Emil hurezeanuJurnalistul Emil Hurezeanu, a declarat intr-o emisiune televizata, ca reducerea pensiilor tortionarilor reprezinta acelasi populism si acelasi hazard moral care domina aproape toate deciziile acestui guvern.

„Deci acum noi decontam foarte multe lucruri, dar asta nu justifica atitudinea asta. Va spun sincer, masura asta mi se pare la fel de populista ca aia prin care anunti ca o comisie parlamentara speciala se va deplasa in mina, tu nefiind decat prim-ministru. Tu nu faci foile de drum ale Parlamentului, chiar daca il controlezi cu 70 la suta. Astepti sa hotarasca el. Ideea ca faci pe salvamontistul intrand in mina – aia se urca, dar el a coborat, foarte bine, nu discut asta – dar acuma, sa anunti si chestia asta, ca guvernul cel putin cinci ani va lua masura de trecere din salariile astora, nenorocitilor astora – in toate sensurile – , si le dai la ceilalti…Ce vrei sa faci? Ce vrei sa trezesti in societate? Sentimentul dreptatii in sfarsit implinite? Asa se face? Nu va treziti cam tarziu, domnilor politicieni, pentru banii pe care nu-i au unii care au stat in inchisoare, care au pensii de 10-15 milioane – majoritatea oamenilor cinstiti si cumsecade au pensii mici, ca sa nu mai spun de victimele tortionarilor comunisti, cate mai sunt. Si chiar asa, le luati de la unii, faceti pe haiducii, pe Robin Hood-zii in codrul democratiei? Faceti dreptatea pe care ati ascuns-o 23 de ani, o faceti acum, in asa fel incat ce? Sa faceti o proba de ce? Uite, dom’le, uite cum se imparte dreptatea in padurea lui Robin Hood: iau de la cei bogati si netrebnici si dau celor saraci si angelici!”

Jurnalistul a aratat ca daca presupusii tortionari sunt pusi sub acuzare pentru genocid, pentru asasinarea, uciderea a 103 oameni, s-ar putea ca probele, in justitie, sa nu se adune niciodata suficiente. „Omul ramane si cu pensia si intra in lumea celor drepti – sau in cazul lor, poate in lumea celor nedrepti, au si ei o lume – si cu asta, basta, s-a terminat, nu se bucura nimeni nici de asta, nici de asta”, a punctat jurnalistul.

Jurnalistul este de parere ca incadrarea la genocid a presupusilor tortionari ar putea face, de fapt, inaplicabila legea cu reducerea pensiilor tortionarilor, asa cum a fost gandita de guvernanti.

„Acuma ne grabim sa-i condamnam si pe-astia pentru genocid. Stai, domn’le, nu cumva daca ii condamni pentru genocid avocatul ii scoate mai usor basma curata? L-am auzit pe Dan Voinea – dupa aceea i-am auzit pe altii care au spus Dan Voinea nu se poate pronunta, ca a ratat dosarul Revolutiei – Dan Voinea a spus ca e mai usor sa-l tragi la raspundere in fata justitiei pentru tratamente neomenoase, care se pot dovedi”, a continuat Emil Hurezeanu.

In opinia lui Emil Hurezeanu, gesturile si deciziile politicienilor din ultima vreme arata o fuga de raspundere si o deruta ce duce la aberatii ale democratiei: „Sunt niste accese, noi avem accese – repet, nu exista un acces inutil cand e vorba de aflarea adevarului (…)- , am impresia ca am intrat intr-o cursa accelerata din care politicienii nu asteapta demiterea prin alegeri sau prin schimbarea coalitiilor sau prin motiuni de cenzura. Isi dau propria masura. Este o masura foarte firava, foarte discutabila a acestor politicieni. E de neinteles. Sunt sincer convins ca un om cu mintea intreaga care inregistreaza aceste manifestari de fuga de raspundere si de explicatii pe care le dau de cateva saptamani toti politicienii nostri de varf ar putea sa scoata un manual bine ilustrat despre aberatiile la care (ajunge – n.r.) o democratie liberala de tip occidental – fragila, pe un fundal de criza, cu o mostenire nerezolvata a statului dictatorial, incorporata prea cu pofta”, a spus Emil Hurezeanu.

Emil Hurezeanu sugereaza ca asemenea „decizii deconcertante” ar putea masca o neputinta a guvernului de a se achita de masurile sociale pe care le-a promis in campaniile electorale: „Azi-maine vom afla ca sigur, n-ati vrut Rosia Montana? Atunci, mai asteptati putin cu pensiile, ca nu putem plati toate pensiile luna viitoare. Ati demonstrat impotriva Rosiei Montana. Ei, acuma, fluierati! A paguba”.

„Astfel de decizii sunt deconcertante. Nu poti sa justifici ceva neclar cerand sau facand ceva la fel de neclar. Din punct de vedere institutional-democratic, foarte gresit. Din punct de vedere moral, sigur, o incercare tardiva de reparatie, o incercare tardiva de pedeapsa, dar e acelasi populism si acelasi hazard moral care domina aproape toate deciziile acestui guvern. Din pacate”, a conchis jurnalistul Emil Hurezeanu

2 COMENTARII

  1. Sa intelegem ca a returnat celor de la Gold Corportaion banii cheltuiti pe excursia in Noua Zeelanda?Or fi facut si Turcescu si ceilalti asta?Ma indoiesc…
    Niste tradatori toti!

  2. Ar trebui sa-ti fie rusine sa isi in fata si sa deschizi pliscul.
    Nici nu-mi consum energia sa citesc ineptiile tale.
    RUSINE, RUSINE, RUSINE………………….

Comentariile sunt închise.