Gabriela Firea, a cărei alegere în fruntea Capitalei României a fost cea mai mare bășină electorală detonată vreodată în față tâmpiților de bucureșteni, începe să plătească tributul la partid, a se citi Dragnea, și la grupurile de interese care au cumpărat tăcerea și manipularea presei, scrie comisarul.ro Lui Dragnea și găștii de sfârluci pesediști le face o societate de construcții. Simplu, nu? Iar băieților cu terenuri, gen ăia de prin Israel, gen nașul Becali, le face vad. Simplu, nu? Ca la mafioți de treabă…
Iar modelul a fost deja patentat și probat la Voluntari. Că doar ne-am învățat că nimic nu este întâmplător în România… Ce a făcut Pandele la Voluntari vrea să facă și Firea la București! Gabriela Firea, mână în mână cu Tudorache, primarul Sectorului 1, vor să facă SRL-uri pentru a evita procedurile de achiziții publice și pentru a încredința direct lucrări către aceste SRL-uri ale Primăriei Generale și Primăriei Sectorului 1, controlate de ei.
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, cere Consiliului General al Municipiului Bucuresti permisiunea de a infiinta o societate comerciala pentru construirea de locuinte in vederea vanzarii si inchirierii apartamentelor cu destinatia de locuinte sociale, de necesitate, locuinte pentru tineri casatoriti sau alte categorii de persoane stabilite pe parcurs. Masura este de stanga si ar aduce un nou jucator extrem de puternic pe piata imobiliara din Bucuresti.
Citeste aici proiectul de hotarare ce urmeaza a fi dezbatut saptamana aceasta de CGMB.
Pe același model de pedeserizare folosit și de primarul Voluntariului, Florentin Pandele. Din câte am înțeles, Curtea de Conturi a finalizat raportul de audit la Primăria Voluntari și matrapazlâcurile lui Pandele, din aceeași categorie – SRL-uri ale Primăriei – sunt cu probleme. Raportul nu este încă public, îl așteptăm și publicat.
Acesta este rețeta clasică a PSD cănd vrea să controleze, departe de ochii presei, ONG-urilor și ai cetățenilor implicați, afaceri cu banii statului: crează diferite entități, le alocă sume, mărunțește, mizând pe o mai slabă capacitate de monitorizare a acestora, atenția noastră fiind pe Primărie și nu pe multele structuri statelit.
„Municipiul Bucuresti isi propune infiintarea unei societati comerciale, avand ca obiect de activitate construirea de locuinte. Deficitul de locuinte la nivelul Municipiului Bucuresti in anul 2016 este de circa 200.000 locuinte, conform datelor publicate in mass media. La Primaria Municipiului Bucuresti este inregistrat un numar mare de cereri de locuinte sociale, inclusiv de la persoane/familii evacuate sau care urmeaza sa fie evacuate din locuintele retrocedate fostilor proprietari”, se arata in expunerea de motive semnata de primarul general.
„Prin infiintarea unei societati comerciale, Municipiul Bucuresti doreste sa rezolve o problema majora sociala, cu care o parte dintre locuitori se confrunta de o perioada lunga de timp. Locuintele care urmeaza a fi construite vizeaza atat categorii de populatie defavorizate, cu venituri modeste, care nu permit acestora inchirierea sau achizitionarea de pe piata imobiliara a unei locuinte, cat si posibilitatea valorificarii unei parti din acestea prin inchiriere si vanzare. Legea Administratiei Publice Locale permite Consiliului General al Municipiului Bucuresti sa hotarasca asupra participarii cu capital sau cu bunuri, in numele si in interesul colectivitatilor locale pe care le reprezinta, la infiintarea, functionarea si dezvoltarea unor organisme prestatoare de servicii publice si de utilitate publica de interes municipal, in conditiile legii”, motiveaza Gabriela Firea infiintarea acestei societati.
„Infiintarea societatii se justifica atat prin deficitul de locuinte sociale si necesitatea luarii unor masuri pentru dezvoltarea activitatii in domeniul constructiilor de locuinte avand ca scop asigurarea unui fond de locuinte de inchiriat la nivelul municipalitatii, destinat chiriasilor evacuati din casele nationalizate, persoanelor sau familiilor ramase fara adapost in urma avarierii grave sau distrugerii locuintelor proprii ca urmare a producerii unor calamitati naturale, cat si prin necesitatea valorificarii unei parti a fondului de locuinte construit prin vanzare si inchiriere, cu scopul sustinerii activitatii societatii comerciale infiintate”, mai spune primarul general.
De notat ca in proiectul de hotarare apare o portita prin care pe viitor se vor putea strecura printre beneficiarii locuintelor de la primarie si alte persoane decat cazurile sociale. E vorba despre formularea „alte categorii de persoane stabilite de Consiliul General” – o formulare extrem de vaga.
De notat ca experienta Romaniei cu firmele care au capital de stat sau cu regiile autonome este una negativa. Doua exemple sunt chiar la Primaria Capitalei, unde RADET si RATB au mari probleme.
Pe ordinea de zi a ședinței consiliului de miercuri, 21 septembrie avem următoarele Prioecte de Hotărâri, împachetate în scopuri nobile:
► Pct. 6. Proiect de hotărâre privind acordul de principiu pentru înfiinţarea unei societăţi comerciale în scopul construirii de locuinţe;
► Pct. 12. Proiect de hotărâre privind împuternicirea Consiliului Local al Sect. 1 de a hotărî cu privire la înfiinţarea unei societăţi cu răspundere limitată (SRL) având ca scop principal prestarea serviciilor de pază a obiectivelor, a bunurilor şi a valorilor de pe raza Sect. 1;
► Pct. 13. Proiect de hotărâre privind împuternicirea Consiliului Local al Sect.1 de a hotărî cu privire la înfiinţarea unei societăţi pe acţiuni având ca scop principal prestarea serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat al Municipiului Bucureşti aflat în administrarea Consiliului Local al Sect.1;
► Pct. 14. Proiect de hotărâre privind împuternicirea Consiliului Local Sector 1 de a hotărî cu privire la înfiinţarea unei societăţi comerciale având ca obiect de activitate administrarea bunurilor imobile ce aparţin domeniului public şi privat al Municipiului Bucureşti aflate în administrarea acestuia, cu excepţia clădirilor.