Joi, 7 iulie 2016, spre seară, am urmărit, ţintuit în fotoliu de voluptatea curiozităţii satisfăcute, la un post tv de ştiri, unul dintre cele mai pasionante spectacole mediatice pe care le-am văzut eu în anii din urmă.
Nu, nu e vorba de spectacolul sforţării supraomeneşti a lui Klaus Iohannis de a citi cu intonaţii aruncate la întîmplare un text scris de alţii.
Nu, nu e vorba de spectacolul ciondănelilor dintre Liviu Dragnea şi Victor Ponta în chestiunea cine va fi premier la toamnă din partea PSD, ciondăneli uşor de pus sub semnul învăţăturii cu blana ursului din pădure.
Nu, nu e vorba de spectacolul textelor de grădiniță făcute publice de Alina Gorgiu, Parașatuta lui Klaus Iohannis.
Nu e vorba de un astfel de spectacol, deoarece postul de ştiri nu era nimeni altul decît CNN.
Prestigiosul post cu audienţă planetară (nu era singurul, toate marile posturi tv americane în frunte cu Fox News au făcut la fel) transmitea în direct din Congresul american audierea directorului FBI de către House Oversight and Government Reform Committee, cel mai puternic Comitet din Camera Reprezentanților a SUA, în legătură cu decizia FBI de a nu recomanda deschiderea unei anchete penale împotriva lui Hilary Clinton în chestiunea emailurilor secret de stat date de ea pe e-mailul personal cînd era şefa diplomaţiei americane.
Pe parcursul audierii, directorul FBI a declarat:
„Although we did not find clear evidence that Secretary Clinton or her colleagues intended to violate laws governing the handling of classified information, there is evidence that they were extremely careless in their handling of very sensitive, highly classified information” (Deși nu am găsit nici o probă clară că Secretarul Clinton sau colegii ei au intenționat să încalce legea care reglementează mînuirea unor informații clasificate, este evident că ei au fost extrem de neglijenți în mînuirea unor informații înalt clasificate și foarte senzitive).
Timp de ore, şeful FBI a fost bombardat cu întrebări precise de către congresmeni, multe întrebări încheindu-se cu E adevărat sau fals?
Încheiere nu întîmplătoare, deoarece, prins cu o afirmaţie falsă, directorul FBI, dat fiind că vorbea sub jurămînt, risca ani grei de închisoare.
Printre altele, şeful FBI a susținut că, deși Hillary Clinton a fost de o mare neglijenţă, ea nu poate fi anchetată penal, deoarece:
„We don’t want to put people in jail unless we prove that they knew they were doing something they shouldn’t do.” (Noi nu vrem să trimitem oameni la închisoare fără a avea dovezi că ei știau că ceea ce făceau nu trebuia să facă)
E lesne de văzut că în limbajul Binomului SRI-DNA Hilary Clinton comisese un abuz în serviciu. Şi avînd în vedere că mai e şi femeie, Codruţa Kovesi ar fi arestat-o pe loc, în timp ce umplătorii oalei ei de noapte, gen procurorul Uncheşelu, ar fi dat Diviziei Presă să publice e-mailuri dintre cele mai compromiţătoare.
În cazul Hillary Clinton afacerea s-a complicat în mai 2016 cînd hackerul român Guccifer, pe numele său real Marcel Lehel Lazar, a declarat pentru Fox News și NBC News că în mai multe rânduri ar fi spart serverul lui Hilarry și i-a găsit multe secrete care ţin de siguranţa naţională.
Devenea limpede că fie și din neglijență candidata Democraților pusese în pericol siguranța națională.
Directorul FBI a declarat în Congres, sub jurămînt, că românul nostru a minţit.
Rep Farenthold: Puteți confirma faptul că Guccifer nu a avut niciodată niciodată acces la serverul secretarei Clinton?
James Comey: Da, el a recunoscut că a fost o minciună.
Avem temeiuri să-l credem pe directorul FBI, pentru că nu ar fi putut să mintă sub jurămînt.
Pînă la urmă, adevărul, în America, se află.
Iar pe directorul FBI, dracu l-a fi luat pentru mințirea Congresului!
Aşadar, un român a fost cît pe-aci s-o scoată din cursă pe Hillary Clinton.
Să mai spună cineva că noi, românii, nu sîntem ăi mai tari din lume!
Problema e – vorba cuiva, cine l-a pus pe român să mintă și în schimbul a ce a fost el de acord să mintă.
Audierea s-a transmis în direct.
Înainte de convocarea sa, directorul FBI nu s-a dus la Digi 24, cea mai mare unitate militară din media de la noi, pentru a-i face praf şi pulbere pe congresmeni, pentru a-i acuza că atacă independența Justiției, că pun la îndoială lupta împotriva corupției, despre care ne vorbește și ambasadorul american și Klaus Iohannis, imitîndu-l papagalicește, și mai ales, că ar trebui ca CSM să se autosesizeze.
E şi normal.
Audierea a avut loc în America şi nu în România.
La vestea că va fi convocat Directorul FBI în faţa congresului, ofiţerii acoperiţi din presa americană nu s-au sborşit la Congres făcîndu-l „adunătură de borfaşi”.
Ei nu s-au adresat ambasadorului României la Washington, pentru a-i cere părerea despre acest revoltător atac la Justiția americană și pentru a-i publica apoi părerea critică despre acțiunea Congresului pe primele pagini sub titluri precum Ambasadorul român la Washington pune la punct Congresul american!
Mult mai important din toate mi se pare însă această chestiune:
Vedeţi dvs. Comisia SRI din Parlamentul României convocînd vreun ştab de la SRI într-o audiere transmisă în direct de toate posturile noastre de ştiri?
Sursa: cristoiublog.ro