Potrivit unui buletin de analiza a apei de la Izvoarele din judetul Galati, publicat de ziarul Vremea Noua, apa din localitate ar fi fost contaminata cu hidrogen sulfurat.

Paul Iurea, activistul ecologist care a pus la dispozitie acest document, a declarat:  “Stim cu totii cã suntem informati cã fracturarea hidraulicã se face prin multe cutremure mici. Acestea pot sensibiliza o zonã seismicã. Nu stim încã si asteptãm de la cercetãtori sã ne spunã de ce sunt acele cutremure la Izvoarele în zona Schela, Slobozia Conachi si alte sate. De ce s-a poluat apa, de ce le-au crãpat casele? Au venit specialisti cu care am vorbit si am un buletin de analizã a apei, comandat de primarul din Slobozia Conachi, pe care vi-l pun la dispozitie, pentru cã el a ascuns aceste rezultate de oameni. În acest buletin se vede clar cã în apã este hidrogen sulfurat. Când avem hidrogen sulfurat în apã, e clar cã acolo se lucreazã pentru gaz, nu pentru petrol. Având acel hidrogen sulfurat prezent este clar cã acolo se face fracturare hidraulicã în secret. Cutremure mici, apã cu hidrogen sulfurat … este clar. Urmeazã comuna Pungesti ca sã se instaleze prima sondã de explorare dupã gaze de sist. Ca sã se afle cât gaz este într-un anumit areal, trebuie sã se fractureze hidraulic. Nu trebuie sã lãsãm sã se întâmple asta”

buletin de analiza obtinut d evama verde de la izvoarele.jpg copy

 

6 COMENTARII

    • Wrong topic.

      //On
      Vedeti documentarele cu ce-au patit americanii. Zone complet otravite unde nu mai cresc nici macar buruieni. Au distrus tot la ei si acum vor sa faca la fel si cu noi.

  1. Va rog frumos, aratati ce indicator analizat si prezentat in pomposul numit „Raport incercare/Analiza apa” demonstreaza ca apa este otravita. Si nu vorbiti de turbiditate (turbulenta apei), ca e un parametru care e normal sa fie mai mare dupa ce s-a infiltrat apa de ploaie (care a antrenat particule solide din sol) in fantani. Toti ceilalti parametri prezentati in pomposul document au valori mai mici decat cele cerute de legea apei potabile (sunt valorile din coloana numita „C.M.A.”). Si, ca sa nu ziceti ca legislatia noastra e facuta fara sa tina seama de nimic, pun link cu recomandarile OMS privind apa potabila. Sunt 12 pagini, la pag. 225 se vorbeste de hidrogenul sulfurat si la pag. 228 despre turbiditate.

    http://www.who.int/water_sanitation_health/publications/2011/9789241548151_ch10.pdf

    Daca ar fi fost urme de contaminare cu hidrocarburi, parametrul numit „Oxidabilitate” ar fi avut valori mai mari decat cea maxima admisa (5,0 mg O2/l), ori aici nu este cazul.

    • Ah, ca spuse Vasi Manzatu pe facebook, amoniul depaseste valoarea normata in legislatia romaneasca, dar OMS recomanda ca valoarea amoniului sa nu depaseasca 1,5 mg/l (pag. 223 din link). Tot acolo zice asa: „Ammonia is not of direct relevance to health at these levels, and no health-based guideline value has been proposed”

  2. Ce le mai trebuie romanilor sa se trezeasca!!!!!!!! Parca cineva a actionat asupra noastra cu forte oculte , ca sa nu putem riposta .

  3. Dovada ca cei de la INFP stiau originea cutremurelor dar au facut-o pe prostii… Mai e vreo autoritate necorupta in tara asta???

Comentariile sunt închise.