FMIFMI este îngrijorat de reintroducerea unor privilegii privind pensiile speciale, care în trecut au fost o povară fiscală semnificativă, a declarat reprezentantul FMI în România, Guillermo Tolosa, referindu-se la proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari.

„În trecut, pensiile speciale au fost o povară fiscală semnificativă pentru România. Eliminarea unor astfel de regimuri cu peste patru ani în urmă a reprezentat un pas important spre restabilirea viabilităţii sistemului de securitate socială. Vedem cu îngrijorare restaurarea treptată a acestor privilegii şi o compromitere a reformelor care au îmbunătăţit finanţele publice”, afirmă Tolosa, într-o declaraţie remisă MEDIAFAX.

Legislativul a aprobat marţi cu 303 voturi „pentru”, 124 voturi „împotrivă” şi două abţineri, proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari. Reprezentanţii PNL au susţinut respingerea acestui proiect, în timp ce aleşii PSD, UDMR, ai minorităţilor şi PC au susţinut aprobarea sa.

Proiectul prevede că parlamentarii beneficiază de pensii speciale, care ar putea ajunge la peste 4.000 de lei pentru un ales cu trei mandate.

Proiectul mai prevede că deputaţii şi senatorii vor avea dreptul după exercitarea mandatului, la cerere, la împlinirea vârstei standard, la o indemnizaţie lunară pentru activitatea de parlamentar, aceasta urmând să fie în funţie de numărul de mandate. Potrivit proiectului, de această indemnizaţie vor beneficia doar cei care nu mai au calitatea de parlamentar, iar cei care au avut condamnări penale sunt excluşi de la această indemnizaţie.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, întrebat despre pensiile speciale ale parlamentarilor, că se va referi la această chestiune după ce va primi de la Parlament legea şi va face „o analiză profundă”.

 

sursa: mediafax.ro

8 COMENTARII

  1. Afară-i vopsit gardul în toată UE.
    Ce pensii de nesimțire au funcționarii și parlamentarii UE!!!
    Ai noștri sunt niște mici copii pe lângă ăștia.

  2. Ma mir ca FMI face caz! In Italia salariile si pensiile nesimtite ale politicienilor intrec imaginatia. E un continuu protest dar nimanui nu-i pasa. Am vazut un caz in TV , unde un angajat al primariei
    din Perugia avea pensie 6000 000 de euro pe luna. Da, Ati citit bine:sasesute mii euro ! Eu doresc sa nu se ajunga si-n Romania ca aici! Inceputul e „bun”.Dupa politicieni vor urma altii ca judecatorii(7000 euro pensie pe luna) etc!” Natiune, fii desteapta!”

    • Dar jduecatorii chiar au sume uriase, pensiile lor sunt neimpozitate si nu cotizeaza nici la sistemul de sanatate.

  3. Peste 4600ron…In tot acest timp,un om cu handicap,nu poate lua decat 270 ron lunar…Unde vor duce pe roman,acesti inconstienti hrapareti,alesi tocmai de noi?
    Jur ca nu mai ies la vot si voi cauta sa conving,cat mai multi,sa boicotam alegerile acestor impostori nesatui…acestor talhari care au jefuit Romania si amaratii de romani…

    • Muncim ca sclavii pentru 4000 de lei pe luna,departe de tara si cei dragi pentru ca politicienii au distrus viata a milioane dintre noi…cei care ne-am trezit de dimineata zeci de ani mergind punctual la serviciu ,construind România. Rusine sa le fie somnorosilor . Toti dorm in fotoliile lor scumpe si comode. Jupoaie de viu poporul. Rusine,rusine lasilor.Meritati sa cistigati exact cit cistiga cei ce v-au votat si care s-au bazat pe promisiunile pe care le-ati facut in campania electorala. Mincinosi fara scrupule.

    • Nesimtirea parlamentarilor este atat de mare incat sunt in stsre sa voteze o lege prin care sa valideze alegeri cu doar 5% prezenta la urne !

  4. Domnule,

    Le e frica ca tot ce-au furat s-ar putea intoarce la stat si atunci vor sa-si securizeze viitorul! Ii doare in c…r de ce spune poporul! Daca i-ar fi durut, nu ar fi furat de 25 de ani in nestire si nesimtire! Asta e adevarul.

Comentariile sunt închise.