu au decis nimic. Pentru că astfel de decizii nu se pot aplica retroactiv. Noul statut va intra în vigoare odată cu hotărârea instanţei, dar hotărârile nu au retroactivitate. Oricum, în cazul în care aplică această decizie îi voi da în judecată. Dar vor fi contestaţii şi în ceea ce priveşte faptul că această Adunare Generală nu este statutară, pentru că nu s-a înregistrat în Registrul Federaţiilor şi Comitetul Executiv care a convocat această Adunare Generală. Vor fi contestaţii multe”, a spus Mircea Sandu.
Pachetul de beneficii al preşedintelui de onoare Mircea Sandu a fost adoptat în Comitetul Executiv, înaintea Adunării Generale din 5 martie, care l-a adus în fruntea FRF pe Răzvan Burleanu.
Acest pachet nu a fost prezentat în cadrul AG, ci doar s-a supus la vot propunerea ca Mircea Sandu să devină preşedinte de onoare al FRF.
Conform pachetului stabilit atunci, Mircea Sandu avea o rentă viageră în valoare de 75.000 de euro anual, drept de administrare a etajului 2 al unei clădiri a FRF, orice intervenţie chirurgicală sau recuperare medicală plătită de FRF, o limuzină de la FRF şi benzina decontată indiferent de numărul de kilometri parcurşi, telefon, personal anjagat cu salarii în limita a 5.000 de lei lunar, deplasări la meciurile echipei naţionale cu decontarea cazării la hotel de cinci stele şi diurnă de 500 de euro pe zi, scrie Mediafax.
Ulterior, Mircea Sandu a renunţat la 25.000 de euro din cei 75.000, la limuzină şi la secretară.
… ce escroci ;Sandu si sleahta de mafioti din fotbalul romanesc. Au dat echipele de club si echipa nationla rezultate remarcabile -in ultimii 10 ani – pe plan european si mondial , asa incat sa merite 12.000/an , nu 50.000/an – unul ca Sandu sau orcare altul de prin conducera FRF – a ultimilor 15-20 ani? ?
Daca se ocupau serios- cu responsabilitate – sa gaseasca acum 15-20 ani – copii talentati , pe care sa-i sprijine financiar ,acum aveam jucatori tineri valorosi la CM – Brazilia 2014.
a fost mircea sandu un seic al federatiei si nu stim noi!?,vre-un satrap al fotbalului,este incredibil !,cine i-au daruit toate astea intr-o tara a saraciei,sfideaza si jigneste orice bun simt chiar si a celui mai sarac roman,un tip lipsit de condescendenta ,chiar nu i-a ajuns cat a supt pe spinarea muncii altora atatia ani cat a fost in functia de care se parea ca nu-l v-a mai da nimeni jos. Fiscul si alte organe competente in verificarea averilor doarme in bocanci,pacat ca legea 18,cea care era in vigoare pe timpul impuscatului nu mai poate fi aplicata iar legea confiscarii extinse nu se poate aplica retroactiv asta in urma hotararii CC.,in rest cred ca i-ar trebui inca o viata sa manance tot ce a agonisit in toti acesti ani.ce inseamna lacomia!?si pana la urma !,care sunt rezultatele caci echipa romaniei nu mai participa de vreo 20 de ani pe la cele mai importante campionate ale lumii.,acestea sa fie reusitele imberbului?
nu trebuie sa le dea nimeni nimic…isi dau singuri prin tot felul de comisii, Consilii de administratie, ordine interne…asta se intampla peste tot unde sunt gestionati bani publici.
De aici, o mare parte din bani se duce mai sus, la clasa politica care sustine legal aceste practici.
Comentariile sunt închise.