Mulţi dintre turiştii care au ales să-şi petreaca mini-vacanţa de 1 mai pe litoralul românesc, în staţiunea Mamaia, au avut parte de surprize neplăcute. În loc de alei pietonale au găsit grămezi de pavele încă nemontate, iar locul teraselor a fost luat de utilajele de construcţii. În loc să asculte muzică, cei peste 25.000 de oameni care au venit la malul mării s-au văzut nevoiţi să îndure bubuiturile picamerelor, claxoanele basculantelor şi urletele muncitorilor.
Grămezi de pietriş şi nisip în loc de mese şi scaune, utilaje de construcţie în loc de terase. Acesta este peisajul cu care i-a întâmpinat pe cei 25.000 de turişti veniţi pentru minivacanţa de 1 Mai, staţiunea Mamaia, perla Litoralului românesc.
Între hotelurile Perla şi Cleopatra se montau pavele, iar pe restul aleii de promenadă, până la Cazino se turna din greu beton şi se asfalta. Peste tot se auzeau icnetele muncitorilor, bubuiturile picamărelor, claxoanele şoferilor de pe basculante şi utilaje grele şi. „Veselie” mare, nu glumă pentru zecile de mii de turişti care au vrut să îşi facă de cap pe Litoral şi au avut ghinionul să aibă cazare sau să se aventureze în zonele aflate pe lista „reabilitării”.
Lucrările de modernizare la faleza din Mamaia au început în luna noiembrie şi, alături de reabilitarea promenadei turistice din Constanţa, vor costa 10 milioane de euro. Ele ar trebui să se oprească pe 15 mai, dată de la care potrivit legii nu mai este voie să se construiască pe Litoral.
Primarul Constanţei, Radu Mazăre a obţinut însă de la premierul Victor Ponta promisiunea de modificare a legii şi desfiinţare a termenului pentru mai multe categorii de lucrări considerate de urgenţă. „Dacă obţinem această derogare până pe 15 iunie terminăm tot!”, a promis pentru Mediafax, viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău.