Elena Udrea alaturi de baronul Florin Popescu​Florin Popescu, baronul de Dambovita al Partidului Miscarea Populara si al Partidului Democrat Liberal, a cheltuit intre 2008 si 2012, in mandatul de sef al Consiliului Judetean, peste 120 milioane de euro fara TVA. Cat o transa FMI in anii ’90. Monitorizarea independenta realizata de FreedomHouse si HotNews.ro arata ca majoritatea contractelor ridica semne de intrebare in legatura cu modul de atribuire si existenta unor posibile conflicte de interese.

Un contract de 60 milioane de euro pentru salubritate a fost dat unui lider UNPR in urma unei licitatii la care, in mod inexplicabil, s-a inscris doar compania castigatoare.

Florin Popescu a dat mai multe contracte din bani publici chiar firmei pe care a infiintat-o. 10 milioane de euro au ajuns in conturile unei firme de casa a baronului PSD de Prahova, Mircea Cosma. 7 milioane de euro catre firma unui rege al asfaltului sustinut politic. Programul “Cornul si Laptele” adjudecat de un sponsor al PDL.

Pentru aceste contracte, Florin Popescu a primit bani europeni prin Ministerul Dezvoltarii condus de Elena Udrea. Popescu a si indatorat judetul pentru urmatorii ani.

Cui a dat Popescu peste 120 de milioane de euro cat a fost sef peste Dambovita (2008-2012):

60 de milioane de euro pentru seful templierilor din Romania, fost senator PSD

Peste 40 de milioane de euro – credite contractate

13 milioane de euro – reabilitarea Spitalului judetean Dambovita-licitatie cu un singur participant.

10 milioane de euro – drumul Babelor, construit de o firma de casa a baronului rosu Cosma de la Prahova

7,4 milioane de euro – parc industrial modernizat de o firma spaniola asociata cu Nelu Iordache

7 milioane de euro – un contract pentru un rege al asfaltului disputat de gruparile din PDL

Peste 6 milioane de euro pentru o companie de stat capusata de firme de partid

Peste 5 milioane de euro pentru restaurarea Palatului Brancovenesc de la Potlogi – contract semnat cu fast, reziliat din cauza fraudelor. Subcontractorul, urmarit penal

Aproape 5 milioane de euro pentru cornuri si lapte de la un sponsor PDL

Peste 2,5 milioane de euro pentru un fost director de la Cadastru, actual deputat PSD

Peste 2 milioane de euro – hangar pentru avioanele militare construit de firma lui Nusica, intrata acum in insolventa

Aproape 2 milioane de euro – banii de la Udrea pentru cabane in Bucegi ajung la firme pedeliste

Aproape 1,5 milioane de euro catre o firma de partid pentru reabilitarea podului de la Potlogi

Peste 800 de mii de euro pentru cornuri si lapte de la firma liderului PNL Prahova, ajuns prefect in Guvernul Ungureanu

Peste 750 de mii de euro pentru informatizarea judetului – si pe mana lui Verestoy Attila

Aproape 600 de mii de euro pentru firma unui deputat PDL, actual PC, pentru reabilitarea Bibliotecii Judetene Ion Heliade Radulescu

Jumatate de milion de euro pentru firma consilierului Robertei Anastase, presedintele Camerei Deputatilor la acea vreme

Peste 300 de mii de euro pentru consultanta de la un fost ofiter, consultant pentru rusi si acuzat de legaturi cu tripleta Petrache-Bittner-Cocos

Peste 300 de de mii de euro – bani dati prin incredintare directa unei firme acuzate de Curtea de conturi ca umfla pretul lucrarilor

Peste 200 de mii de euro pentru firma unui fost baron PSD trecut la PDL

Peste 200 de mii de euro unei firme a unui pedelist, acum penelist

Peste 100 de mii de euro unei firme asociate cu un inculpat din dosarul baronului rosu Nicolescu de la Arges

Peste 100 de mii de euro unei firme cu legaturi de afaceri cu lideri PDL

Bani dati unei firme a lui Vintu in timp ce presedintele Basescu se lupta cu mogulul

Contractul pentru care Florin Popescu a ajuns la parchet – bani pentru firma familiei lui.

