Teodora Maftei

Bilanţul tragediei din Colectiv a ajuns la 46 de morţi. Ultima victimă este jurnalista Teodora Maftei, care a murit la clinica din Israel, unde a fost transferată săptămâna trecută, scrie mediafax.ro

Jurnalista şi fotografa Teodora Maftei a murit la clinica din Israel, unde a fost transferată săptămâna trecută, numărul persoanelor care au decedat în urma incendiului din clubul Colectiv ajungând la 46.

Surse medicale au declarat, pentru MEDIAFAX, că Teodora Maftei a decedat la clinica din Israel unde a fost transferată săptămâna trecută.

După incendiul din clubul Colectiv, Teodora Maftei (36 de ani), editor la Pro TV, a fost internată la Spitalul de Arşi din Capitală, în stare critică, cu arsuri pe mare suprafaţă din corp şi cu arsuri de căi respiratorii.

În 4 noiembrie, Teodora Maftei a fost transferată la Spitalul Hadassah Medical Center din Ierusalim, conform Intermedicas.

Pasionată de fotografie, Teodora Maftei, în vârstă de 36 de ani, editor la Pro TV, se pregătea înainte de tragedia din Colectiv de lansarea unei noi expoziţii personale, intitulată „London Unedited – a series of unphotoshopped photos by Teodora Maftei”, al cărei vernisaj era programat pentru 2 noiembrie.

La dorinţa familiei Teodorei Maftei, organizatorii expoziţiei acesteia au decis ca evenimentul să se desfăşoare conform programării iniţiale, la eveniment participând sute de persoane. Expoziţia a cuprins 23 de fotografii, instantanee urbane şi portrete realizate în Londra, în luna august.

Reporter, redactor, fotograf si blogger, Teodora Maftei a cutreierat lumea-n lung şi-n lat, surprinzând unele dintre cele mai frumoase imagini, o parte dintre acestea fiind publicate pe site-ul său, teo.photography, informează Pro TV.

Până la incendiul din clubul Colectiv, printre ale cărui victime se numără, Teodora Maftei a fost operată de şapte ori, din care de trei ori pe creier. Tânăra suferea de chist arahnoidian de fosă posterioară, o acumulare de lichid aflată pe creierul mic, înspre ceafă, care nu poate fi eliminat şi este asociat cu hipertensiunea intracraniană. Din cauza aceasta, Teodora a avut şi o tromboză venoasă (i s-au spart două vene pe creier) şi a făcut o criză de epilepsie.

Numărul persoanelor decedate în urma incendiului din clubul Colectiv a ajuns astfel la 46.

În spitalele din Capitală mai sunt internate, luni, 83 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care 15 sunt în stare critică, şase în stare gravă şi 61 sunt stabilizaţi.

Dintre pacienţii internaţi în spitale din Capitală, 35 au fost transportaţi spre unităţi sanitare din străinătate, însă trei au decedat. Ultimul a fost bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, care murit, duminică seară, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia şi care a fost întoarsă din drum. Alţi doi răniţi au decedat sâmbătă, după ce au ajuns în Olanda.

 

Tinerii care au murit in weekend in urma tragediei din Colectiv aveau insuficienta organo sistemica. Le-au fost afectate organele, sistemul respirator, cardiac si renal, spre deosebire de primele 26 care aveau intoxicatie cu monoxid de carbon, relateaza stirileprotv.ro

„Persoanele decedate in ultimele zile aveau insuficienta organo sistemica. Au cedat atat plamanii, rinichii, inima, ficatul, dar si sistemul respirator, cardiac, renal, a declarat dr. Abdo Salem, seful Departamentului de Medicina Legala Clinica din cadrul Institutului National de Medicina Legala (INML), potrivit Mediafax.

In cazul primelor 26 de victime care au murit in club, in timpul incendiului, cauza decesului a fost intoxicatia cu monoxid de carbon si cu alte gaze extrem de toxice.

Duminica, activitatea medico-legala s-a desfasurat in toate laboratoarele institutiei, pentru ca familiile victimelor din Colectiv sa isi poata ridica rudele. La INML s-a lucrat in sistem de urgenta.

„Reamintim ca incepand cu data de 31 octombrie INML a suspendat taxele institutiei cu privire la imbalsamare si igienizare, singurele doua taxe pe care le percepe institutia catre public privind persoanele decedate si care sunt prevazute de lege. Astfel, pentru cazurile de la Clubul Colectiv nimeni nu are de achitat nicio taxa institutiei medico-legale pentru a ridica persoana decedata„, arata INML.