Chestorul Liviu Popa, seful Politiei Romane, a afirmat, astazi, intr-o declaratie de presa, ca fostul director general al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, Vasile Viorel, si alti sapte ofiteri cu functi de conducere sunt cercetati, in urma tragediei de la coaforul din zona Dorobanti. Noul sef al Politiei Bucuresti este Lucian Guran, cel care, pana in prezent, a detinut functia de subsecretar de stat in MAI.

Atacul armat de luni seara a ridicat problema modului in care se obtin permisele pentru armele letale. “E un semnal in ce priveste detinerea armelor letale. Romania nu e o tara in care sa impuna portul armei. Conditiile pentru obtinerea permisului trebuie inasprite. Politistii care au acordat dreptul de a purta o arma letala lui Gheorghe Vladan sunt vinovati de neglijenta in serviciu”, a precizat chestorul Popa.

Chestorul Liviu Popa a declarat ca s-a dispus cercetarea prealabila a patru ofiteri ai Sectiei 14 Bucuresti, intrucat Gheorghe Vladan a fost reclamat de mai multe ori la aceasta sectie.

De asemenea, seful Politiei Romane a dezmintit faptul ca autorul asasinatului de la coaforul, din Dorobanti, ar detine functia de politist. “Gheorghe Vladan este un criminal, care nu a avut de-a face cu Politia Romana. Acest individ este un simplu sofer, nu un politist. Cautam solutii pentru ca siguranta cetatenilor sa fie de un grad tot mai ridicat”, a mentionat Liviu Popa.

Intrebat de jurnalisti, seful Politiei Romane a mentionat ca autorul atacului de la Perla a obtinut permisul de arma letala, in ciuda faptului ca “la dosar lipseau avizul psihologului, cazierul judiciar si fisa de cunoastere a petentului”.

Seful Politiei Romane s-a referit si la decizia de a il numi in functia de director general al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti pe Lucian Guran. “Aceasta decizie de a-l readuce la conducerea Politiei Capitalei pe Lucian Guran inseamna stabilirea unei foi de parcurs. Consider ca perioada de interimat nu e benefica. Vreau sa va asigur ca Politia Romana este transparenta in relatia cu presa”, a spus chestorul Liviu Popa

Chestorul principal de poliţie Lucian Guran a fost numit miercuri şef al Poliţiei Capitalei, dupa demiterea lui Vasile Viorel.Anterior el a mai ocupat aceasta functie, fiind numit în 15 decembrie 2009.

Lucian Guran a mai indeplinit functia de adjunct al sefului Politiei Capitalei si a coordonat in perioada 2000-2004 Serviciul de Omoruri din aceasta institutie. El a mai indeplinit de-a lungul timpului funcţii de execuţie pe linie judiciara în cadrul Poliţiei Capitalei.

Din declaratia de avere depusa pentru anul 2011 reiese ca acesta detine un imobil de 48 de metri patrati si un autoturism marca Ford.

Lucian Guran s-a nascut pe 17 martie 1961, la Drobeta Turnu Severin, este casatorit si are doi copii.A terminat facultatea de Drept, iar in anul 2000 a absolvit cursul post universitar de criminalistica. El a fost premiat de mai multe ori de-a lungul timpului pentru activitatea sa din MAI, primind in 2001 diploma ”Politistul anului 2001” si diploma ”Politist de Onoare in anul 2002”, acordată de ministrul de interne Ioan Rus.

Vezi aici declaratia de avere a lui Lucian Guran

 

4 COMENTARII

  1. Dar politistii carora femeia le-a adus la cunostinta despre faptul ca sotul detine arma si o ameninta ca o omoara,acestia cum vor fi pedepsiti?Daca politistii ar fi luat in serios reclamatia facuta de femeie,aceasta crima n-ar mai fi avut loc.

  2. D-le nu vreau să supăr pe nimeni dar am şi eu o întrebare pentru Băse: Dacă tot au fost şi sunt atâtea probleme în MAI de ce naiba l-a pus pe „premiantul” ăla de Igaş în fruntea unui astfel de minister? Nu de alta dar azi, întâmplător, l-am auzit la TV pe fostul ministru de interne Ioan Rus. D-le cu toată „simpatia” pe care o port eu PSD-ului, s-a auzit clar profesionalismul de care a dat dovadă Ioan Rus, fără discuţie „cine ştie cunoaşte”, omul e citit prin minister şi cunoaşte cu ce se mănâncă pâinea pe acolo, atât din punct de vedere tehnic atingând clar punctele esenţiale ale subiectului, în ceea ce priveşte „modalităţile” după care lucră un poliţist, cât şi din punct de vedere al impactului social.
    Nu degeaba Ioan Rus a rămas clar ca cel mai bun ministru de interne de după ’89 atât ca rezultate dar şi ca şi simpatie în rândul lucrătorilor ministerului.

  3. Primii complici indirecti la aceste crime sint toti cei care au contribuit la emiterea permisul de portarma pe baza unui dosar incomplet, fara cazier judiciar si fara aviz psihologic (conform sefului politiei romane).
    A doua categorie de complici indirecti, sint cei de la sectia 14 care au tratat cu indiferenta (ceea ce le „sta” in fisa postului), plingerea depusa de sotia decedata ulterior. In loc sa-l abordeze imediat in urma plingerii depuse, ei il apeleaza telefonic. In general cam acesta este circuitul violentei domestice in natura, cind daca tace (sotia) traieste o teroare perpetua, iar daca se hotaraste sa apeleze la organele statului sa o apere risca sa moara.
    In ce tara traim???!!!

    • Iata ce apare in EVZ de azi, in confirmarea celor scrise de mine mai sus
      „Agentul principal Ivan Carpov l-a sunat pe criminal şi i-a spus că trebuie să vină la secţie deoarece nevasta lui a depus plângere penală. Contrar normelor legale, agentul Carpov i-a şi spus ce a reclamat nevasta lui. Anchetatorii şi psihologii chestionaţi de EVZ susţin că telefonul primit de Vlădean ar putea sta la baza gestului reprobabil de a împuşca opt persoane.”

Comentariile sunt închise.