Constat cu amaraciune ca, dupa trei luni de proteste, incidentele de la Pungesti reusesc sa divida ceea ce inca se mai poate numi societatea civila. Cateva articole aparute in presa, semnate de jurnalisti pe care ii respect, ma determina sa iau o atitudine neutra in cele ce urmeaza. Asa ca va las pe voi sa judecati ce e corect si ce nu.
Statul roman a acordat o licenta de explorare si exploatare a gazelor de sist companiei Chevron in mai multe zone. Una dintre acestea este Silistea – Pungesti, judetul Vaslui, unde se va instala prima sonda exclusiv de explorare, conform companiei.
Chevron a concesionat perimetrul de la actualul primar din Pungesti, Mircia Vlase, care a dobandit terenul prin matrapazlacuri. In aceasta privinta exista deja o plangere la DNA. Intr-un stat normal, acest lucru ar fi trebuit sa determine Chevron sa-si suspende activitatea pana la clarificarea situatiei legale a terenului. Nu s-a intamplat asta.
Oamenii din comuna nu au fost informati de “beneficiile” explorarii si exploatarii gazelor de sist si nici nu au fost cointeresati sa accepte activitatea Chevron in zona. Nu exista un dialog real intre localnici si companie.
Lideri ai protestelor din 2012, care erau abonatii Antenei 3 si care au contribuit la aducerea la putere a actualei guvernari, sunt identificati cu protestele taranilor de la Pungesti sau cu cele pentru Rosia Montana. Poate sunt sinceri. Nu stiu.
Jandarmeria Romana a actionat la ordin, iar ordinul a fost de represiune. Dovada este ca Pungestiul a fost declarat “Zona speciala de securitate publica”. Ca ne place sau nu, chiar daca au executat ordinele, jandarmii au comis abuzuri impotriva cetatenilor, indiferent daca erau localnici sau nu. Numai faptul ca i-au bagat in dube dupa lasarea intunericului sau i-au agresat si i-au lasat in drum este o actiune care contravine legilor Romaniei.
In ciuda violentelor de la Pungesti, in Bucuresti nu s-au strans mai mult de cateva sute de oameni pentru solidaritate. Avem exemplul Kievului cu 1 milion de oameni in strada, unde e cu mult mai frig decat in capitala. Chibitam pe retelele de socializare, dam like-uri, insa nu suntem in stare sa ne mobilizam pentru o cauza importanta.
Reprezentantii statului roman nu au nicio reactie. Presedintele tace pe aceasta tema, pe 2 decembrie Ponta i-a felicitat pe jandarmi, iar duminica ministrul de interne a declarat ca fortele de ordine si-au facut datoria, evident respectand legea, pentru ca unii protestatari au fost violenti. Poate ca au existat si provocatori acolo, dar locuitorii din comuna nu au un scaner special pentru persoanele care li se alatura si ii sustin.
Pungestiul este in acest moment un perimetru inchis, supervizat de jandarmi. Adica sub supraveghere militara. Iar motivul este protejarea activitatilor unei companii straine, care nu are certitudinea ca a concesionat un teren obtinut legal.
Jurnalistilor care considera ca unii oameni se intind, de amorul artei, cu coaste rupte pe marginea soselor in asteptarea SMURDULUI, suspecti fiind ca sunt prea vocali pe subiect, le spun ca si zecile de mii de oameni care protestau pentru Rosia Montana erau cam dubioase, dar nu le-au prea vazut. Contractele de publicitate acopereau jena de moment. Textele cu “Nu ne vindem tara!” aveau cautare in epoca lui Iliescu. Astazi oamenii se ingrijesc de viitorul copiilor lor, pentru ca viitorul lor deja a fost compromis.
Celor care sustin ca protestatarii incalca legile pentru ca au daramat un gard de pe un teren privat le amintesc ca acel teren este in litigiu si este obiectul unui dosar penal la DNA. Pana clarificarea situatiei legale, locuitorii din zona reclama ca e al comunitatii.
Concluzia: Pungestiul este cel mai important. In momentul in care se va da drumul la sonda tara toata va fi o fractura, indiferent ca pe ea va scrie Chevron sau Gazprom – ca la Baile Felix. Lasati razboiul ruso-american deoparte si ganditi la rece in ce tara vreti sa traiti peste 20 de ani.
P.S. Astazi se implineste 1 an de cand USL a castigat alegerile. Sa traiti bine!
