ovidiu tender

Doi magistrați de la Curtea de Apel București au admis schimbarea completului de judecată în cazul Rafo – Carom. Dosarul are șanse mari să se prescrie în două săptămâni

Acuzațiile față de Ovidiu Tender în cazul Rafo – Carom sunt pe cale să se stingă. Astfel, afaceristul a câștigat timp deoarece judecata se ia de la capăt.

În urma acestei decizii au fost anulate toate măsurile hotărâte de judecătorii Camelia Bogdan și Daniel Donțete, inclusiv sechestru pe bunurile și afacerile lui Tender și ale familiei acestuia. Următorul termen de judecată a fost stabilit, aleatoriu, de sistemul informatic, pentru data de 17 iunie. Astfel, apare o problemă deoarece, potrivit calculelor făcute de un judecător de la Tribunalul București, acuzațiile de înșelăciune față de afacerist și de ceilalți inculpați din dosar se prescriu pe 9 iunie 2015.

Goana după noi amânări a apărut în urmă cu o săptămână, când aproape toți cei 13 avocați angajați de Tender au cerut recuzarea judecătorilor Camelia Bogdan și Daniel Donțete. Despre Camelia Bogdan au susținut că este incompatibilă deoarece a judecat „un dosar oarecum asemănător”, făcând referire la pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare decisă în cazul lui Marian Iancu (prieten cu Ovidiu Tender). În cazul lui Donțete, avocații au susținut că s-a antepronunțat când a susținut că va încerca să judece procesul înainte de prescrierea cazului. Tender nu a venit la proces. Apărătorii săi au susținut că s-a internat în Franța pentru o operație pe cord.

Un caz ciudat

Dosarul Rafo – Carom s-a „judecat” la Tribunalul București vreme de șapte ani, după ce a fost trimis înapoi la DIICOT și la Curtea Constituțională. Prejudiciul în acest caz este de 43 de milioane de euro la nivelul anului 2006. După ce s-a plimbat pe la mai mulți judecători, în decembrie anul trecut au venit și condamnările. Tender a susținut că amânările în acest caz l-au costat o fabrică din Făgăraș care a ajuns în posesia fostei șefe a DIICOT, Alina Bica. La rândul ei, Bica a declarat că i s-a cerut să amâne la nesfârșit acest caz de către personaje influente din SRI, care aveau interes ca Tender să devină investitor strategic în Africa, titrează evz.ro

 

Cititi articolul integral pe evz.ro

3 COMENTARII

  1. aceasta judecatoare ar trebui si ea judecata pentru ca icearca sa scape un mafiot ,sa-i se verifice averea si veti vedea ce spagi a primit ca sa favorizeze infractorul …de ce jurnalistii care cunosc cazul tac ….au fost cumparati oare ?…..deci tara si poporul este subjugata in continuare de cei cu ochii albastrii si de mafiotii care o conduc ….oameni buni ,pana când mai suportam aceste nedreptati ?

  2. Asta sa vrut. Prea multe persoane „grele” din Sistem ar fi „intrat la apa”, asa ca au sacrificat-o pe Bica. Sa raspunda ea pt tot !!!
    Dupa ce se vor prescrie faptele, toata lumea va fi linistita si va continua sa faca ce s-a facut si pana acum.
    Halal justitie si dreptate !

  3. Baietii grei cu epoleti lucreaza in toate sistemele statului si predau stafeta intre generatii.

Comentariile sunt închise.