Observatii:

Total achiziitii publice: peste 120 de milioane de euro – cat o transa FMI in anii 90

Sumele sunt fara TVA

Credite de peste 40 de milioane de euro

Fonduri mari venite de la Ministerul dezvoltarii regionale si turismului condus de Elena Udrea

Multe licitatii cu un singur participant

Multe incredintari directe

Aproape toate contractele atribuite clientelei de partid

Diferente mari intre valorile estimate ale contractelor si cele finale – considerat indicator de frauda de specialistii in achizitii

Multe dintre firme castigatoare au intrat apoi in insolventa

 

Cine e Florin Popescu

 

Florin Popescu

Florin Popescu

Foto: Agerpres

Florin Popescu este deputat si un sustinator declarat al Elenei Udrea. Popescu se afla pe lista candidatilor Partidului Miscarea Populara la alegerile europarlamentare, insa s-a retras chiar inaintea inceperii campaniei electorale din cauza anchetei DNA care il vizeaza. Pe 6 mai, cand trebuia sa se discute in Parlament solicitarea DNA privind incuviintarea arestarii lui, deputatul Popescu a anuntat ca a demisionat din PMP.

 

El a fost lider al PDL Dambovita pana in vara anului trecut cand a fost schimbat cu fostul primar al sectorului 3, Liviu Negoita, dupa ce Vasile Blaga a castigat presedintia partidului in fata Elenei Udrea. In decembrie, Popescu a fost exclus din PDL si a trecut la PMP. Florin Popescu a fost presedinte al Consiliului judetean Dambovita din partea PDL intre 2008 si 2012.

 

Donator la PDL

 

Potrivit listei donatorilor PDL publicate pe site-ul Autoritatii electorale permanente, Florin Popescu a donat 22 de mii de lei la PDL in anul alegerilor parlamentare 2012.

 

Averea lui Popescu

 

Potrivit declaratiei de avere din 2013, Popescu are 5 terenuri intravilane in Targoviste, Tulcea si Valea Lunga, un apartament si 3 case, actiuni la 2 firme si un credit de 9000 de euro. El a declarat venituri lunare de peste 4000 de lei din salariile de la Consiliul judetean Dambovita, Camera Deputatilor si Universitatea Valahia din Targoviste.

 

Dosarele lui Popescu

 

Florin Popescu este anchetat de DNA pentru mita electorala. Potrivit procurorilor, in campania pentru alegerile locale din 2012, Popescu a primit 70 de tone de carne de pui de la patronul Avicola Crevedia. El ar fi impartit puii alegatorilor din judet ca sa il voteze. In aprilie, DNA a cerut ridicarea imunitatii lui Popescu ca sa il aresteze, insa Parlamentul nu a dat nici pana acum un raspuns.

 

Florin Popescu mai are un dosar penal. El este anchetat si de Parchetul general pentru conflict de interese si fals in declaratii dupa ce, anul trecut, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul pentru ca, pe vremea cand era sef la Dambovita, Popescu ar fi dat contracte firmei tatalui sau, unde a fost si el actionar. Asa ar fi castigat peste 200 de mii de euro.

 

1. 60 de milioane de euro pentru seful templierilor din Romania, fost deputat PSD

 

31 martie 2010: Consiliul Judetean Dambovita condus de Florin Popescu a acordat prin licitatie un contract de 60 milioane de euro pentru servicii de colectare si transport al deseurilor menajere în judet. Potrivit anuntului de atribuire, serviciile de salubritate trebuiau sa deserveasca municipiile Targoviste si Moreni, orasele Titu, Gaesti, Pucioasa, Fieni, Racari si 82 de comune din zona rurala.

 

Licitatie cu un singur participant

 

Desi suma este foarte mare, la licitatie s-a prezentat o singură companie. Este vorba de Supercom, o companie din careul de asi al fimelor de salubrizare, alaturi de Rosal si Romprest.

 

Cine e Ciuclea, patronul Supercom

Firma este detinută de către Ilie Ionel Ciuclea, un afacerist cu profil transpartinic, care a primit contracte atat de la PSD, cat si de la PDL sau UNPR. El a fost senator PSD in 2008 cand l-a inlocuit pe Sorin Oprescu in Senat dupa ce acesta a devenit primarul Capitalei. Ciuclea este prim- vicepresedinte al UNPR Bucuresti si seful Departamentului pentru administraţie publica al partidului.

In 2007, Supercom a castigat contractul pentru serviciul de ridicari auto de la Primaria sectorului 2 condusa de Neculai Ontanu (UNPR). Supercom se ocupa de salubrizarea sectorului 2 inca din 1999.

