Fostul sef al Sectiei Civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Florin Costiniu, trimis in judecata de DNA pentru pentru complicitate la trafic de influenta, primeste  in prezent o pensie de 16.063 de lei. In aceasi situatie se afla Gabriela Ghita, fost Procuror General al Romaniei,  care primeste o pensie de 6604 lei si care a fost condamnata in prima instanta la doi ani de inchisoare cu suspendare, dar si procurorul Sterian Guli, care a solicitat, ca si in cazul lui Florin Costiniu, sa fie pensionat inainte ca instanta sa se pronunte,  pentru a beneficia de o pensie de 9271 de lei.

Fostul sef  ICCJ, Florin Costiniu, a fost arestat preventiv, in 2010,  in dosarul senatorului PSD Catalin Voicu,  pentru complicitate la trafic de influenta. Costiniu este judecat in stare de libertate si beneficiaza de o pensie de 16.063  lei pe luna pentru ca s-a pensionat in 2010, adica inainte ca instanta sa se pronunte in dosarul in care este implicat. La fel vrea sa procedeze  si procurorul Sterian Guli, trimis in judecata in 2008 si condamnat in februarie la doi ani de inchisoare cu suspendare. Procurorul cere sa fie pensionat inainte ca instanta sa dea o sentinta definitiva si irevocabila.

Procurorul General al Romaniei, Laura Codruta Kovesi a declarat ca magistratii condamnati pentru fapte de coruptie nu trebuie sa primeasca pensie de serviciu atata timp cat se desfasoara actiunea penala.

„Astazi CSM a amanat aprobarea cererii de pensionare a unui magistrat condamnat pentru coruptie.  Cred ca este un lucru bun. Noi mereu am formulat obiectii in aceste cazuri. Cred ca magistratii trebuie sa beneficieze de pensii de serviciu pentru o cariera de 25-30 de ani. Cred ca magistratii trebuie sa beneficieze de pensie de serviciu numai daca isi fac treaba corect. In momentul in care ai fost dovedit ca ai comis o fapta de coruptie, in momentul in care ai fost condamnat pentru o fapta de coruptie, nu cred ca mai trebuie sa existe aceasta pensie. Trebuie modificata legislatia. CSM, Ministerul Public si Ministerul Justitiei au facut obiectii si a existat si un proiect de modificare a legii, dar legea nu a fost modificata. Eu sustin ca in momentul in care s-a pus in miscare actiunea penala si magistratul este suspendat sa-i fie suspendat si dreptul de a primi pensie de serviciu. Daca este condamnat sa nu mai aiba dreptul la acea pensie speciala. Daca este achitat sa beneficieze de toate drepturile. Legea trebuie modificata pentru ca magistratii condamnati pentru fapte de coruptie sa nu beneficieze de pensie de serviciu „, a spus Codruta Kovesi, intr-o interventie la televiziunea publica.

 

16 COMENTARII

  1. Problema este pusa absolut gisert. Este mult mai usor sa conduci/manevrezi un popor de imbecili (ceea ce se pare ca am ajuns) decat sa conduci un popor de oameni educati care isi cunosc drepturile. Oamenii educati se revolta atunci cand aceste drepturi nu le sunt date sau atunci cand rezultatele pozitive ale guvernarii nu apar. E dificil sa conduci oameni educati. De aceea oamenii educati trebuie sa dispara (va amintiti de „moarte intelectualilor”?)Din pacate asta a fost politica de stat in Romania in timpul regimului Iliescu si se pare ca aceasta politica continua cu succes. Cine sunt oamenii educati aka intelectualii? Medici, profesori, cercetatori, etc. adica exact domeniile de activitate care au fost decimate in Romania prin salarii de mizerie.

  2. Ati vazut magistrati condamnati definitiv cu executare? Eu, nu.
    Dar voi cand mai adaugati ceva nou pe pagina asta? Ca a incremenit primul procuror in capul paginei!…

  3. Bine ai venit NASULE,plna acum am refuzat sa ma uit la posturile de stiri,acum ma voi uita cu drag la voi.Succes si sper sa se deschida ochii si mintile romanilor indobitociti de INTACT si OTV.Am anuntat cunostintele ca ai revenit la tv.Inca o data succes!!!!!

  4. De acord cu procurorul gen.al Romaniei,trebuie schimbata legislatia,subscriu si celor de mai sus(care au comentat).

  5. Coruptii nu trebuie sa beneficieze de pensii de la stat. Simplu. Nu? Kovesi are dreptate. Insa justitia trebuie sa se spele singura de pacate.

  6. Sa dea Dl ,sa se faca lumina si dreptate si in acest sens .Sunt unsi cu multe alifii in favoarea lor personala ,culmea e ca stiau cu toti in ce mocirla se balacesc ,ca animalele si nu au scos un mac ci au profitat de meritele care nu li se cuvine.Atentie chiar JUSTITIA????????

  7. Oriunde in lume justitiabilii care sunt prinsi cu mata-n sac pird din drepturile ce li se cuvin,tocmai pentru faptul ca cel chemat sa imparta dreptatea este primul chemat sa respecte legile tarii.Daca si ei sunt cel care le incalca,sa suporte consecintele.Totusi nu inteleg de ce unora,avand totusi salarii peste medie,nu li se aplica aceeasi masura de calculare a pensiei ca muritorilor de rand.Boldea primeste salariu de parlamentar ca si cum ar merge la serviciu.Cei,din alte categorii sociale decat politicienii si juristii,li se taie imediat indemnizatia,reprimindu-si drepturile daca se dovedeste nevinovat.

  8. Stimata Doamna,

    De ce in Romania NU sint pedepsiti acei „magistrati” infractori cu suspendarea dreptului de practicare a profesiei de la 1 an pina la resul vietii! De ce?

    dec

  9. Trebuie modificata legislatia.
    Kovesi: „Magistratii condamnati pentru fapte de coruptie nu trebuie sa beneficieze de pensie de serviciu” Eu sustin ca in momentul in care s-a pus in miscare actiunea penala si magistratul este suspendat sa-i fie suspendat si dreptul de a primi pensie de serviciu. Daca este condamnat sa nu mai aiba dreptul la acea pensie speciala. Daca este achitat sa beneficieze de toate drepturile. Legea trebuie modificata pentru ca magistratii condamnati pentru fapte de coruptie sa nu beneficieze de pensie de serviciu “, a spus Codruta Kovesi, o gandire sanatoasa, dar c-am singulara.

    • Asta ar fi valabil doar intr-o tara unde nu exista abuzuri in justitie si unde justitia chiar isi face neinfluentat treaba. Intr-o tara in care esti arestat doar pentru ca nu ai cantat cum trebuie imnul de partid nu prea este valabila treaba asta. Plus de asta atunci cand e pusa in miscare actiunea penala nu inseamna ca esti si vinovat, ar fi incaltata grav prezumtia de nevinovatie. Nu zic ca nu sunt corupti dar pot exista si foarte multe ” erori „.

Comentariile sunt închise.