anafuIncercarile tot mai disperate de stopare a avantului procurorilor anticoruptie capata deja conotatii desprinse parca din filmele de spionaj. Pentru ca, in conditiile in care pe scena politica se duce o batalie pe viata si pe moarte pentru putere, unii combatanti au ajuns sa recurga la metode cat se poate de ingenioase de contraacarare a anchetelor DNA.

Chiar daca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, s-a depasit din nou orice limita, ajungandu-se din nou la o actiune concertata de filaj a unora dintre oamenii de baza ai Laurei Codruta Kovesi. Asta dupa ce, in urma cu ceva vreme, pe cand la comanda serviciului secret al Ministerului de Interne se afla chestorul Gelu Oltean, ofiterii sub acoperire de la „Doi s’un sfert” fusesera implicati intr-o actiune de filaj paralel fata de cea desfasurata, cu mandat, de catre procurori. De aceasta data insa, victimele monitorizarii informative sunt direct procurori DNA sau ofiteri ai politiei judiciare, ceea ce poate arunca in aer o buna parte a sistemului.

Penetrarea PATRIMVEN

Haosul tot mai accentuat din cadrul administratiei locale a facut ca acest segment sa fie cel mai usor de penetrat de catre cei specializati in „capusarea” si folosirea in interes propriu a bazelor de date oficiale. Iar astfel pare sa fi fost „virusat” si PATRIMVEN, sistemul informatic al ANAF, care este practic o baza de date complexa cu acces reglementat, ce contine informatii care nu sunt destinate publicitatii si care a fost definitivat si este operational din iunie 2013. Iar in cadrul acestui proiect, functionarii din administratia publica au fost dotati cu tokenuri care permit interogarea bazei de date a ANAF pentru orice persoana din Romania. Numai ca, in cazul celor 17 primarii care au acces la PATRIMVEN, sistemele informatice nu sunt securizate, astfel ca regimul de acces la tokenurile care permit accesul la aplicatia PATRIMVEN este foarte relaxat. Numai ca, din cate se pare, membrii unei anumite grupari aflate la limita sistemului au reusit preluarea controlului pe cateva tokenuri de la Directia de taxe si impozite a unei anumite primarii. Astfel ca acum, in mod ilegal, pot penetra cand au chef sistemul informatic, datele pe care le obtin fiind extrem de nocive pentru orice persoana care este tinta unor mercenari. Pentru ca tokenul ANAF – PATRIMVEN ofera date privind identitatea, veniturile si patrimoniul persoanelor (bunuri mobile si imobile), dar si creantele datorate de contribuabili bugetului general consolidat (toate creantele locale sau centrale, inclusiv obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitul pe venit, etc.). Plus date despre veniturile din salarii, precum si cele din venituri din alte surse in directa colaborare cu codul unic de identificare a angajatorului, dar si informatii privind toate conturile bancare detinute. Astfel, se dau pe tava conturile bancare, contributiile sociale, venituri, creante fiscale, vehicule, cladiri si terenuri.

Nume de sacrificiu

Desigur, conform procedurilor legale si protocoalelor de colaborare, organele fiscale locale au dreptul sa interogheze baza de date PATRIMVEN pentru a afla date privind o persoana fizica sau juridica doar in cazul in care exista in derulare un dosar de executare silita fiscala. Adica strict atunci cand nu iti platesti taxele locale si amenzile. Insa aceasta regula nu este respectata, informatiile intrate in posesia structurilor abilitate aratand ca, pe banii statului si in timpul programului normal de lucru, unii functionari de la Directiile de taxe si impozite insereaza numele cerute de „beneficiarii” ilegali printre miile de ”nume de sacrificiu”. Deoarece, pentru ascunderea sutelor de interogari absolut ilegale, functionarii complici realizeaza, pentru „eficienta”, interogari cu tabele cu mii de nume si coduri numerice personale, fara a exista macar un dosar de executare silita fiscala pentru acestia! De asemenea, se pare ca „vanatorii” cu tokenuri au fost instruiti sa foloseasca drept alibi comun, in cazul in care ar fi surprinsi, explicatia ca s-a strecurat o „eroare” in tabel. Sau ca tabelul a fost exportat automat de catre aplicatia informatica a primariei, desi era doar un draft incomplet si in curs de verificare pentru corectare „erori”.

Tinte din politia judiciara

Pana acum, aceasta bresa de securitate era utilizata pentru investigatii paralele ale unor firme sau persoane pentru scoaterea de pe piata a concurentei, la recuperari sau pentru obtinerea de contracte avantajoase pentru clienti. Insa, dupa cum sustin sursele noastre, este extrem de interesant ca, mai nou, ar fi „vanati” preponderent procurori DNA si rudele acestora, precum si membrii politiei judiciare. Ceea ce a nascut suspiciuni extrem de grave privind scopul folosirii acestei ample operatiuni de „dezbracare informatica” a oamenilor Laurei Codruta Kovesi. Totul in conditiile in care procurorii anticoruptie nu au si ei tokenuri, ceea ce le-ar eficientiza substantial munca, precum cei numiti in sistem drept „puii de Vulpe”. Nume de cod ce poate duce eventual cu gandul  la cei care si-au desfasurat activitatea, sau inca o mai fac, in spiritul recunostintei profesionale fata de „parintele” serviciului secret „Doi s’un sfert”, chestorul Virgil Ardelean, actualul patron al unei firme private de detectivi. Oricum, daca fiscul central ar avea curiozitatea de a realiza un audit sau barem o verificare a accesarilor PATRIMVEN, respectiv a existentei sau nu a unui dosar de executare silita fiscala pentru contribuabilii prezenti pe tabele, mari surprize ar avea…

sursa: enational.ro

2 COMENTARII

  1. Romanca are perfecta dreptate in jurul lui Ponta se coaguleaza cei care au probleme cu justitia

  2. Suntem in plin razboi, in jurul lui Ponta este clar ca se coaguleaza cei care au probleme cu justitia si batalia este pe viata si pe moarte , din pacate in aceasta batalie noi cei multi avem de suferit.

Comentariile sunt închise.