Johnny Raducanu l-a vizitat, in 1989, pe Andrei Plesu, aflat in exil la Tescani, iar aceasta vizita s-a incheiat cu o seara de romante si cantece de petrecere. Andrei Plesu marturisea multi ani mai tarziu ca Johnny Raducanu a fost singurul om care l-a determinat sa cante.
“A avut ideea sa încercam o inregistrare cu muzica veche interbelica. Eu am marsat destul de prompt si am ramas uimit sa vad cat de in serios a luat el lucrurile; a compus un fel de suita a melodiilor, mi-a dat cateva indicatii tehnice… Eu i-am cerut sa imi faca atunci un curs de jazz. Si a fost mirat cand a vazut ca am aparut la prima lectie, cu un caiet si un creion, la pianul lui Enescu din casa de la Tescani. Eram intr-o postura asumata de invatacel. Asta l-a intimidat putin, dar pe urma si-a dat drumul si au fost ore minunate”, povestea Andrei Plesu.
Aceasta intalnire inedita s-a incheiat cu cateva inregistrari audio inedite, in care ii puteti asculta pe Andrei Plesu si pe Johnny Raducanu cantand.
[jwplayer config=”600×394″ file=”https://www.nasul.tv:1001/wp-content/uploads/2012/04/Plesu-si-Raducanu.m4v” image=”https://www.nasul.tv/wp-content/uploads/2012/04/Plesu-si-Raducanu.jpg” html_5=”https://www.nasul.tv:1001/wp-content/uploads/2012/04/Plesu-si-Raducanu.m4v”]
O placere! Salutari tuturor!
Delicios Plesu, ca intotdeauna.:) Excelenta combinatia intre el si Mister Jazz!
excelent material cu o singura corectie: „…cantau la Tescani” este corect din absolut toate punctele de vedere. oricat de mare angelolog ar fi dl Plesu, totusi…
Ai mare dreptate. Nu a fost o greseala din nestiinta, ci din neatentie. Multumim.
Multumesc redactiei,pentru acest cuplu muzical inedit.Ceeee…surpriza!
si-a pus vreodata intrebarea mr.plescu cat de ridicol e in aceasta povestioara de mahala cu mare dandana filozofica?! nu e de mirare ca aventura sa prin Japonia a fost un mare esec.nu e de nici o mirare ca tinerii nu au de la cine ce invata
Daca atat ai inteles din vizionarea acestor imagini de videoteca , atunci nu mai e nimic de spus , prietene !
Într-o emisiune TV domnul Pleşu a povestit cum spre toamna anului 1989 când se afla „exilat” împreună cu domnul Liiceanu, la conacul din Tescani, a apărut un grup printre care Ion Iliescu, Virgil Măgureanu şi Viorel Hrebenciuc. Nu a spus însă ce au cântat şi nici pe cine.
🙂
Foarte fain!
Multumiri Redactiei pt. aceasta placuta surpriza!
Şi geniile sunt oameni.
Uneori Zeii, pentru amuzament, coboară printre muritori.
Unii cântau la securitate, alţii plângeau, alţii mureau. C’aşa-i în artă!
Minunat! 🙂
Si intelectualii au talent! 🙂
Fie ca Lumina Sfanta a acestei mari sarbatori sa va calauzeasca pasii, sa va aduca sanatate si fericire care sa dainuie vesnic in preajma voastra !
Un Paste Fericit cu Lumina in suflet !
“Când dai, la început dai din ceea ce ai, apoi, de la un moment dat, dai din ceea ce ești.” (Parintele Arsenie Boca)
Mi-a placut filosofia cantaretului (il rog pe marele artist sa ma ierte, de acolo de Sus) iar acum imi plac si cantecele filosofului! 🙂
Comentariile sunt închise.