Caz unic în analele Justiției: șase din cei nouă judecători ai Curții Constituționale din România sunt anchetați de către procurorii din subordinea procurorului general Tiberiu Nițu, pentru că au votat invalidarea referendumului din 29 iulie 2012 pentru demiterea președintelui de atunci al României, Traian Băsescu. Motivul invalidării a fost că nu s-a întrunit cvorumul, respectiv la urne NU au fost prezenți jumătate plus unu din alegătorii înscriși pe listele electorale permanente.
Deocamdată, procurorii au început urmărirea penală “in rem” ( pentru faptă), nu in personam.
De notorietate este însă faptul că judecătorii care au invalidat referendumul sunt: Augustin Zegrean, Aspazia Cojocaru, Iulia Motoc, Ștefan Minea, Petre Lăzăroiu și Puskas Valentin Zoltan.
“Vina” lor: au decis că listele electorale permanente folosite la referendum NU pot fi modificate post-factum, motiv pentru care au trimis o erată în acest sens premierului Victor Ponta, care se pregătea de recesământ pentru a modifica listele (prin scăderea numărului de alegători), pentru a se întruni numărul necesar demiterii lui Traian Băsescu.
Alți trei judecători, respectiv Acsinte Gaspar, Ion Predescu și Tudorel Toader, au votat că listele electorale permanente folosite deja pentru referendum trebuie modificate post-factum, prin scăderea numărului de alegători.
De ce era necesară erata?
Actul era necesar, deoarece imediat după ce majoritatea calificată (de șase din nouă judecători) a votat că listele electorale permanente nu pot fi modificate, judecătorii au plecat în concediu, iar colegul lor, judecătorul Acsinte Gaspar, a rămas să întocmească adresa către Guvern.
În adresă, Acsinte Gaspar a scris că este necesară modificarea listelor electorale, în loc să transmită că listele rămân nemodificat . Adică, exact invers față de cum s-a votat.
La momentul respectiv, România Liberă a descoperit falsul lui Acsinte Gaspar și reporterii nostri i-au sunat pe fiecare din cei nouă judecători să-i întrebe cum au votat.
Șase judecători ne-au transmis că au votat pentru a NU se modifica listele electorale.
La momentul respectiv, l-am sunat si pe judecătorul Acsinte Gaspar, pe care l-am întrebat de ce a falsificat conținutul juridic al adresei trimise la Guvern, iar domnia sa ne-a anunțat că nu vrea să dea explicații.
Pentru că exista riscul să se pună în practică minirecesământul și să se încalce astfel legea, cei șase judecători au votat, din nou, pentru emiterea unei erate.
Erata a fost trimisă premierului, care inițial NU a vrut să o pună în practică, dar, după avertizări ale Comisiei Europene și ale Comisiei de la Veneția, s-a supus regulilor statului de drept, astfel că președintele Traian Băsescu NU a fost demis.
Ulterior, s-a stabilit că Acsinte Gaspar ar fi comis o eroare materială, nu un fals.
Tot atunci, Constantin Creangă, un pensionar prezent la ANTENE, a depus mai multe plângeri la Parchetul General, care au fost clasate.
Constantin Creangă a contestat decizia Parchetului la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde a obținut redeschiderea dosarului, pentru că nu s-ar fi administrat probe.
Acum, Tiberiu Nițu face ancheta. Vineri, a fost audiat Tudorel Toader, iar marți a fost chemată la audieri Aspazia Cojocaru.
Surse din Parchet spun că ceea ce face procurorul general Nițu este o aberație, deoarece anchetează votul unor judecători constituționali, în loc să ancheteze “ eroarea materială” a judecătorului Acsinte Gaspar.
Merită amintit că tot în iulie –august 2012, liderii USD ( adică PSD plus PNL) s-au străduit din răsputeri să modifice listele electorale. Cu mandat au fost interceptați inclusiv miniștrii Paul Victor Dobre și Ioan Rus, pe lângă secretari de stat de la Interne și șefi de la Evidența Populației. Se făceau presiuni asupra lor să declare cât mai mulți morți, pentru a se scădea numărul de alegători.