Experimentul Pitesti= Experimentul Pungesti= Experimentul Romania!Bine ati venit!!
E un an de la lovitura de stat. Chiar nu am nici un motiv de sarbatoare.
Ei isi doresc un cadou, eu cred ca aceasta lege a minelor ii va ingropa
I-am reprosat lui Iliescu si atunci el mi-a spus: „Capitalismul se construieste cu hotie”.
http://www.ziare.com/sorin-oprescu/primar-general/mironov-oprescu-vede-viata-altfel-decat-un-ginere-de-profesie-305943
http://video.espresso.repubblica.it/tutti-i-video/torino-guerriglia-in-centro-per-il-corteo-dei-forconi/1390/1389
Companiile private au ajuns mai puternice ca majoritatea statelor !
Am mai spus-o si nu ma credea nimeni !
Ia priviti http://www.avaaz.org/en/no_champagne_for_monsanto_loc/?bSgpxfb&v=32276
Dormiti linistiti, guvernul mondial are „grija” de voi… Auzisem ceva de Monsanto, dar nu stiam ca s-au miscat asa repede…
🙁 o alta crima adusa umanitatii !!! Opriti pana nu este prea tarziu cu multe dezastre si multe altele !!!
09.12.2013 Bucuresti
Catre: Agentia Nationala pentru Resurse Minerale
Strada Mendeleev, nr. 36-38, sector 1, 010366, Bucuresti
In atentia: Presedintelui Director General
Intrebări pentru ANRM:
1. Harta Romaniei concesionate de ANRM arata ca o suprafata mare a Romaniei este destinata explorarii si exploatarii resurselor minerale de catre diverse firme private. Romania e o tara bogata in resurse, dupa cum afirmati si pe site-ul namr.ro. Legea petrolului prevede, si Legea minelor va prevede in curand si ea, ca firmele private vor putea expropria in numele statului.
Ce sa faca populatia expropriata de pe o suprafata atat de mare a Romaniei?
2. Cum respecta ANRM Constitutia Romaniei, art.44, alin. 5, 7, 9?
3. Daca firmele private care au concesionat terenuri in Romania nu respecta Constitutia, legile din Romania si propriul cod etic, atunci ANRM nu are nici o responsabilitate pentru consecintele faptelor sale?
4. Gazele de sist nu sunt reglementate de Legile nr. 85/2003 (legea minelor) si nr. 238/2004 (legea petrolului)). Atunci nu intra sub jurisdictia ANRM si aceasta nu poate concesiona terenuri din Romania pentru explorarea si exploatarea gazelor de sist. ANRM cum isi justifica atunci depasirea competentei?
Note:
Codul de etică al Chevron: http://www.chevron.com/documents/pdf/chevronbusinessconductethicscode.pdf
Persoanele juridice asociate:
CHEVRON ROMANIA HOLDINGS BV si CHEVRON ROMANIA EXPLORATION AND PRODUCTION SRL au cod CAEN: 0620 Obiect Activitate: Extractia gazelor naturale (nu gaze neconventionale, care nu sunt cuprinse in Legile nr. 85/2003 (legea minelor) si nr. 238/2004 (legea petrolului)).
Din Constitutia Romaniei:
ARTICOLUL 44
(5) Pentru lucrări de interes general, autoritatea publică (deci, doar autoritatea publica, nu o firma privata) poate folosi subsolul oricărei proprietăţi imobiliare, cu obligaţia de a despăgubi proprietarul pentru daunele aduse solului, plantaţiilor sau construcţiilor, precum şi pentru alte daune imputabile autorităţii.
(6) Despăgubirile prevăzute în alineatele (3) şi (5) se stabilesc de comun acord cu proprietarul sau, în caz de divergenţă, prin justiţie.
(7) Dreptul de proprietate obligă la respectarea sarcinilor privind protecţia mediului şi asigurarea bunei vecinătăţi, precum şi la respectarea celorlalte sarcini care, potrivit legii sau obiceiului, revin proprietarului.
(9) Bunurile destinate, folosite sau rezultate din infracţiuni ori contravenţii pot fi confiscate numai în condiţiile legii.
Deci, terenul respectiv din Silistea-Pungesti dobandit prin infractiune poate fi confiscat.
Iata cum statul roman incalca Constitutia Romaniei: ARTICOLUL 1
Statul român
(1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.
(2) Forma de guvernământ a statului român este republica.
(3) România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate………….
