Stăpînul Hexi Pharma a susținut că nu are dezinfectante la Spitalul de Arși. Dar are. Și a spus că nu controlează Unilab. Dar îl controlează
UPDATE: Într-o declarație oferită Evenimentului zilei, Dan Alexandru Condrea invocă un complot străin menit să scoată de pe piață firma sa românească. ”Aşa suntem noi în România, ni se pare că ce e adus de afară e perfect şi ce e produs în ţară e bun de aruncat la gunoi”, declară Condrea.
Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac, Cătălin Tolontan și Alex Nicodim (foto)
Ieri, chiar în timpul în care românii priveau, uluiți, buletinul de analiză cu dezinfectanții falsificați, Hexi Pharma cîștiga în continuare contracte publice.
În același timp, prin intremediari, cineva a încercat mituirea unei vedete TV, pentru ca prezentatorul să fie mai blînd în relatarea cazului antisepticelor diluate.
Gazeta demontează azi încă două minciuni ale lui Dan Alexandru Condrea.
Prima: fotografiile arată că la Spitalul de Arși sînt produse ale firmei sale.
A doua: publicăm un e-mail care arată cum controla laboratorul de analize, deși acum patru zile nega ferm!
Și, lăsînd deoparte reținerea, întrebare către toate autoritățile sanitare, DNA și SRI: cum ați putut lăsa timp de un deceniu peste 350 de spitale din România pe mîna unui iresponsabil care livrează produse care ar trebui să omoare inclusiv virușii HIV, HPV, Hepatic B și C, dar sînt diluate de 10 ori?!
Delictele care încheie vieți omenești sau le mutilează se cer spuse.
Ieri, când autoritățile au început să se dezmorțească, anunțând, pe la ora prânzului, că deschid anchete în cazul dezinfectantelor diluate, Hexi Pharma tocmai câștiga noi contracte cu statul.
Unitatea Militară 02534 din Iași, Spitalul din Marghita, Spitalul din Șimleul Silvaniei și Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie din București cumpărau, fără licitație, antiseptici de la firma lui Dan Alexandru Condrea.
2016 e anul cel mai bun al patronului.
14 contracte cu spitalele de stat a cîștigat Hexi Pharma numai în ultimele trei zile, în plin dubiu de conformitate a produselor sale
Cinismul perfect. De ce a avut cele mai bune luni din viața sa de patron? Pentru că a existat „Colectiv”!
„Cât sunteți gata să plătiți pe curățenie?”
În momentul decembrie 2015, când oamenii au devenit conștienți de infecțiile din spitale, vânzările de dezinfectante au decolat.
Liderul Hexi și-a tras partea leului. De la contracte de 10 milioane de euro în 2015, în 2016 firma se îndreaptă rapid spre marele pot: bagă dublu!
Gata, e nevoie să se facă curățenie pe bune, s-a spus. Cu ce? Cu produse ca lumea, nu ca până acum!
Cât sunteți gata să plătiți pentru o curățenie adevărată? Oricât!
Imaginea de la Spitalul de Arși
Hexi Pharma e și în spitalele unde spune că nu este.
În primul drept la replică de după dezvăluirile Gazetei, pe vremea când se uita chiorâș de pe Lună la jurnaliștii-muritori, netulburatul Dan Alexandru Condrea declara: ”În ultimele 12 luni, produsele noastre nu au fost prezente în Spitalul de Arși”. În tabel, Spitalul de Arși apare cu numele Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică.
În dreptul lui apare NU.
Să vedem ce valoare are un NU pentru Condrea. Iată imaginea înregistrată în chiar aceste momente și trimisă de un medic de la Spitalul de Arși. Sau Chirurgie Plastică, dacă vreți să îi spunem așa. Oricum îi spunem, e prima minciună.
Omul care controlează totul
Cum ajung produsele Hexi Pharma în spitale e o altă poveste, că uneori nici compania pare că nu mai știe.
