medicamente baniProducătorul de medicamente GlaxoSmithKline, care a primit o amendă record de 3 miliarde de yuani (483 milioane dolari) pentru corupție în China anul trecut și este suspectat de alte posibile abateri ale personalului său în alte țări, se confruntă cu noi acuzații de dare de mită, de această dată în România, notează agenția Reuters, preluata de Agerpres.

Compania este deja suspectată de dare de mită în Polonia, Emiratele Arabe Unite, Liban, Iordania, Siria și Irak.

Ultimele acuzații se referă la faptul că GSK a plătit unor medici români sute și într-unul din cazuri mii de euro între 2009 și 2012 pentru prescrierea medicamentelor sale, inclusiv tratamente de prostată Avodart și Duodart și medicamentul pentru boala Parkinson Requip.

Potrivit unui e-mail demascator trimis luni conducerii companiei, în timp ce o copie a acestui mail a fost obținută de Reuters, medicii au fost plătiți pentru prescrierea cu predilecție a produselor companiei, unii dintre ei plătiți chiar de mai multe ori.

GSK a oferit de asemenea medicilor mai multe deplasări în străinătate și i-a plătit sub acoperirea unor participări la consilii consultative, potrivit acestui email.

Compania a declarat ca va examina „foarte atent” aceste acuzații, care acoperă o perioadă dinainte de a se angaja în decembrie 2013 să nu mai plătească medici pentru a vorbi în numele ei sau pentru a participa la conferințe internaționale.

„Primim scrisori de acest gen din când în când. Salutăm și sprijinim posibilitatea ca oamenii să vorbească dacă au dubii”, a declarat GSK într-un comunicat la Londra. „Uneori găsim unele lucruri și acționăm în consecință, alteori descoperirile noastre nu fundamentează problemele ridicate”, adaugă GSK.

Scandalul din China, care a implicat presupuse luări de mită totalizând sute de milioane de dolari, a lovit vânzările GSK în această țară, deși CEO al companiei Andrew Witty, raportând miercuri rezultate trimestriale, a declarat că afacerile din China sunt în curs de stabilizare.

Expeditorul e-mail-ului din România a declarat că conținutul acestuia va fi trimis Departamentului Justiției Statelor Unite și Comisiei pentru Securitate și Schimb (SEC, Securities and Exchange Commission, aparținând președintelui SUA n.r.), care investighează GSK pentru posibile încălcări ale Foreign Corrupt Practices Act (Legea privind practicile de corupție în străinătate).

Un program SEC oferă stimulente în numerar denunțătorilor pentru a raporta situații de malpraxis corporativ, amintește Reuters.

 

sursa: flux24.ro

5 COMENTARII

  1. Am o curiozitate: le-a scazut cu ceva valoarea cotarii la burse, celor de la GSK, odata cu scandalurile astea? :))

  2. Treaba cu mareșalul Antonescu este foarte clară pentru cine cunoaște istoria se știe că pe aripile legionarismului s-a suit la putere ca mai apoi să-l distrugă trimițând în linia întâi la moarte sigură nenumărați legionari iar pe restul i-a băgat în pușcări de unde au fost preluați de comuniști, au fost aproape toți lichidați.Problema cea mai gravă este cea cu comunismul, asta este adevărata problemă nu altele aberațiile legionare au fost niște simple jocuri de copii în comparație cu criminalitatea comunistă de o amploare inimaginabilă și fără egal în întreaga lume.Să nu mai fie mistificată istoria țării.Oamenii ne mai înțelegând nimic din tot felul de ipoteze,falsuri grosolane ca să nu mai vorbim de tăcerea mafiotă care îngroapă adevărul.Evreii din România au avut cel mai puțin de suferit față de toată evreimea europeană și dacă nu colaborau cu sovietele nu pățeau nimic grav,așa că ar trebui ca din bun simț s-o lase mai moale,vor despăgubiri în bani pentru ce nu s-a făcut, iar poporul român de cine este despăgubit?dezastrul care s-a abătut asupra țării noastre după terminarea războiului nu are egal în toată istoria noastră milenară iar sunt și azi nemernici care vor să distrugă și cea mai rămas din noi.Cred că s-a ajuns deja prea departe, consecințele ar trebui să le suporte cei care ne-au adus în starea în care suntem acum.Amin, așa să ne ajute dumnezeu.

  3. Nu este normal să funcționeze un organism statal de capul lui fără a justifica acțiunile pe care vrea să le întreprindă ca să nu mai spunem că ar fi ne constituțional.Pe undeva este de înțeles mecanismul pe care BNR vrea să-i dea naștere din cauza pericolului pe care îl reprezintă acest nenorocit de parlament care poate să provoace împreună cu guvernul de marionete grave prejudicii economice.Trebuie găsită o formă juridică care să reprezinte normalitatea, nu se poate face ceva fără să fi controlat și să răspunzi pentru ceea ce faci, cred că am fi unici în lume să avem organisme statale care să facă orice vor fără justificări și supravegheri stricte.

  4. vinovatii la puscarie!!!!!!!! institutiile statului roman ce-au pazit? sau mai bine zis, ce-au facut? NIMIC!!!!!!!

Comentariile sunt închise.