Carmen Daniela Dan ar urma să fie ministru de interne în guvernul Grindeanu, anunță siteul DC News, citat de flux24.ro
Carmen Daniela Dan a fost prefect de Teleorman și este considerat omul de casă al lui Liviu Dragnea.
Este cunoscută ca Blonda lui Dragnea.
FLUX 24 a făcut mai multe dezvăluiri despre Carmen Daniela Dan.
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a pus mâna pe vremea când obținea primul mandat de președinte al CJ Teleorman pe un apartament de serviciu în Alexandria. Conform dezvăluirilor din Liber în Teleorman baronul PSD a pus mâna și pe apartamentul învecinat luat pe numele Dan Carmen Daniela, atunci o funcționară obscură, și a spart zidurile despărțitoare. Povestea conține numeroase detalii picante, printre care și apariția lui Mihai Tatulici în Teleorman.
Fostul prefect al județului Teleorman, Dan Carmen Daniela, omul de casă al liderului PSD, Liviu Dragnea, s-a aflat în incompatibilitate, indică informații și documente obținute de FLUX 24.
POVESTEA APARTAMENTELOR LUI LIVIU DRAGNEA CU DETALII EXPLOZIVE:
Pe vremea când devenea, pentru prima dată, președinte al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea obținea un apartament de serviciu la etajul I al unui bloc situat pe strada Ion Creangă din Alexandria. Evident că pentru un ditamai baronul în devenire, lui Dragnea nu i-a fost suficient un singur apartament, așa că a făcut tot ce era necesar pentru ca apartamentul de lângă al său să fie folosit tot de familia sa. Însă, nu mai putea beneficia, potrivit legii, de încă o locuință de serviciu și atunci, Baronul a operat o șmecherie în acte. Practic, potrivit gurilor rele, dar informate, în apartamentul învecinat locuia, doar în hârtii, o anonimă angajată a consiliului județean, pe numele ei… Carmen Daniela Dan! Pe vremea aceea, actualul prefect de Teleorman era un biet consilier juridic, care făcea tot posibilul să-i intre în grații celui mai râvnit dintre puternicii județului. Ciudat, însă, că într-o discuție despre trecutul ei dificil, Carmen Daniela Dan îi mărturisea subsemnatei cât de greu îi era la momentul acela să facă naveta la Videle, fără ca subsemnata să știe că în acte prefecta, atunci consilier juridic, era beneficiara unei locuințe de serviciu din blocul F Modern. Se pare că atunci ocuparea a două apartamente unite de către Liviu Dragnea a atras atenția presei centrale, Mihai Tatulici venind în Teleorman pentru a constata abuzul baronului în devenire. Înștiințat cu o zi înainte de sosirea echipei de jurnaliști de la București, Dragnea a zidit într-o singură noapte la loc peretele dintre cele două apartamente, pentru a demonstra tuturor că povestea nu e valabilă. Desigur, echipa de jurnaliști a sesizat inadvertența și a constatat că pe avizierul de la scara blocului era trecut la apartamentul 2 numele Danielei Carmen Dan, despre care nimeni nu putea presupune că va deveni prefect al județului Teleorman și nici eventual viitor parlamentar. Vreme de aproape de 10 ani, Liviu Dragnea a locuit în cele două apartamente unite, sacrificiul Danielei Carmen Dan fiind recompensat la mulți ani mai târziu, când toată lumea uitase povestea, printr-o funcție de conducere în județ. De la surse din Consiliul Județean Teleorman am aflat că Dragnea avea la momentul acela centrală termică pe curent, plătită de autoritatea județeană și că cele două apartamente au fost amenajate tot din bani publici, inclusiv tacâmurile și vesela fiind furnizate de Consiliul Județean Teleorman.
Dan Carmen Daniela, omul de casă al liderului PSD, Liviu Dragnea, s-a aflat în incompatibilitate, indică informații și documente obținute de FLUX 24.