 

Contract si de la Boc

In martie acest an, compania a castigat de la primaria condusa de Emil Boc un contract de 30 de milioane de euro pentru salubrizare in Cluj Napoca.

 

Presa: firma, apropiata de Udrea-Cocos

Firma este mentionata in relatarile jurnalistice drept o companie apropiata de PMP si Elena Udrea.

„Deşi s-a scris de mai multe ori că firma a fost înfiinţată de Dorin Cocoş, soţul Elenei Udrea şi Alexandru Bittner, un apropiat al lui Adrian Năstase şi cedată ulterior familiei Ciuclea, nu există dovezi în acest sens”, nota Topul Forbes Romania.

 

Potrivit datelor oficiale de la Registrul Comertului, de la infiintare si pana in prezent in actionariatul fimei nu apar numele lui Cocos, Udrea sau Bittner.

 

Milionar in euro

 

In 2011, averea lui Ilie Ciuclea a fost evaluata la peste 11 milioane de euro. Ciuclea este si proprietarul Juventus Bucureşti, o echipa de fotbal din liga a II-a. Recent, Ciuclea a fost ales seful Ordinului Templierilor din Romania. Detalii aici.

2. Credite prin negociere accelerata

1 noiembrie 2008: Consiliul Judetean Dambovita a atribuit un contract de  peste 23 de milioane de euro pentru contractarea unui credit in valoare de peste 12,5 milioane de euro, pe o durata de 25 de ani, din care 5 ani de la semnarea contractului perioada de gratie si cu perioada de rambursare de 20 de ani de la sfarsitul perioadei de gratie.

Initial, Consiliul judetean Dambovita condus de Florin Popescu voia sa ia un credit de aproape 25 de milioane de euro. Atribuirea contractului s-a facut prin negociere accelerata.CJ Dambovita sustine ca fost cea mai buna oferta din cele doua primite.

 

Contractul  a fost atribuit catre banca Dexia Kommunalkredit din Viena.

17 decembrie 2009: Un an mai tarziu, Consiliul judetean Dambovita a atribuit tot prin negociere accelerata un contract de peste 1 milion de euro pentru contractarea unei finantari rambursabile în valoare de aproape 900 de mii de euro pe o perioada de 3 ani cu perioada de gratie de 12 luni ‘pentru finantarea unor obiective de investitii de interes judetean în judetul Dâmbovita’. Contractul a fost atribuit catre Banca Transilvania.

27 septembrie 2010: Consiliul Judetean Dambovita a luat prin negociere accelerata un imprumt de 11 milioane euro de la BCR. Creditul a fost luat pentru lucrarile de modernizare a infrastructurii la Moreni Parc Industrial. In procedura de achizitii au fost depuse doua oferte, fiind declarata castigatoare oferta BCR.

14 februarie 2012: Consiliul Judetean Dambovita a mai contractat de la BCR un credit de 7,2 milioane euro.

3. Licitatie cu un singur participant. Bani de la Udrea

22 aprilie 2011: Consiliul judetean Dambovita a investit 13 milioane de euro in reabilitarea Spitalului Judetean Dâmbovita.

Contractul a fost scos la licitatie si – potrivit fisei de achizitii – prevedea cumpararea de echipamente medicale si lucrari de revonare la spital. La licitatie s-a inscris o singura firma, care a si castigat.

Este vorba de Vamed Standortentwicklung und Engineering Gmbh, o companie din Austria.

Proiectul de reabilitare si modernizare a spitalului a fost finantat prin Programul Operational Regional, gestionat de Ministerul Dezvoltarii, condus la acea vreme de Elena Udrea. Compania austriaca a castigat mai multe contracte pentru reabilitarea unor spitale. In 2011, Vamed a anuntat o investitie de 200 milioane de euro pentru un spital in Craiova.

4. Drumul Babelor, construit de o firma de casa a baronului rosu Cosma de la Prahova

16 septembrie 2010: Consiliul Judetean Dambovita a cheltuit peste 9 milioane euro pentru reabilitarea drumului judetean Sinaia – Cabana Cuibu Dorului – Saua Dichiului – Cabana Babele, asa zisul drum al Babelor.

Contractul a fost scos la licitatie si s-au prezentat doua companii. In final , banii au ajuns in conturile firmei Cast din Banesti, Prahova.

