teza-doctorat-kovesi

Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor Universitare a dat decizia pe sesizarea privind plagiatul Laurei Codruța Kovesi. Membrii comisiei a decis că suspiciunile de plagiat din teza procurorului-șef DNA nu se verifică și a decis că teza de doctorat nu este plagiată, conform b1.ro

Comisia care a dat verdictul a fost formată din trei specialişti: prof. univ. dr. Vlad Constantinesco, de la Facultatea de Drept a Universităţii „Robert Schumann” din Strasbourg (Franţa), prof. univ. dr. Claudia Ghica-Lemarchad, de la Facultatea de Drept a Universităţii din Rennes 1 (Franţa), şi prof. univ. dr. Radu Chiriţă, de la Facultatea de Drept a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Consiliul General al CNATDCU a decis prin vot, ca urmare a analizei comisiei, să trimită recomandare de menținere a titlului de doctor în drept pe numele Laurei Codruța Kovesi. Pentru această recomandare au fost acordate 33 de voturi „pentru” și o singură abținere.

Laura Codruţa Kovesi a susţinut, în decembrie 2011, la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative a Universității de Vest din Timişoara teza de doctorat cu titlul „Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal”.

Verificarea tezei de doctorat a Laurei Codruța Kovesi a fost făcută după ce deputatul Sebastian Ghiță a depus un autodenunț la Parchetul General în care afirmă că a participat la muşamalizarea raportului Comisiei de Lucru pe baza căruia Consiliul Naţional de Etică a stabilit, în 2012, că actualul procuror-șef al DNA nu a plagiat.

Primele suspiciuni de plagiat au apărut în 2012 și au făcute atunci de Grupul de Investigaţii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvică, şi Miliţia Spirituală. Laura Codruța Kövesi a făcut publice, la sfârşitul lunii septembrie, aproape 250 de pagini de documente folosite în 2012 pentru a se apăra de acuzaţiile de plagiat.