Aici v-as intreba dragi concetateni de cine mai sunt garantate astazi aceste drepturi cand in tara noastra firmele straine isi fac garduri si constructii pe terenurile cetetenilor romani iar acestia in loc sa fie aparati de agresiunile strainilor impotriva proprietatii private si a proprietatii locale, sunt batuti cu pulanele de catre jandarmerie, sunt amendati de catre acestia si de catre politie si sunt sechestrati in propriile lor case de catre aceste organe care in loc sa serveasca si sa protejeje cetateanul , au ajuns sa se constituie in organe de represiune asupra cetatenilor romani.
(4) Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor – legislativă, executivă şi judecătorească – în cadrul democraţiei constituţionale…….. Aic vin si va intreb daca statul se organizeaza dupa principiul separatiei puterilor in stat de ce parlamentul isi constituie comisii de anchete judiciare in loc sa delege aceasta treba puterii judecatoresti. . Aceasta este o incalcare a principiului separarii puterii in stat.
Daca puterea executiva doreste ca Statul Roman sa exploateze gaze de sist si aurul de la RMGC de ce nu isi asuma aceasta printr-o hotarare de guvern si vrea sa o consfinteasca printr-o hotarare politica a parlamentului . Asta este delegarea puterii executive a guvernului catre parlament si sustragerea guvernului de la responsabilitatea hotararilor. Parlamentul fiind o institutie care nu raspunde decat politic si care nu are atributiile de a da avize legale pentru astfel de lucrari.
(5) În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie…… Pai dupa cum a fost incalcata proprietatea la Pungesti la Mosna (Sibiu), la Rosia Montana de catre RMGC , Chevron si altii dupa cum au fost maltratati cetatenii acolo incalcandu-li-se toate drepturile posibile la ordinul direct al guvernului mai putem vorbi de respectarea Constitutiei si a legilor?
Detalii: http://legeaz.net/constitutia-romaniei/articolul-1-constitutie ARTICOLUL 3
Teritoriul
(1) Teritoriul României este inalienabil.
(2) Frontierele ţării sunt consfinţite prin lege organică, cu respectarea principiilor şi a celorlalte norme general admise ale dreptului internaţional.
(3) Teritoriul este organizat, sub aspect administrativ, în comune, oraşe şi judeţe. În condiţiile legii, unele oraşe sunt declarate municipii.
(4) Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine.
Detalii: http://legeaz.net/constitutia-romaniei/articolul-3-constitutie Daca teritoriul este inalienabil adica nu poate fi instrainat cum se face ca de la 1 ianuarie 2014 Pamantul Romaniei va putea fi vandut cetatenilor din U.E.. Asta inseamna ca constitutia va fi incalcata cu buna stiinta. In timp ce noi romanii suntem tinuti la poarta Schengen-ului cu mana intinsa ca la cersit (ia mai stati voi o tura pe dinafara c-asa avem noi chef) , ei ne invadeaza tara cumparand in primul rand teren agricol. Dupa ce vor practica cativa ani la rand o politica de preturi sub pretul real al pietei la produsele agricole ca sa-i falimenteze pe fermierii romani acestia isi vor vinde pamanturile pe bani de nimic pentru ca nu vor mai face fata din punct de vedere fiscal . Alt articol:ARTICOLUL 15
Universalitatea
(1) Cetăţenii beneficiază de drepturile şi de libertăţile consacrate prin Constituţie şi prin alte legi şi au obligaţiile prevăzute de acestea. … Vi se pare ca in ultimele zile in Romania cetatenii din Pungesti au beneficiat de drepturi si de libertati?
(2) Legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile. Alt articol:ARTICOLUL 20
Tratatele internaţionale privind drepturile omului
(1) Dispoziţiile constituţionale privind drepturile şi libertăţile cetăţenilor vor fi interpretate şi aplicate în concordanţă cu Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, cu pactele şi cu celelalte tratate la care România este parte.
(2) Dacă există neconcordanţe între pactele şi tratatele privitoare la drepturile fundamentale ale omului, la care România este parte, şi legile interne, au prioritate reglementările internaţionale, cu excepţia cazului în care Constituţia sau legile interne conţin dispoziţii mai favorabile.