18 februarie 2010: Consiliul Judetean Dambovita a atribuit firmei Cast din Banesti alte 5 contracte in valoare totala de peste 520 de mii de euro pentru lucrari de constructii drumuri judetene: tratament bituminos intre Tatarani si Gheboieni – 2,1 km; modernizare drumuri locale in comuna Branesti – 0,7 km; modernizare drum in cartierul Costesti, oras Fieni – 0,8 km prin betonare; reabilitarea drumului de acces catre Taberele Cerbul si Vanatorul 4,7 km; asfaltare Petresti- Puntea de Greci – 2,4 km

 

Diferenta mare intre valoarea estimata si cea finala

Valoarea initiala estimata a contractelor era de aproape 640 de mii de euro. Diferenta dintre valoarea estimata si cea finala este de aproape 120 mii de euro. Atribuirea contractului s-a facut prin licitatie deschisa. CJ Dambovita a justificat alegerea castigatorului din cele 3 oferte primite prin faptul ca acesta a prezentat oferta cea mai avantajoasa economic si a indeplinit ‘criteriile enuntate in caietul de sarcini’.

4 februarie 2011: firma Cast a mai castigat un contract de 50 de mii de euro. Este vorba de un act aditional pentru lucrari edilitare in orasul Fieni. Contractul a fost dat prin incredintarea directa.

 

Firma Cast din Banesti, urmarita penal

Firma apartine familiei Palada. Societatea este urmarita penal in dosarul de evaziune fiscala de peste 35 de milioane de euro al Parchetului Curtii de apel Ploiesti privindu-I pe Marcel Pavaleanu, fost consilier la Secretariatul general al Guvernului si pe Razvan Alexe, considerat mana dreapta a deputatului PSD, Vlad Cosma, fiul presedintelui PSD al CJ Prahova, Mircea Cosma. Pavaleanu si Alexe au fost arestati preventiv pentru cateva luni si acum sunt anchetati in libertate.

Potrivit DNA, firma Cast este una dintre cele 3 societati de la care presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma si fiul lui, deputatul, Vlad Cosma, ar fi primit mita un million de euro ca sa le dea contracte de asfaltare si deszapezire.

 

Vezi aici descrierea firmei Cast facuta de procurorul DNA:

‘Societatea a fost înfiinţată în anul 1994 are ca obiect principal de activitate ,,lucrări de construcţii a drumurilor şi autostrăzilor”.

Iniţial, coordonarea în fapt a societăţii a fost exercitată de Palada Nicolae, care a decedat în iulie 2011.

Capitalul social este deţinut în prezent de Palada Olga – mama directorului coordonator Palada Costin Gimi (fiul lui Palada Nicolae), iar administratorul societăţii, începând cu anul 1998, este Iordache Mihail.

Şi această societate este urmărită penal pentru infracţiunile de evaziune fiscală şi spălare de bani. ‘

 

Palada senior de la firma Cast, amic bun cu Mircea Cosma

‘Potrivit propriilor susţineri (ale presedintelui CJ Prahova Mircea Cosma –n.n), din anul 1997 inculpatul l-a cunoscut pe PALADA NICOLAE (în prezent decedat), reprezentantul SC CAST SRL Băneşti, judeţul Prahova, cu care în decursul timpului a dezvoltat relaţii personale apropiate’, se arata in rechizitoriul DNA de trimitere in judecata a lui Mircea Cosma pentru trafic de influenta.

Palada junior de la firma Cast a denuntat familia Cosma la DNA. Banii mergeau si la PSD.

‘Am avut o înţelegere cu Vlad Cosma în sensul de a-i acorda acestuia un procent de 10% din valoarea lucrării pentru ca acesta să intervină la Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, care era tatăl său pentru a le încasa cu prioritate, din lucrările care fuseseră efectuate. În acest context am fost pus în legătură cu Alexe Răzvan, prieten cu Vlad Cosma.[…] Ca şi schemă de calcul la unele lucrări Alexe Răzvan proceda astfel:

– 10% din întreaga valoare a contractului mergea la partid’, a declarat Costin Gimi Palada, reprezentantul firmei Cast la DNA.

Legaturi vechi cu PD

In 2010, firma Cast din Banesti era reprezentata de Helmut Lucian Necula. Acesta a fost vicepresedinte al Consiliului judetean Prahova intre 1996 si 2000 din partea PD.

Detalii si foto din 2010 cu Florin Popescu, presedintele CJ Dambovita, vicepresedintele CJ Prahova, Adrian Semcu si Helmut Necula, reprezentantul firmei Cast aici.