Prin hotărârea Consiliului Județean Teleorman nr.137 din 15 decembrie 2010, Dan Carmen Daniela a fost numită director executiv la Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor pe perioadă nedeterminată.
Din extrasul rezoluției nr.593 1/30.11.2011 referitor la SC Way Storage SRL publicată în Monitorul Oficial nr.368 din 2012/2/1 reiese că Carmen Daniela Dan a fost numită administrator al SC Way Storage SRL începând cu 28.11.2011, durata mandatului fiind nelimitată.
Conform legilor în vigoare actualul prefect s-a aflat în incompatibilitate în perioada 28.11.2011-13.06.2012.
Asociatul în firmă al actualului prefect este Tudorel Pieleanu, șeful Poliției Municipale.
Carmen Daniela Dan, cunoscută drept blonda lui Liviu Dragnea, l-a minţit în scris cu antetul Ministerului Administraţiei şi Internelor pe Dacian Cioloş.
Astfel în luna august, Dan a trimis o adresă cu antetul Ministerului Administraţiei şi Internelor premierului Dacian Cioloş afirmând că nu are intenţia de a candida la alegerile parlamentare din decembrie anul curent, dezvăluie Liber în Teleorman, care publică şi copia documentului.
Reacţia blondei lui Dragnea a survenit după ce FLUX 24 a scris că foloseşte funcţia de prefect al judeţului Teleorman în beneficiul PSD, partid pe listele căruia intenţionează să candideze. Cioloş a crezut-o şi a menţinut-o în funcţia de prefect de Teleorman.
Carmen Daniel Dan a candidat pe primul loc la Senat pe listele PSD în Teleorman.
Fostul Prefect al județului Teleorman, Dan Carmen Daniela, omul de casă al lui Liviu Dragnea, a pus la cale un sistem prin care oamenii baronului roșu încasează sume enorme din bani publici, dar și controlează activitatea primarilor, dar și comisiile de fond funciar.
Mecanismul de acțiune descrifrat de FLUX 24 indică existența unei adevărate structuri mafiote în Teleorman și modul în care primarii sunt controlați prin șantaj: O adevărată caracatiță roșie în care sunt implicaţi şi judecători!
MECANISMUL PE BANI DE LA STAT
Afacerea a început din perioada în care Carmen Dan era subprefect de Teleorman. Prin acordarea unui așa zis spor de dificultate oamenii PSD din Prefectură obțin peste 2300 de euro pe lună. De precizat că acest spor se acordă doar în județul Teleorman, în restul țării fiind anulat în 2010.
Dan Carmen Daniela a pus la cale planul când era subprefect împreună cu șeful serviciului juridic, Iancu Gigi Dorinel. Astfel juristul Prefecturii este numit în comisiile locale de fond funciar prin ordinul prefectului. Imediat primarii emit dispoziții privind acordarea sporului de dificultate în procent maxim în special pentru reprezentanții Prefecturii. Cea mai mare parte a primariilor au fost constrânși să acorde sporul de dificultate în procent maxim fiind șantajați cu controale.
ZECI DE MII DE EURO DE LA STAT PENTRU CONFRERIA DIN PREFECTURĂ
Conform declarațiilor de avere, reprezentanții Prefecturii Teleorman au obținut următoarele sume:
-2013: între 15.000 și 107.000 lei
-2014: între 25.000 și 113.000 lei
-2015: între 25.000 și 128.000 lei
La un calcul simplu unii au obținut aproape 100.000 de euro în 3 ani.
CÂTEVA FRAGMENTE DIN DECLARAŢIILE DE AVERE DIN PREFECTURĂ:
MODUL DE ACȚIUNE
Pentru a pune la punct strategia de lucru au fost necesari câțiva pași pregătitori. Astfel, serviciul juridic a fpst pus în subordinea subprefectului de la aceea vreme-actualul prefect, Dan Carmen Daniela, sub pretextul că ar fi jurist de profesie și că împreună cu șeful serviciului juridic, Iancu Gigi Dorinel, vor coordona mai bine comisiile de fond funciar. Prefectul de la vremea respectivă a fost determinat să modifice comisiile locale de fond funciar.
