merkel - zfb

Fondatorul și șeful executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat, vineri, la Berlin, că scopul său este să elimine mesajele care îndeamnă la ură de pe rețeaua de socializare, transmite agenția de presă germană Deutsche Presse Agentur (DPA) citată de Agerpres.

Potrivit flux24.ro, prin mesaje care îndeamnă la ură, șeful facebook se referă la mesajele antimigranți.

Germania îi cere de câteva luni lui Zuckerberg să elimine aceste mesaje.

”Discursul care îndeamnă la ură nu are ce căuta pe Facebook”, a spus Zuckerberg la o reuniune publică organizată la Berlin, admițând că până în prezent nu a făcut o treabă destul de bună în acest sens.

Șeful Facebook a declarat că a înțeles cât de sensibilă este chestiunea postărilor care conțin îndemnuri la ură pe teritoriul Germaniei, pe fondul crizei refugiaților. „Am înțeles mesajul și încercăm să ne descurcăm mai bine”, a spus Zuckerberg în fața a peste 1.400 de oameni prezenți la întâlnire, într-o fostă clădire a unui depou de autobuze care a fost construită în anii ’20 ai secolului trecut.

Zuckerberg a îndemnat SUA și alte state să urmeze exemplul Germaniei care a primit anul trecut 1,1 milioane de persoane care au cerut azil. ”Conducerea Germaniei în criza refugiaților este un model pentru restul lumii. Este nevoie de curaj și umanitate să înțelegi că există oameni care au nevoie de o casă”, a spus Zuckerberg.

O decizie halucinantă a cancelarului german Angela Merkel a ieșit la iveală anul trecut după ce întâmplător jurnaliștii au surprins o discuție la New York cu șeful facebook, Mark Zuckerberg, scăpată într-o transmisiune live de jurnaliștii germani.

Conform ziarului german Die Welt, șeful guvernului de la Berlin dorește să îi lase fără slujbe, dar și fără copii, pe cei care scriu pe facebook mesaje considerate radicale împotriva migranților.

Dar și cei care dau share mesajelor vor fi la fel pedepsiți.

Sentimentele politice sau religioase ale unui părinte pot avea un impact asupra copilului, explica anul trecut un avocat german pentru Die Welt.

Nu este clar modul în care vor fi definite opiniile „radicale”.

Exprimarea nemulțumirii față de refugiați poate impinge lucrurile prea departe din greșeală, spunea însă un avocat german.

Merkel a vorbit anul trecut cu șeful Facebook, Mark Zuckerberg, la New York, unde se află la summitul ONU. Cererea ei a putut fi auzită într-un live transmis de la New York, transmitea Bloomberg.

Liderul german i-a cerut Zuckerberg detalii despre acțiunea împotriva celor postează mesaje presupus rasiste pe facebook.

Lucrezi la asta?, l-a întrebat Merkel.

Yeap, a răspuns șeful FB.

RELATAREA BLOOMBERG:

Antena germană a rețelei de socializare Facebook a promis în urmă cu câteva luni „noi măsuri” pentru combaterea afirmațiilor presupus rasiste proliferate pe paginile sale, pe fondul crizei imigranților, fapt ce a necesitat intervenția guvernului german.

Conform flux24.ro, Facebook Germania a anunțat într-un comunicat „trei noi măsuri pentru a face față rasismului pe platforma de socializare”, printre care și un parteneriat cu o organizație ce supraveghează conținuturile postărilor.

Ministrul de Justiție al Germaniei, Heiko Mass, care avut anul trecut o întrevedere cu conducerea companiei, a precizat scopul acestei acțiuni. „Obiectivul este de a îmbunătăți gestionarea reclamațiilor (celor care se plâng de mesaje încărcate de ură sau rasiste)”, a subliniat ministrul. Trebuie să punem în funcțiune eventuale măsuri, „dacă este posibil până la sfârșitul anului”, a adăugat ministrul german.