Necula si fostul deputat PD Corneliu Ruse au demisionat din PD in 2001 o data cu venirea la sefia partidului a lui Traian Basescu.

5. Parc industrial modernizat de o firma spaniola asociata cu Nelu Iordache

5 ianuarie 2011: Consiliul Judetean Dambovita a contractat lucrari de modernizare a parcului industrial Moreni in valoare de 7 milioane de euro.

 

Din nou licitatie cu un singur ofertant

Achizitia lucrarilor s-a realizat prin licitatie deschisa. Potrivit inregistrarilor oficiale a fost depusa o singura oferta, cea a companiei Ezentis Infraestructuras S.A. Unipersonal, o companie din Spania care a castigat mai multe contracte de lucrari publice.

20 septembrie 2011: Ezentis Infraestructuras a mai primit printr-un act aditional aproape 400 de mii de euro pentru parcul industrial Moreni. Banii au fost dati pentru „lucrari de stabilizare a solului”, sustine CJ Dambovita in fisa de achizitie a proiectului.

Presa a notat ca societatea din Spania a castigat aceste contracte in asociere cu Romstrade, compania lui Nelu Iordache, anchetat, arestat si trimis in judecata pentru frauda cu fonduri europene.

Verificarile Corpului de Control al Guvernului la una din lucrarile castigate de companie au aratat ca exista intarzieri nejustificate.

„Reabilitarea drumului national Alexandria – Craiova in valoare de peste 3 milioane de euro fara TVA, incheiat cu asocierea dintre Romstrade – Ezentis Infraestructuras S.A. Unipersonal si Euroconstruct Trading 98. Desi lucrarile trebuiau finalizate la 4 mai 2013, la sfarsitul lunii iunie 2012 erau executate doar 13,29% din lucrarile contractate”, se arata in raportul guvernamental.

Compania spaniola a castigat contracte in mai multe tari din Europa de Est. In Republica Moldova, presa a notat ca s-au inregistrat intarzieri la un contract castigat de compania spaniola.

6. 7 milioane de euro – un contract pentru un rege al asfaltului disputat de gruparile din PDL

29 octombrie 2009: Consiliul Judetean Dambovita a atribuit un contract in valoare de peste 7 milioane de euro pentru ranforsarea si modernizarea drumurilor judetene pe traseul Dobra – Cornatelu – Branistea – Titu – Salcuta – Odobesti – Potlogi – Corbii Mari.

 

Diferenta mare intre valoarea estimata si cea finala

Valoarea estimata a contractului a fost de aproape 12 milioane de euro. Diferenta intre valoarea estimata si cea finala este de aproape 5 milioane de euro.

Atribuirea contractului s-a facut prin licitatie deschisa.CJ Dambovita a justificat alegerea castigatorului din cele 10 oferte primite prin faptul ca acesta a prezentat oferta cea mai avantajoasa economic si a indeplinit ‘criteriile enuntate in caietul de sarcini.’

Contractul a fost atribuit catre compania Tehnologica Radion din Bucuresti. Potrivit ZF, Tehnologica Radion si-a adjudecat in 2009 si 2010 contracte de achizitii publice de 386 de milioane de euro la nivel national.

 

Omul lui Basescu sau al lui Blaga?

Compania apartine lui Theodor Berna.

Presa a scris ca Berna a fost consilier a lui Traian Basescu in perioada in care acesta era primar al Capitalei.

 

Pe de alta parte, potrivit sursazilei.ro, ‘fostul deputat PDL (actual membru PMP –n.n.), Gelu Vişan, declara, anul trecut, la România TV, după demisia sa din partid, că Vasile Blaga şi Radu Berceanu, cei doi lideri ai democrat-liberalilor, patronează mafia banilor publici. „Există o firmă care înregistrează cel mai mare profit din țară, la ora asta. Este vorba de Tehnologica Radion. Această firmă este controlată, dirijată de Vasile Blaga”, a declarat Vişan.’