Detalii: http://legeaz.net/constitutia-romaniei/articolul-20-constitutie Ia uitati ce zice carta drepturilor omului: Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene: Articolul 17
Dreptul de proprietate
(1) Orice persoană are dreptul de a deţine în proprietate, de a folosi, de a dispune şi de a lăsa moştenire bunurile pe care le-a dobândit în mod legal. Nimeni nu poate fi lipsit de bunurile sale decât pentru o cauză de utilitate publică, în cazurile şi condiţiile prevăzute de lege şi în schimbul unei despăgubiri juste acordate în timp util pentru pierderea pe care a suferit-o. Folosinţa bunurilor poate fi reglementată prin lege în limitele impuse de interesul general.
(2) Proprietatea intelectuală este protejată. I-a despagubit cineva pe cetatenii din Pungesti pentru furtul terenului si exploatarea abuziva a acestuia stiindu-se ca pe acel teren exista un dosar penal nesolutionat inca?…Articolul 25
Drepturile persoanelor în vârstă
Uniunea recunoaşte şi respectă dreptul persoanelor în vârstă de a duce o viaţă demnă şi independentă şi de a participa la viaţa socială şi culturală. Ati vazut batranii din Pungesti cum sunt de respectati pentru ca participa la viata sociala? Ati vazut cum sunt batuti si tavaliti? …. Articolul 37
Protecţia mediului
Politicile Uniunii trebuie să prevadă un nivel ridicat de protecţie a mediului şi de îmbunătăţire a calităţii acestuia, care să fie asigurat în conformitate cu principiul dezvoltării durabile. Vi se pare ca exploatarile de tip RMGC si Fracturarea prevad un nivel de protectie ridicata a mediului? in conformitate cu principiul dezvoltarii durabile? Cand 60 % din sondele din SUA la numai trei ani de la inceperea fracturarii au probleme care scapa de sub control si infesteaza mediul pentru cateva sute de ani?….Articolul 41
Dreptul la bună administrare
(1) Orice persoană are dreptul de a beneficia, în ce priveşte problemele sale, de un tratament imparţial, echitabil şi într-un termen rezonabil din partea instituţiilor, organelor, oficiilor şi agenţiilor Uniunii.
(2) Acest drept include în principal:
(a) dreptul oricărei persoane de a fi ascultată înainte de luarea oricărei măsuri individuale care ar putea să îi aducă atingere;
(b) dreptul oricărei persoane de acces la dosarul propriu, cu respectarea intereselor legitime legate de confidenţialitate şi de secretul profesional şi comercial;
(c) obligaţia administraţiei de a-şi motiva deciziile.
(3) Orice persoană are dreptul la repararea de către Uniune a prejudiciilor cauzate de către instituţiile sau agenţii acesteia în exercitarea funcţiilor lor, în conformitate cu principiile generale comune legislaţiilor statelor membre.
(4) Orice persoană se poate adresa în scris instituţiilor Uniunii într-una din limbile tratatelor şi trebuie să primească răspuns în aceeaşi limbă. Pe cetatenii de la Pungesti i-a ascultat cineva? vi se pare ca guvernul asculta doleantele cetatenilor din Pungesti sau Rosia Montana? sau vi se pare ca pe cetatenii din Oradea i-a intrebat cineva daca doresc fracturare hidraulica pe izvoarele lor de apa termala? Izvoare de sanatate pentru multi din locuitorii Romaniei si ai Europei chiar. …… Ia uitati iar din constitutie.ARTICOLUL 22
Dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică
(1) Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate.
(2) Nimeni nu poate fi supus torturii şi nici unui fel de pedeapsă sau de tratament inuman ori degradant.
(3) Pedeapsa cu moartea este interzisă. Oare bataia unui batran cu pulanul si ruperea coastelor este tratament inuman si degradant? alta:
ARTICOLUL 31
Dreptul la informaţie
(1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit.
(2) Autorităţile publice, potrivit competenţelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal.
(3) Dreptul la informaţie nu trebuie să prejudicieze măsurile de protecţie a tinerilor sau securitatea naţională.
(4) Mijloacele de informare în masă, publice şi private, sunt obligate să asigure informarea corectă a opiniei publice.
(5) Serviciile publice de radio şi de televiziune sunt autonome. Ele trebuie să garanteze grupurilor sociale şi politice importante exercitarea dreptului la antenă. Organizarea acestor servicii şi controlul parlamentar asupra activităţii lor se reglementează prin lege organică.
Detalii: http://legeaz.net/constitutia-romaniei/articolul-31-constitutie Vi se pare ca Televiziunea Nationala a informast corect si obiectiv evenimentele care se intampla in tara la Pungesti , Rosia Montana , Mosna, Oradea?, Mie mi se pare ca m-am intors in anul 1989 cand in Televiziunea Romana trona linistea unei dictaturi. Alta:ARTICOLUL 35
Dreptul la mediu sănătos
(1) Statul recunoaşte dreptul oricărei persoane la un mediu înconjurător sănătos şi echilibrat ecologic.
