De când DNA a percheziționat domiciliul lui Cocoș, Udrea parcă a înnebunit: ieri a declarat că va „da o lege, în Parlament, pentru ca totul trebuie să fie legal” pentru naționalizarea unor privatizări eșuate. Doar că președintele României, conform art.74 din Constituție nu are drept la inițiativă legislativă.
Azi, Udrea lovește din nou: „Voi face referendum pentru desființarea parlamentului actual și votarea unui parlament cu 300 de parlamentari. Pentru a dizolva parlamentul, președintele are două pârghii: fie nu-i trece guvernul de două, fie situația pe care eu o văd mai degrabă probabilă: voi declanșa un referendum în care să întreb populația dacă vrea să continue încă doi ani cu acest parlament sau vrea un legislativ cu 300 de parlamentari, oameni care să fie aleși în noua configurație a puterii” a declarat Udrea la Adevărul live.
Uitaţi ce zice Constituția României în ce condiții se poate dizolva Parlamentul.
ARTICOLUL 89
Dizolvarea Parlamentului
(1) După consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.
(2) În cursul unui an, Parlamentul poate fi dizolvat o singură dată.
(3) Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Preşedintelui României şi nici în timpul stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă.
A, că uitam! Din photoshop și io mi’s un mic Banderas. Hi! Hi! Hi!
Ia de aici, „frumoasă rumâncă visătoare la rromânia frumoasă”! http://www.roncea.net/index.php/dosarul-ponta-udrea/item/592-cum-iese-ponta-pre%C8%99edinte-pe-m%C3%A2na-lui-b%C4%83se-%E2%80%93-via-udrea
Mi-e că, de la atâta dulce și frumos ni se va acri. Rău de tot…
Comentariile sunt închise.