 

Basescu ‘i-a dat peste manute’ lui Berna

Potrivit ZF, compania Tehnologica Radion a contestat in 2011 licitaţia de peste 100 de milioane de euro pentru lotul al doilea al autostrăzii Timişoara-Lugoj, fapt ce a condus la reluarea licitaţiei. Preşedintele Traian Băsescu declara in 2011, în contextul contestaţiilor depuse pentru construcţia de autostrăzi pe Coridorul IV paneuropean, că cel puţin pe unul dintre contestatari îl ştie “de meserie descurcăreţ” şi că autorităţile ar trebui “să îi dea peste mânuţe”. Gândul scria la acel moment că preşedintele ar fi făcut referire la firma Tehnologica Radion, care depusese contestaţii atât pentru Timişoara-Lugoj, lot 2, cât şi pentru Sibiu-Orăştie, lot 1.

 

Tehnologica Radion, in discutiile dintre Basescu si Blejnar

Numele firmei Tehnologica Radion a aparut intr-o stenograma a unei conversatii telefonice din septembrie 2010 dintre presedintele Traian Basescu si fostul sef al Fiscului, Sorin Blejnar. Stenograma este din dosarul DIICOT in care Blejnar a fost trimis in judecata pentru favorizarea unei grupari de evazionisti:

 

Sorin Blejnar: Să trăiţi, domnu preşedinte.

Traian Băsescu: Salut Sorine.

SB: V-am trimis o dată pe mail situaţia aia cu constructorii.

TB: Da. Mă, eu am şi făcut o confuzie că era primul în lista datornicilor Tehnologica şi am zis că e o listă cu constructori. Da nu erau numai constructori acolo.

SB: Este, este datornic. Dar a început procedura de executare pe el.

TB: Da

SB: Nu de acuma, e de vreo 2-3 luni

TB: Aha.

SB: El plăteşte, deci ei în general sunt plătitori buni ăştia. Dar tot timpul sunt cu restanţe datorită faptului că încasează de la CANDNR destul de greu.

TB: Da, da.

SB: Şi atunci noi am începutsă facem o altă procedură. Ne-am dus la CANDNRşi i-am făcut terţ poprit.

TB: Îhî.’

 

Detine si compania Teloxim

Theodor Berna detine si compania Teloxim care de asemenea castiga contracte pentru drumuri. In aceasta firma, Berna este asociat cu fiica lui, Loredana Georgia Caldray, fosta Berna. Ea detine 5 la suta.

 

Milionar in topul Forbes

Potrivit revistei Forbes, in 2011, averea lui Theodor Berna se ridica la 100-110 milioane de euro.

7. Peste 6 milioane de euro pentru o companie de stat capusata de firme de partid

26 martie 2010: Consiliul Judetean Dambovita a semnat un contract de 5,8 milioane euro pentru refacerea cailor de acces în comunele Malu cu Flori si Pucheni. Contractul a fost dat prin negociere directa, serviciile fiind achizitionate de la compania ‘Lucrari Drumuri si Poduri’, aflata in subordinea Consiliului Judetean Dambovita.

Presa: compania de stat, capusata de firmele portocalii

Presa locala a notat ca societatea de stat a fost in permanenta capusata de companiile apropiate PDL. Vezi aici cateva exemple

13 octombrie 2010: ‘Lucrari Drumuri si Poduri Dambovita’ a mai primit un contract de 100 de mii de euro de la Consiliul Judetean Dambovita. Banii au fost dati pentru lucrari de reabilitare a unor tronsoane de drum judetean. Contractul a fost atribuit prin negociere directa.

14 octombrie 2010: Consiliul Judetean Dambovita a incheiat trei contracte in valoare de 200 de mii de euro pentru lucrari de reparatii in urma inundatiilor. Contractele au fost date prin negociere directa catre Lucrari Drumuri si Poduri Dambovita.

25 octombrie 2010: Consiliul Judetean Dambovita a contractat de la Lucrari Drumuri si Poduri Dambovita pentru 23 de mii de euro constructia unui pod din beton armat peste raul Ialomita. Contractul a fost dat prin negociere fara anunt de participare.

8. Restaurarea Palatului Brancovenesc de la Potlogi – contract semnat cu fast, reziliat din cauza fraudelor. Subcontractorul, urmarit penal.

 

Boc, Udrea si Popescu la semnarea contractului

Boc, Udrea si Popescu la semnarea contractului

Foto: jurnaldedambovita.ro

16 decembrie 2011: Consiliul judetean Dambovita condus de Florin Popescu a atribuit un contract de 5 milioane de euro pentru renovarea Palatului Brâncovenesc de la Potlogi. Contractul a fost scos la licitatie si – dintre cele patru oferte depuse – a fost desemnata castigatoare compania italiana Intini Angelo SRL.