Dominația lui Condrea e realizată prin atâtea firme, producător, distribuitor, firmă de curățenie, „face și deszăpeziri în curțile spitalelor”, că bunăstarea și-a pierdut șirul. Am uitat ceva din enumerare? Da.
Am uitat rubinul coroanei, laboratorul Unilab. Laboratorul de analize asigură umbrela științifică a acestei nemaivăzute operațiuni de vrăjire a sistemului public de sănătate. La care au fost martori pasivi nu doar oficialii din minster, dar și cei din DNA, SRI, care aveau obligația să vegheze la o astfel de apariție în domeniul sănătății publice.
Sigur, poate că n-au văzut. Aparent, Condrea s-a ținut departe de Unilab.
Era prea mult să fie și producător, și cel care face analizele produselor pentru avizare și verificare. Bătea la ochi și îi expunea pe cei care îl țin în brațe.
Dacă vreți să revedeți dialogul de duminică, 24 aprilie 2016:
– Cele mai multe analize unde le faceți?
– La un laborator din Otopeni. (E iritat, s-a înroșit vizibil).
– Cum se numește?
– Unilab. E cel mai ieftin și avem o relație bună.
– Este adevărat că dumneavoastră controlați acest laborator?
– Nu e al meu.
– Am întrebat dacă-l controlați, nu dacă îl dețineți.
Înghite în sec. Îi întindem harta legăturilor companiilor lui, folosind date de la termene.ro, pe care ei le iau de la Registrul Comerțului.
– Uitați-vă, vă rugăm, datele de la Registrul Comerțului. Unilab e administrat de aceeași firmă ca și firma dumneavoastră Medical Cleaning. Firma administrator a ambelor se numește Emex.
– Nu știam asta. Cred că ne fac contabilitatea. Dar cum să controlez eu laboratorul, că nu mă pricep la ce se întâmplă acolo? Sunt doar prieten cu directoarea de la Unilab.
„Vă rog să luați factura pe firma Unilab!”
Și acum emailul.
Dan Alexandru Condrea are multe proprietăți. În general, case pe pământ, nu apartamente.
Pe unele le închiriază.
Pe 28 martie 2013, patronul Hexi Pharma se oferă să plătească daunele inundării unui vecin.
Și-i oferă omului datele financiare ale Unilab, de unde urma să-i vireze banii.
„Da, m-am angajat să suport costul reparației daunelor cauzate de infiltrație, la prețul pieței”, îi scrie Condrea într-un email.
Să nu zâmbiți la asta cu „prețul pieței”, omul e „casual business” în fiecare împrejurare.
El adaugă: „Vă rog să luați factura pe materiale și manoperă pe firma cu datele de mai jos.
SC UNILAB SRL
Oraș Otopeni, Calea București
(…)”
Urmează datele financiare ale laboratorului pe care ”nu-l dețin, nu-l controlez”, dar de banii căruia dispune!
După cum Condrea n-a văzut nicio problemă ca, la una dintre vilele sale, D16, din complexul Triumf – Aslan, să treacă în dreptul proprietarului „SC Hexi Farma SRL – Unilab”. Mai cinstit de atît nu se poate.
De altfel, sediul laboratorului Unilab e la doi pași.
Oul și găina
Rezumat. Condrea dispune cum dorește de banii Unilab. A doua minciună.
Mai era nevoie de această demonstrație? Da, este nevoie, pentru că nu Condrea a creat sistemul, ci sistemul l-a creat pe el.
Și sistemul ne interesează.
Autoritățile medicale, de avizare, de control și spitalele, au știut foarte bine cu cine lucrează. Și poate că și alții au știut. Nici unul dintre ei nu va veni să spună: cedez!
„S-au dat atât de mulți bani și e atât de multă lume complice că totul se poate mușamaliza” – sursă a Gazetei
Cititi mai mult pe tolo.ro