Premierul Victor Ponta a anuntat miercuri, aprobarea unei ordonante de urgenta care ar clarifica toate problemele urgente pentru buna aplicare a noilor Coduri Penale. Mai exact, ministrii nu vor mai putea fi interceptati nici macar daca se incepe urmarirea penala pentru fapta, nu pentru persoana, deoarece sunt protejati de Constitutie, informeaza Romania Libera.
„Ceea ce este absolut urgent si absolut de bucataria interna a sistemului de justitie sunt de acord si vom adopta prin ordonanta de urgenta, pentru ca, repet, e vorba de bucataria lor interna, cum isi organizeaza anumite proceduri de functionare in cadrul sistemului de justitie”, a sustinut, miercuri, premierul ( citat exact, preluat din pagina www.gov.ro).
Potrivit Constitutiei, nu se poate incepe urmarirea penala in cazul ministrilor fara a se cere avizul camerei Parlamentului din care acesta face parte, sau de la Presedintie, daca ministrul respectiv nu e parlamentar.
Iata ca ordonanta adoptata miercuri nu rezolva URGENTELE judiciare, asa cum sustine premierul Ponta, iar procurorii, ca si judecatorii anume desemnati sa emita mandatele de interceptari nu stiu cum sa aplice legea pentru ca e lacunara.
Cum orice greseala se pedepseste, cel mai probabil magistratii nu vor risca sa fie sanctionati, iar in aceasta perioada de harababura judiciara, mai mult ca sigur ministrii se pot considera imuni la interceptari.
Ordonanta adoptata miercuri de Guvern mai reglementeaza competentele DIICOT, competentele procurorilor, modul in care suspectii sau inculpatii contesta deciziile procurorilor sau ale judecatorilor de drepturi si libertati, de camera sau de fond , care sunt instantele care judeca aceste contestatii, cum se dispune retinerea, cum se dispune arestarea preventiva, din cati judecatori sunt formate instantele de la Inalta Curte etc.
In continuare, raman nerezolvate problemele legate de pedepsele pentru furtul banilor publici sau privati prin inselaciune cu consecite deosebit de grave, unde pedepsele cuprinse intre 10 si 20 de ani inchisoare au fost reduse la pedepse intre 1 an si 5 ani inchisoare sau sunt pedepsite doar cu amenda, reducere care incurajeaza savarsirea inselaciunilor de zeci sau chiar sute de milioane de euro.
De asemenea, raman neclarificate problemele care ii impiedica pe procurori sa faca probatiunea, cum ar fi obligatia de a-l instiinta pe cel urmarit penal, operatiune judiciara care il pune in garda pe suspect si organele de cercetare penala nu mai pot aduna probe.
…de acum inainte acesti vanzatori de tara nu se vor mai intalni la carciuma , vor discuta pe telefon spaga si vânzarea fara a mai fi deranjati de cei care puteau sa -i asculte si sa-i aresteze ……probabil o sa ma aresteze pe mine ca -i injur in permanenta .
…daca nu-i alungam cu furci si topoare o sa ne ingroape acesti mafioti cu zile ….vezi cazul avionului cazut in munti !
Comentariile sunt închise.