 

Ghici cine e subcontractorul

Potrivit unei note publicate de Consiliul judetean Dambovita, lucrarile au fost subcontractate catre companiile romanesti Cuantum Activ Construct Bucuresti, Concept Construct Invest si Constructii Unu Iasi.

Consiliul a platit un avans de 15% din valoarea totala a contractului. Din avansul primit de firma italiana, peste 90% a ajuns prin subcontractare la firma Concept Construct Invest. Detalii aici.

 

Firma unui pedelist

Potrivit actualului presedinte al Consiliul judetean Dambovita, Adrian Tutuianu (PSD), firma Concept Construct Invest apartinea lui Bogdan Dinu, fiul fostului sef al Politiei locale din Targoviste si fost candidat PDL la Camera Deputatilor la alegerile din 2008.

‘Firma Concept e, prin interpusi, firma lui Dinu Bogdan. Firma Concept a dat faliment, este în procedură la Tribunalul Ilfov, am verificat lucrul acesta. Firma Concept este si cea care a subcontractat lucrările de la apă la Titu si la Găesti, unde s-au luat avansuri de vreo 140 de miliarde lei vechi’, a declarat presedintele Consiliului judetean Dambovita, Adrian Tutuianu, intr-o conferinta de presa din 5 februarie 2013.

Muncitorii neplatiti. Lucrarile sistate. Firmele in lichidare. Contractul a fost reziliat

Atat firma romaneasca Concept Construct Invest, cat si firma italiana Intini Angelo au intrat in lichidare, muncitorii nu si-au mai primit banii, iar lucrarile au fost sistate. In februarie 2013, contractul pentru restaurarea Palatului Brâncovenesc de la Potlogi a fost reziliat de actuala conducere a CJ Dâmboviţa.

 

Firma lui Dinu, anchetata penal

Presa locala a relatat ca firma lui Dinu a castigat si alte contracte de la primariile din judetul Dambovita. Concept Construct Invest SRL apare si pe lista celor peste 140 de firme cercetate in dosarul retelei de evaziune fiscala si spalare de bani Pavaleanu din Prahova. Detalii aici.

9. Cornuri si lapte de aproape 5 milioane de euro de la un sponsor PDL. Licitatie cu un singur participant

11 septembrie 2008: Consiliul Judetean Dambovita a atribuit un contract (acord-cadru) in valoare de aproape 2,2 milioane de euro pentru furnizarea de cornuri si lapte pentru anul scolar 2008 – 2009.

A alergat singur si … a castigat

Atribuirea contractului s-a facut prin licitatie deschisa. Criteriul de selectie ar fi fost – potrivit Consiliului judetean Dambovita – pretul cel mai scazut, desi la licitatie s-a prezentat un singur ofertant.

Contractul a fost atribuit catre compania Lido Gîrbea din Ploieşti, care detine complexul de morarit si panificatie de la Movila Vulpii, Paulesti, Prahova.

10 septembrie 2010: Alt contract de aproape 1,1 milioane euro pentru programul Cornul si Laptele atribuit companiei Lido Girbea prin incredintare directa. La negociere au fost invitate două firme: Lido Girbea si Senax Prod.

31 decembrie 2010: In ultima zi din 2010, Consiliul Judetean Dambovita a mai atribuit doua contracte in valoare de 1,6 milioane de euro, prin negociere directa, companiei Lido Girbea pentru Cornul si Laptele.

Firma apartine omului de afaceri Gheorghe Girbea, considerat de ziarul Ph-online.ro din 28 noiembrie 2011 ‘un apropiat al PDL’,

Potrivit www.actualitateaprahoveana.ro din 19 aprilie 2010, compania Garbea Păuleşti, Complex Movila Vulpii, a sponsorizat PDL cu o mie de lei pe 5 mai 2009. Detalii aici.

 

Partener cu primaria pedelistului Volosevici

Potrivit unui comunicat de presa al Primariei Ploiesti din 20 iulie 2009 pe care il puteti vedea aici.

pPimăria Ploieşti condusa la acea vreme de pedelistul Andrei Volosevici a încheiat un protocol de colaborare pentru sase luni cu Lido Gârbea SRL si alte doua firme pentru sustinerea programului social pentru ajutorarea persoanelor în vârstă. Lunar, urmau sa fie distribuite câte 5 mii de pachete cu alimente de bază unor familii aflate în dificultate.