Într-un interviu acordat “Evenimentului zilei”, Teodor Meleşcanu, fost director SIE şi candidat independent la preşedinţia României, afirmă că nu va încerca să-l schimbe pe Victor Ponta din funcţia de prim-ministru dacă va ajunge preşedinte.

Citiţi mai jos câteva fragmente din interviul cu Meleşcanu:

Evenimentul zilei: Domnule Teodor Meleșcanu, de ce ar trebui să vă voteze românii în alegerile prezidențiale?
Teodor Meleșcanu: Pentru că românii au nevoie de un președinte competent, cu experiență și echilibrat, de un președinte care să reușească să armonizeze interesele românilor și să le prezinte un proiect comun, pe care să-l urmeze cu toții indiferent de diferențele ideologice.

Punctual, care sunt obiectivele dvs.?
În primul rând, restartarea sistemului politic din România, pentru că, până la urmă, sistemul politic este cel care influențează și economia și viața socială. Vreau o adaptare a Constituției la perioada prin care trece România astăzi, ceea ce înseamnă reducerea numărului de parlamentari la 324, alegerea președintelui pentru un mandat de 4 ani, simultan cu alegerile parlamentare, parlament bicameral, dacă așa se va hotărî în parlament. Chiar dacă vom avea un parlament bicameral, ideea mea este să avem o singură cameră legislativă, Camera Deputaților, în timp ce Senatul, mai restrâns ca număr, să reprezinte principalele regiuni din România și să aibă și un rol ponderator pentru anumite legi. Cu trei pătrimi din voturi să poată cere rediscutarea lor. Alte puncte esențiale din programul meu îl reprezintă politica externă, Justiția și problemele de securitate, apărare care intră în competențele președintelui

Veți colabora cu Victor Ponta dacă veți ajunge președinte?
Domnul Ponta este prim- ministru în funcție și i se potrivește. El este susținut de o majoritate legitimă, prin vot popular, în Parlamentul României. Președintele trebuie să respecte votul popular pentru Parlament.

Dacă veți ajunge președinte, nu veți uzita de dreptul constituțional de a nominaliza un premier, care să-și caute o majoritate?
Nu. Nu, pentru că în Parlament este o majoritate, care susține un prim-ministru, Parlamentul poate să-l dea jos, partidul din care face parte poate să-l dea jos. Asta ține de o organizare politică în care eu nu am de gând să mă implic.

2 COMENTARII

    • Votul popular din butoanele prefecturilor ? Centralizarea listelor din format de centralizator de secție vot în centralizarea electronică la nivel de județ la Prefecturi ?

Comentariile sunt închise.