Atunci, ministrul de Interne Ioan Rus a spus că “Nu vreau să-mi petrec bătrânețile la pușcărie”, motiv pentru care a preferat să-și dea demisia decât să facă falsuri.
Și ministrul Paul Victor Dobre era conștient de faptul că, prin falsificarea listelor electorale, se comit abuzuri, iar in interceptări chiar spune că “trebuie să fugim din acest grup de criminalitate organizată”.
Pentru falsurile de la Ministerul Administrației și Internelor au fost trimiși în judecată autorii direcți, precum șeful Direcției Generale a Evidenței Populației, însă ministrul Dobre NU a fost inculpat deoarece Parlamentul NU a permis urmărirea sa penală.
Acum, “Tiberiu Nițu face ancheta în sens invers”, spun surse judiciare. Este cel mai ciudat dosar penal penal deschis vreodată într-un stat de drept în care sunt anchetați judecători constituționali pentru modul în care au votat.
Sursa. romanialibera.ro
Va rog spunetimi si mie cine este acest NITU,caci la facultate era precum BITA.
Parca mai conteaza facultatea !!!
nitu? el este un adevarat golan, dupa cum zicea rusu, si ca el o gramada in aparatul politic, cu tupeu si protejati de ceilalti golani care alcatuiesc masa de interlopi mafioti hoti intr un cuvant patura de comunisti patronata de ion iliescu.Aia e din pacate!au luat puterea prin frauda si minciuna santaj iar acu isi fac mendrele,.Toti! Romania si poporul roman nu exista pentru ei!Arde v ar focul sa va arda de jeguri!
Ratatul asta impachetat, va ajunge la puscarie.
Nu vad nici cea mai mica farima de inteligenta pe fata lui, o marioneta care va plati obedienta de sluga. Esti tare ba’, neam de Pacalici ce esti !
Daca vrem sa fim corecti si legea respectata ca in orce stat democrat in anul electoral se verifica la evidenta populatiei numarul real de votanti si in urma acestei verificari se intocmesc listele .Nu stiu cat de reale sau nu au fost ,daca se intrunea 50+1 u.s.l. nu mai cerea nimic nu era relevant daca numarul votantilor este real sau nu iar asta imi intareste credinta ca ei sunt adeptii fraudei electorale fapt dovedit dealtfel iar ce face nitu acum nu este altceva decat o alta pata rusinoasa pentru justitia romaneasca in exterior .
tovarese’ care esti’ si te laudai ca trageai la revolutie.. pardon lovitura de stat, la puscarie!!!!!
Daca e sa vorbim in spiritul adevarului, care vad ca deranjeaza, acele liste sunt umflate si practic false, evidenta populatiei foarte proasta desi a inghtitit o gramada de bani pentru sistemul informatic si actualizarile au ajuns pe mana unor neprofesionisti si care au alte interese, si anume sa umfle numarul de locuitori ca sa obtina mai multe fonduri de la buget si sa aiba schema de functii mai mare. Victor Ponta a vrut sa aiba niste liste reale, nu false, dar nu s-a vrut.
IARA ESTI PROASTA SAU RAU INTENTIONATA LA EUROPENE LA ALEGERIILE PARLAMENTARE LA ALEGERIILE PREZIDENTIALE CATI ELECTORI AU FOST CU PONTA LA GUVERNARE ,IAR IL BAGI DEGEABA PE BASESCU SI NITU SI PONTA VA INFUNDA PUSCARIA NU TREBUIE SA FII CLARVAZATOR
Proasta esti tu cu ma-ta care nu te-a educat. Linge-l pe Basu in continuare, pofta buna ! Oricum nici nu intelegi comentariile si te si bagi ca musca la rahat.
Eu nu am scris pentru idioti care nu au nici macar nume.
Tovarasul Nitu va infunda puscaria.
Esti clarvazator ?
Nu! Doar realist! Subscriu, George!
Comentariile sunt închise.