Astfel, la nivelul județului fiind 92 de comune, unui jurist i-au revenit între 9 și 12 comisii locale de fond funciar, inclusiv șefului serviciului juridic care este membru și în comisia județeană de fond funciar și conducătorul secretariatului tehnic.
ȘANTAJAREA PRIMARILOR
După emiterea ordinelor, subprefectul Dan Carmen Daniela împreună cu șeful serviciului juridic au început o campanie de determinare a primarilor de a emite dispozițiile privind acordarea sporului de dificultate în procent maxim promițând în schimb ajutorul instituției în cazul controalelor instituțiilor deconcentrate, dar și în ceea ce privește activitatea de control a instituției prefectului. Adică mai pe românește: un șantaj.
Iar marea majoritate a primarilor din Teleorman și-au cumpărat liniștea emițând dispoziții prin care se acordau sporul de dificultate, în special pentru reprezentanții Prefecturii în procent maxim.
FLUX 24 se află în posesia mai multor informații privind modul în care Dan Carmen Daniela a coordonat acțiunile în mai multe primării. De exemplu după intrarea în vigoare a noului Cod de Procedură Civilă s-a adoptat o nouă metodă având în vedere că au fost întimpinate rețineri din partea primariilor de a emite alte dispoziții cu același obiect după ce primele erau anulate în instanță.
ÎNCĂLCAREA LEGII
Dan Carmen Daniela și șeful juridic al Prefecturii au pus la cale și un plan pentru apărare Având în vedere că Tribunalul Teleorman nu avea o practică unitară pentru acțiunile promovate până la intrarea în vigoare a noului cod de procedură civilă s-a aplicat metoda acțiunilor multiple: dacă acțiunea era repartizată unui complet RĂU se emiteau alte dispoziții și se promovau alte acțiuni până când cauza era repartizată unui complet BUN. Se cunoștea completul care judeca dosarul de la comunicare citației astfel că se anticipa soluția instanței și se făceau demersuri de către Prefectură pentru emiterea altor dispoziții, deși celelalte erau încă pe rol. Astfel s-a ajuns în situația în care sunt pe rol cauze cu același obiect în diferite faze procesuale.
Și aici au fost folosite tertipuri: în cererile de chemare în judecată nu au fost invocate toate motivele de drept, nu a fost invocată excepția autorității de lucru judecat și nici prevederea din Legea nr.544/2004 conform căreia în ipoteza în care se emite un nou act administrativ cu același conținut ca și cel suspendat acesta este suspendat de drept.
JUDECĂTORII BUNI DE PARTEA GRUPĂRII
După intrarea în vigoare a noului Cod s-a trecut și la o altă șmecherie. Astfel, noul Cod introduce procedura regularizării cererii de chemare în judecată, care prevede că, în situația în care cererea nu este comunicată într-un număr suficient de exemplare, instanța pune în vedere reclamantului să completeze cu numărul necesar de exemplare, în caz contrar anulează cererea de chemare în judecată. În acest caz o dată cu solicitarea completării numărului de exemplare se comunică și completul căruia îi este repartizat dosarul. Astfel dacă este un complet BUN se completează cererea. Dacă este un complet RĂU nu se comunică numărul de exemplare lăsând să se anuleze cererea de chemare în judecată urmând a fi reintrodusă când ajunge la completul BUN.
CONFLICT DE INTERESE ȘI NUMAI
Grav este și faptul că aceleași persoane care au ca atribuții de serviciu verificarea leggalității actelor administrative sunt și membri în comisii locale de fond funciar ale localităților pe care le controlează.
De semnalat că în calitatea de membri ai comisiilor de fond funciar reprezentanții prefecturii nu desfășoară nici o activitate, deși sunt remunerați așa cum am arătat cu sume imense.