Biserica Rupestra Since Veche - Bucuria Neasteptata

grota-sinca veche

La poalele Fagarasului, in stravechiul sat romanesc  Sinca Veche, se afla Manastirea Sapata in Piatra, cunoscuta drept Templul Ursitelor, un loc fara varsta despre care se spun povesti fabuloase, incarcate de magie.

Grota este ascunsa in mijlocul unei paduri in care creste o vegetatie abundenta, semn al unei energii puternic pozitive.

Sinca Veche atrage numerosi cautatori spirituali, arheologi, speologi, radiestezisti, precum si o multime de curiosi dornici sa li se implineasca dorintele, dupa cum spun legendele locului. Aceasta atractie se datoreaza unui lacas controversat cunoscut sub numele de „Templul Dorintelor.”

Unii cercetatori afirma ca, Templul de la Sinca Veche este creatia unei stravechi si avansate civilizatii de pe Pamant, fiind construit acum 6000 – 7000 de ani. Acesta nu e nici din lemn si nici din piatra, semn ca, cei ce l-au construit cunosteau proprietatile gresiei. Nisipul fin din interiorul lacasului contine cristale de cuart si siliciu folosite pentru a comunica daca nu cu civilizatii extraterestre, atunci cu Divinitatea sau cu fiinte din alte dimensiuni.

Dealul de langa Sinca Vech are o forma piramidala si detine acel platou necesar formelor piramidale care permit captarea si emiterea de energii. Dealul de langa grota, cunoscut de localnici sub numele de Dealul Ursitelor sau Dealul Plesu (cel plesuv) este un loc pe care nu se poate cultiva nimic. Specialistii agronomi au incercat sa cultive pe acest pamant, insa solul pare ca si cum ar fi iradiat in urma aterizarii unei nave extraterestre. Mai mult, la cativa kilometri de drumul care duce spre templu, se afla un fel de amfiteatru acoperit cu iarba si arbusti, un spatiu cu un diametru de aproximativ 20 de metri, inaltat cu cativa metri deasupra reliefului inconjurator. Aici exista un fel de terase, precum interiorul unei cetati sau asezari fortificate. Sa fie acestea ruinele unei stravechi asezari dacice dupa cum spun unii istorici care sustin ca si templul este un sanctuar dacic?

Unii specialisti in radiestezie care au facut masuratori spun ca locul degaja un magnetism impresionant si energii foarte puternice, dupa cum rar le-a fost dat sa vada.

Templul-de-la-Sinca-Veche

Oamenii vizitează Şinca Veche pentru legendele şi misterele din jurul acestui lăcaş săpat în piatră, care se spune că este binecuvântat de Dumnezeu şi este un loc aparte, plin de o energie diferită şi pozitivă. Templul este format din cinci încăperi, în care se găsesc două altare, iar pe tavan există un horn prin care se poate vedea cerul. Pereții sunt desenați cu diverse semne, dar și cu texte într-o limbă uitată sau necunoscută. Aici se află un alt mister al locului: peretele altarului are inscripţionate un portret despre care se spune că este al Mântuitorului şi două simboluri care conferă unicitate acestui sălaş – o stea cu şase colţuri, hexagrama, cunoscută sub numele de Steaua lui David sau Pecetea lui Solomon şi cercul Yin-Yang.

sinca-veche

Deseori in aceasta zona se petrec niste fenomene bizare. O relatare apartinand unui reporter, inclusa in paginile unei publicatii locale, „Monitorul de Brasov”, prezinta comportarea ciudata a camerei de luat vederi care pornea si se oprea din inregistrare dupa bunul ei plac. Vizionand materialul filmat s-au observat imagini pe care cei prezenti nu le vazusera in pestera in momentul filmarii. Pe banda apareau niste sfere de lumina si chiar o silueta invesmantata intr-o mantie de culoare inchisa, iar in plan indepartat o mana de lumina stravezie.

Atrasi de misterul locului aici sosesc oameni din toata tara si din toate colturile lumii. Americani, japonezi, italieni, romani din tara Fagarasului sau din toate regiunile tarii, oameni batrani, bonavi, mame cu copii, tineri in cautare de alinare sau de senzational vin la templul facator de minuni. S-a observat ca dorintele se implinesc cel mai bine in trei zile din an: de Sfantul Gheorghe, la Lasata Secului de Pasti si la Schimbarea la Fata, scrie infobraila.ro