Radu Moraru: 10TV este în moarte clinică. Foarte mulţi oameni au fost daţi afară. Sper să discut cu patronul RCS&RDS
Radu Moraru, realizatorul „Naşul”, a declarat pentru MEDIAFAX că 10TV este în moarte clinică, precizând că este la Budapesta, unde se va duce la cartierul general al RCS&RDS, pentru a-i cere o explicaţie patronului Zoltan Teszari, întrucât marţi la postul TV au fost daţi afară foarte mulţi angajaţi.
„10TV este în moarte clinică, pentru că, din luna aprilie, au decis să scoată toate emisiuni de pe post, au lăsat doar «Naşul» şi au dat reluări din epoca de piatră. Nu s-au adus alte emisiuni în loc. Oamenii au fost ţinuţi pe margine câteva luni. Credeam că e temporară povestea, am sperat că în toamnă, acum, să pornim motoarele, dar am aflat ieri (marţi, n.r.) că foarte mulţi oameni au fost daţi afară. A fost o campanie de dat afară”, a spus Radu Moraru.
Potrivit lui Radu Moraru, oamenii care lucrează pentru „Naşul” nu au fost angajaţi ai RCS&RDS, „dar au fost daţi afară de la celelalte emisiuni cameramani, realizatori, producători”.
„Acum sunt la Budapesta, mă duc la cartierul general al RCS&RDS şi sper să am o discuţie cu Zoltan Teszari (patronul RCS&RDS, n.r.), pentru că, dacă am tăcut până acum, am tăcut pentru că era vorba de soarta unor oameni. Este incredibil să dai afară oameni, cu toate că ei angajează alţi oameni pe salarii uriaşe, în timp ce oameni care au muncit pentru ei sunt daţi afară ca nişte câini. Eu vreau ca domnul Teszari să îmi spună ce este cu oamenii ăştia. Nu înţeleg, pare aşa o răzbunare. Eu nu-mi fac griji pentru «Naşul», dar nu-mi place să dai nişte oameni afară într-un mod cinic. Oameni buni cu experienţă de 10-15 ani în televiziune, îi dai afară fără niciun criteriu. E aberant”, a spus Radu Moraru.
Totodată, Radu Moraru a spus că cea mai recentă emisiune „Naşul” în direct a fost difuzată pe 10TV în luna august. „Dar noi am filmat mai multe emisiuni în avans, pe care le-am dat apoi în premieră, în perioada în care pe 10TV erau reluări ale altor emisiuni. Şi noi, cu «Naşul» trebuia să începem, dar văd că nu începem. Ne aşteptam să fi început măcar în 15 septembrie. Nu avem explicaţii din partea proprietarului. Noi avem nişte contracte şi suntem nişte oameni foarte serioşi. Am stat 10 ani pe un proiect convenit cu Bobby Păunescu, iar aici am stabilit să stăm cinci ani. Avem un contract”, a spus Radu Moraru.
Întrebat de MEDIAFAX dacă el crede că RCS&RDS doreşte să închidă 10TV sau să îl înlocuiască cu un eventul post de ştiri, Radu Moraru a spus: „Nu ştiu dacă se doreşte înlocuirea 10TV cu noul post de ştiri al RCS&RDS. Aud de postul ăsta de ştiri de un an de zile. Sunt angajaţi oameni acolo de şapte luni de zile”.
Totodată, Radu Moraru a spus că intenţionează să îşi facă în perioada următoare un blog – nasul.tv. „O să-mi fac un blog, pe care cei interesaţi pot să ne caute, pentru că pare-se că 10TV este în moarte clinică. Bănuiesc că se doreşte un final”, a mai spus Radu Moraru.
Pe de altă parte, contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii RCS&RDS nu au prezentat până în acest moment un punct de vedere referitor la situaţia 10TV.
Televiziunea generalistă 10TV a fost lansată pe 10 decembrie 2010, de compania de comunicaţii RCS&RDS. Atunci, Radu Moraru, realizatorul principalei emisiuni din grila B1, „Naşul”, s-a transferat împreună cu propriul program la televiziunea 10 TV. De altfel, emisiunea lui Radu Moraru a fost principalul program din grila 10TV, realizatorul TV fiind şi project manager al noii televiziuni.
Pe de altă parte, compania RCS&RDS lucrează de mai multe luni la proiectul lansării unei televiziuni de ştiri. Până în acest moment, însă, compania de telecomunicaţii nu a solicitat o licenţă audiovizuală de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru lansarea unei televiziuni de ştiri.
În prezent, RCS&RDS deţine şi televiziunile de sport Digi Sport, canalul Digi TV Info (care difuzează, printre altele, informaţii despre ofertele şi serviciile companiei) şi televiziunile de filme Digi Film 1 şi Digi Film 2.
Totodată, în vara anului 2010, RCS&RDS a intrat în acţionariatul televiziunii muzicale Music Channel. Music Channel a primit licenţă audiovizuală de la Consiliul Naţional al Audiovizualului pe 22 mai 2008, iar televiziunea, controlată la momentul respectiv doar de Giovanni Francesco, s-a lansat în iunie 2008.
Recent, în 27 septembrie, RCS&RDS şi Giovanni Francesco au primit o nouă licenţă audiovizuală de la CNA pentru a lansa o nouă televiziune muzicală, care se va numi H!T Music Channel şi care ar urma să emită în următoarea perioadă.
În plus, în mai 2011, grupul RCS & RDS a achiziţionat televiziunea de muzică U TV. Totodată, RCS&RDS deţine televiziunea locală TL + (prin societatea Canal 7 SRL în care RCS&RDS este acţionar majoritar cu 51% din acţiuni).
RCS & RDS şi-a dezvoltat propria infrastructură de telecomunicaţii pe suport de fibră optică şi acoperă cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixă şi mobilă peste 200 oraşe din ţară. RCS & RDS este, totodată, unul din cei mai importanţi operatori din regiune, furnizând servicii de telecomunicaţii şi în Ungaria, Cehia, Slovacia, Croaţia şi Serbia.
imi pare nespus de rau,dar isi va reveni!
Cineva de sus il vegheaza.
și-a revenit! 🙂
Comentariile sunt închise.