Florin Georgescu, una dintre propunerile lui Victor Ponta pentru funcția de prim-ministru este vicepreşedinte al Consiliului de Administrație şi prim-viceguvernator al Băncii Naționale a României, precum și membru în Comitetul de Supraveghere Bancară al Băncii Centrale Europene. În perioada 2003-2004, cel care ar putea să conducă un viitor executiv exprima puncte de vedere care contraveneau independenţei justiţiei, potrivit stenogramelor întâlnirilor de la partid ale liderilor PSD, dezvăluite în 2004 de Evenimentul Zilei.

Dl. Florin GeorgescuSă rezolvaţi dosarele de la procuratură, doamna ministru.

D-na Rodica Stănoiu: Aia este altceva.

Dl. Florin Georgescu: Le luăm de acolo că …

D-na Rodica Stănoiu: Ăla e un domeniu, o să aveţi în două-trei săptămâni ştiri destul de importante pe zona aia, nu mai discutăm.” (Stenograma şedinţei Delegaţiei Permanente a Partidului Social Democrat, Bucureşti, sediul central PSD, 29 septembrie 2003)

„Dar, în contrapartidă, să venim cu nişte cazuri concrete şi acestea sunt în instituţiile pe care le conducem şi noi, le conduc şi alţi colegi de-ai noştri, iar, pe de altă parte, fac apel la dv. să atrageţi atenţia domnului Şaguna, care nu mai ascultă şi de mine în numele partidului şi să mai înceteze că toate dosarele şi toate constatările, numai eu ştiu câte telefoane dau pe sub el, pe acolo, să terminăm cu băieţii ăştia răi, că dacă se duce să verifice exerciţiul financiar al anului 2002, el verifică pe domnul Mitrea, pe domnul cutare şi mi-i găseşte vinovaţi şi numai eu ştiu cum fac pe acolo ca să nu ajung la dv. şi să fie linişte şi pace.

Mai ales, domnule preşedinte, că de mâine – reţineţi, de mâine – pentru că noi avem ce avem sus acolo, consilieri de conturi, dar de mâine pleacă toate dosarele de la instanţa Curţii de Conturi la instanţele ordinare, aşa încât dacă se apucă un nebun, nu ştiu, când or pleca, dacă se apucă un nebun de inspector să scrie ceva acolo că nu este bine ghidat, dosarul ăla nu va mai rămâne în curte, unde mai dădeam şi eu telefoane să se închidă cum trebuie, că nu întotdeauna ăia ştiu ce să scrie şi se duce la Judecătoria Zimnicea alături de divorţuri şi de furturi de găini şi imediat se duce în presă.

Domnul acesta să meargă să le spună la ăia să scrie pe hârtie, discută cu miniştrii şi după aia să plece, nu să-i trântească, că aşa fac. Trânteşte la uşă ministrului, ăla nu mai vrea, nu are timp şi zice băi, să ne scrii şi se poartă discuţii prin scrisori care sunt publice şi acolo sunt PRM-şti mulţi dedesubt, liberali au rămas, au rămas oameni din PD şi vom avea probleme. Ca să nu fie aşa, el să mai discute şi cu noi şi să fie mai constructiv. Nu este o reclamaţie, este o recomandare prietenească. Şi să se mai uite şi pe exerciţiile din spate, când verifică 2002, să zică în 2002 e bine, dar uite că în 1999 avem o problemă şi s-o scoatem şi pe aia, că poate să o scoată, legea îi dă voie. Mulţumesc.” (Stenograma şedinţei Delegaţiei Permanente a Partidului Social Democrat – 20 octombrie 2003)

„Şi atunci vin cu propunerea cealaltă, şi anume susţin ce spunea şi domnul Solcanu, să hotărâm să canalizăm şi să ierarhizăm priorităţile şi cum spuneaţi dv. să canalizăm banii ăia puţini pe care îi vom avea, pentru că Mihai merge iar la Washington, iară o să vină ăia, iar să negociem, americanii nu vor să mai facem acord cu Fondul, pentru că vor să ne ajute mai mult, dar Uniunea Europeană vrea să facem acord, că altfel nu ne dă statut de economie funcţională de piaţă, că ei nu sunt în stare să vadă evoluţiile macroeconomice, se bazează numai pe ăia şi până la urmă rămâne ca europenii, că, domnule, daţi-le o linie directoare la românii ăştia, că pe urmă iar fac cine ştie ce derapaj, doamne fereşte, şi atunci vom face acord. Nu vor fi bani mulţi. Şi atunci ierarhizăm priorităţile între a face o autostradă care se vede peste opt ani şi a începe drumuri judeţene ar însemna ca pentru autostradă tragem banii în 2005, dar începem program de drumuri judeţene, că autostrada ţine de altele, dar dacă nu încap, şi una şi alta, dar oricum, să facem ceva care să se perceapă mai rapid. Domnule, să facem, eu am dat o sugestie. Să se vadă ceva, că se îndreaptă şi către ăla care să bage votul.” (Stenograma şedinţei Delegaţiei Permanente a Partidului Social Democrat

– 20 octombrie 2003)

 

Sursa: romanialibera.ro

Comentariile sunt închise.