(2) Statul asigură cadrul legislativ pentru exercitarea acestui drept.
(3) Persoanele fizice şi juridice au îndatorirea de a proteja şi a ameliora mediul înconjurător. Sa vezi ce mediu sanatos va fi la Mosna , la Rosia Montana, la Pungesti, la Oradea dupa ce vor incepe lucrarile. Cine ne va garanta sanatatea noastra si a mediului dupa ce aceste firme vor da faliment ? Si pe banii cui? Alta :ARTICOLUL 39
Libertatea întrunirilor
Mitingurile, demonstraţiile, procesiunile sau orice alte întruniri sunt libere şi se pot organiza şi desfăşura numai în mod paşnic, fără nici un fel de arme. La Pungesti a te strange mai mult de trei persoane se pedepseste cu suirea-n duba, bataia cu pulanul si bineinteles un dosar penal si o amenda care sa te puna pe butuci de sa nu-ti mai trebuiasca prostii dinalea ca ,,”drepturile omului”. Cam asa e respectata constitutia in tara noastra. Dragi Romani referitor la faptul ca se spune ca unii dintre demonstrantiar fi agentii rusilor iar altii agentii americanilor am sa va redau un citat al lui Eugen David rostit la Marea adunare de la Campeni.,,Poporul nu-i agentul nimanui” Firmele care nu sunt agreate in tara asta sa-si ia talpasita si sa se duca sa se otraveasa singuri in tara lor . Pe ei si pe copiii lor daca asa le convine. ,,Tara asta nu-i a lor . Asta-i a ROMANILOR”
Din Constitutia Romaniei:
ARTICOLUL 44
(1) Dreptul de proprietate, precum şi creanţele asupra statului, sunt garantate. Conţinutul şi limitele acestor drepturi sunt stabilite de lege.
(3) Nimeni nu poate fi expropriat decât pentru o cauză de utilitate publică, stabilită potrivit legii, cu dreaptă şi prealabilă despăgubire.
(5) Pentru lucrări de interes general, autoritatea publică (deci, doar autoritatea publica, nu o firma privata) poate folosi subsolul oricărei proprietăţi imobiliare, cu obligaţia de a despăgubi proprietarul pentru daunele aduse solului, plantaţiilor sau construcţiilor, precum şi pentru alte daune imputabile autorităţii.
(6) Despăgubirile prevăzute în alineatele (3) şi (5) se stabilesc de comun acord cu proprietarul sau, în caz de divergenţă, prin justiţie.
(7) Dreptul de proprietate obligă la respectarea sarcinilor privind protecţia mediului şi asigurarea bunei vecinătăţi, precum şi la respectarea celorlalte sarcini care, potrivit legii sau obiceiului, revin proprietarului.
(9) Bunurile destinate, folosite sau rezultate din infracţiuni ori contravenţii pot fi confiscate numai în condiţiile legii.
Deci, terenul respectiv dobandit prin infractiune poate fi confiscat.
Datele firmelor Chevron din Romania pentru petitii si vizite:
CHEVRON ROMANIA EXPLORATION AND PRODUCTION SRL
SECTORUL 1, PIATA PRESEI LIBERE 3-5 Bl. CITY GATE-TURNUL DE SUD Et. 12 Cod 013702
CUI: RO 27441181 platitor de TVA (la incasare), operator intracomunitar J40/9304/2010 Data infiintarii 29.09.2010 Cod CAEN 0620, Obiect Activitate Extractia gazelor naturale (nu gaze neconventionale, care oricum nu sunt cuprinse in Legea Petrolului sau Legea Minelor)
Societatea Comerciala CHEVRON ROMANIA EXPLORATION AND PRODUCTION – S.R.L.
DECIZIA
asociatului unic al CHEVRON ROMANIA EXPLORATION AND PRODUCTION – S.R.L. o societate romana cu raspundere limitata, cu sediul social in Bucuresti, sectorul 1, Piata Presei Libere nr. 3-5, Cladirea City Gate – Turnul de Sud, etaj 12, Romania, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/9304/29.09.2010,
(in continuare “Societatea”)
Subscrisa, CHEVRON ROMANIA HOLDINGS B.V., o societate de nationalitate olandeza, cu sediul in Olanda, str. Naritaweg 165 Telestone 8, 1043BW Amsterdam, inregistrata la Registrul Comertului din Olanda sub nr. 34303918, in calitate de asociat unic al Societatii (denumita in continuare “Asociatul unic”), reprezentata de dl Marius Nita, identificat cu CNP 1840608284549, in calitate de imputernicit in baza Hotararii Consiliului de Administratie al Chevron Romania Holdings B.V. din data de 06.08.2013,
Administratori:
GEORGE PETE PSEFTEAS
THOMAS ANDERS HOLST
DAVID JOHN JONES
DEREK DUPREE MAGNESS
Dl. David John Jones, cetatean englez, nascut la data de 11.11.1964 in Wrexham, Marea Britanie, avand domiciliul in Devanha Gardens East nr. 9, Ferryhill, Aberdeen AB11 7UH, Marea Britanie, identificat cu Pasaport nr. 402658306, emis de autoritatile UKPA la data de 25.10.2006 valabil pana la 25.10.2016;
Dl. Derek Dupree Magness, cetatean al Statelor Unite ale Americii, nascut la data de 24.09.1968 in Louisiana, Statele Unite ale Americii, domiciliat in Varsovia, Konstancin-Jezioma (05-520), strada Czeslawa Niemena nr. 6, Polonia, identificat cu Pasaport nr. 483801326, emis de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii la data de 07.10.2011, valabil pana la data de 06.10.2021;
Dl. Thomas Anders Holst, cetatean al Statelor Unite ale Americii, nascut la data de 13.07.1954 in Illinois, S.U.A., domiciliat in Scotia, Marea Britanie, Aberdeen AB15- 4AS, Queens Road, Queens Highlands, Apartament 93 – Kepplestone Manor, identificat cu Pasaport Nr. 488821800, emis de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii la data de 06.06.2012, valabil pana la data de 05.06.2014;
Dl. George Pete Psefteas, cetatean canadian, nascut la data de 19.04.1968 in Vancouver, Canada, domiciliat in Polonia, 02-988 Varsovia, Ul. Jara 11B, identificat cu Pasaport Nr. WJ558406, emis de autoritatile canadiene la data de 22.04.2009, valabil pana la data de 22.04.2014. 11.7 Mandatul administratorilor este de 4 ani.
Asociati persoane juridice:
CHEVRON ROMANIA HOLDINGS BV
CUI: 26514641 neplatitor de TVA Nr. Inmatriculare J40/1476/2010 Data infiintarii 12.02.2010
Sediu CHEVRON ROMANIA HOLDINGS B.V. – informatii de contact:
BUCURESTI SECTORUL 1 STR. MUNTII TATRA 4-10 Et. 5 Ap. CAM. 12 Cod 011022
Cod CAEN: 0620 Obiect Activitate Extractia gazelor naturale (nu gaze neconventionale)
Administrator: THOMAS ANDERS HOLST
La cum stau lucrurile, nu m-ar mira sa fie vorba doar de bani. Daca am avea parale suficiente sa dam spaga, dublu fata de Chevron, pun pariu ca in secunda urmatoare ies Pontone cu nasicul Maior pe toate tv-urile si declara Chevron-ul cu angajatii sai, dusmani ai poporului apoi declanseaza urmarirea generala si „pulaniada” impotriva lor…
Daca iti construiesti o casa, sau faci reparatii, trebuie sa iti ai avizul vecinilor. Chervron nu are acest aviz, nu-i trebuie avizul vecinilor?
Daca dai spaga grasa la Pontac, la sri si alte institutii, nu numai ca „ti se rupe” de avize, dar politia, jandarmeria si sri-ul te pazesc cu toata tehnica din dotare si-ti cara si materialele. Si sa-l fereasca sfantul pe vecin sa scoata capul pe geam sa… Dar nici nu mai apuca sa zica ceva si „pulanul vigilent” il si pocneste peste ochi…asa, preventiv, sa nu-i treaca prin cap sa tulbure „linistea”…
Sa zicem ca proprietatea ar fi a celor de la chevron, asta nu este o neregula. Oamenii nu protesteaza pt proprietatea chevron. Ei protesteaza pentru ca aflandu-se in vecinatatea chevron, le va fi afectata sanatatea. Asta ce proprietate mai e? Daca vecinul isi face combinat chimic in curte, langa gardul meu? Nu exista lege pentru asta?
Comentariile sunt închise.