Atunci cind esti singur, ori esti trist, ori esti bolnav, ori poate esti flamind, insetat, inghetat sau bolnav. In mod sigur nu iti este bine. Dar cel mai mare pericol este ca te poti rataci, definitiv. De aici, sa devii un om rau, nu mai e decit un pas.

Ajungem sa credem ca sintem singuri doar din vina noastra. Un pacat lumesc pe care il punem mereu in spinarea celorlalti, in loc sa cautam adinc in suflet sau profund in trecut. O poate face si cel mai sarac cu duhul dintre noi, o pot face toti oamenii, cu o singura conditie: credinta in nasterea Pruncului.

EL ne-a izbavit de singuratate. Odata cu venirea lui paminteasca niciunul dintre noi nu mai e singur. Avem in EL cel mai bun consilier al lumii, avem in el LUMINA calauzitoare. Culmile disperarii sint mici doar daca ridici privirea. Toate necazurile se topesc intr-o clipire, toate sperantele te imbraca frumos ca pe cel nou nascut. Intelegi?!

Omule, nu mai esti singur! TU sa stii ! Sa crezi ! Restul nu mai depinde de tine. Esti pe miini bune OMULE!

Sa fiti iubiti!


2073 COMENTARII

  1. Partidele sunt la ora actuala locul de plimbare al traseistilor din politica functie de propriile interese, neavand nici o treaba cu doctrina politica. Cum apare un partid nou,hop si ei sa nu lipseasca din cavoul familiei. Dupa aia se intreaba revoltati ..de ce nu vin fratilor oamenii la vot ? Avem o democratie de tot rahatul. Astia vreti voi sa emita legi drepte ? Scuze da mai bine lipsa.

    • Şi eşti convinsă că ăştia, traseiştii, nu vor fi primii meritocraţi. Că de! Merită. Au experienţă! NU?

      • depinde de reguli. poti sa mentionezi fara persoane care au fost vreodata inscrise in vre-un partid.

  2. Nu mi-am propus sa fiu simpatic asa ca spun ca atata timp cat lumea e formata din oameni care au sentimente, pasiuni, calitati, defecte, simpatii, cunostinte, rude, antipatii, meritocratia ramane o simpla idee utopica.
    Cred ca se potriveste ce circula pe net acum vreo 2 saptamani „In Romania, cu cat esti mai bine pregatit, cu atat iti cresc sansele de a deveni somer!”
    ………………………………………..
    https://plus.google.com/+DustinStout/posts/ZKyq4x5BXPW

    • „Cand toata lumea iti da dreptate, ori esti al naibii de destept, ori esti patron.” – Andre Birabeau

  3. Buna dimineata

    Va rog, plecati de la o certitudine – Admin intervine cand e cazul(direct, pe blog, si, de obicei, pe o postare raportata pe forum) insa INTOTDEAUNA anunta interventia.

    • Aşa o fi 3 de 7, dar

      La 10 când am intrat NU MAI ERA postarea mea de aseară. PUNCT.
      Nu mi s-a mai întâmplat până acum să nu văd o postare anterioară.

      Auzi ce zice Primo, referitor la „poza” dispărută

      „Imi cer scuze (grupului de comando) , dar l-am preferat pe Confucius ca sursa de inspiratie 😀
      Chiar sint (de multi ani) un mare admirator al confucianismului !”
      Măi să fie! A draqului poză confucianistă.
      Ori Kukri din câte ştiu eu, şi bineînţeles şi tu, n-are nici o poză banată.

      • Ca să se înţeleagă cât de cât ceva, textul integral este acesta

        „de laurentiu primo » Dum Ian 27, 2013 10:07 am
        @admin
        Eu as vrea sa vad poza banata, postata de kukri !
        In felul acesta vom avea posibilitatea de a-l cunoaste mai bine pe domnul kukri, vom reusi sa intelegem mai bine ce se ascunde in spatele acestui nick, cine este OMUL kukri.
        Pentru mine, acest personaj este fascinant. Un om care ar putea fi de folos societatii daca si-ar canaliza energia si inteligenta in sens bun, constructiv. Din pacate…
        Referitor la MERITOCRATIE – daca in loc de acest termen as fi folosit termenul TEHNOCRATIE, ati fi spus (grupul de comando) ca m-am inspirat din Teodor Stolojan ? 😀
        Imi cer scuze (grupului de comando) , dar l-am preferat pe Confucius ca sursa de inspiratie 😀
        Chiar sint (de multi ani) un mare admirator al confucianismului !”

        • confuzii posibile, Paul, probabil confunda postarea Stelei.

          nu o fi vazut-o, poate nu stie exact cum functioneaza Forumul, nu pot sti. ce stiu eu este ca Admin nu intervine fara a anunta.

          • Postarea Stelei a fost în 23 ian. Cu hăt ceva cam multe pagini în urmă. Nu-l bănuiesc pe Primo de curiozităţi dintr-astea.
            Confuzie, neconfuzie LA 10 NU MAI ERA POSTAREA MEA! ERA RASĂ! Asta cum o explici?

          • habar n-am. sunt 3, 4 … sau cate sunt – topicuri cu meritocratie

            te-oi fi uitat pe altul

  4. RUŞINE din nou!
    SPRIJINIŢI TELEVIZIUNEA LIBERĂ ŞI LIBERTATEA DE EXPRESIE!
    Parcă aşa scrie pe frontispiciu?
    Nici măcar nu ai spus că banezi un comentariu – L-AI ŞTERS PUR ŞI SIMPLU! Si cu asta ce ai rezolvat?

    Asta era postarea şi am s-o postez de câte ori o vei şterge.

    „Meritocrația este o formă de guvernământ sau de organizare în care nominalizarea este făcută și sarcinile sunt atribuite pe baza abilității (meritelor) și talentului, nu pe baza averii (plutocrație), originii, legăturilor de familie (nepotism), privilegiilor de clasă (aristocrație), dreptului primului ocupant, popularității (democrație) sau a altor factori determinanți privind poziția socială sau puterea politică.

    Cuvântul meritocrație este adesea utilizat în zilele noastre pentru a descrie un tip de societate în care bogăția și poziția socială sunt obținute în principal prin competiție, sau prin talent și competență demonstrate. Principiul este că o poziție investită cu responsabilități și prestigiu social trebuie dobândită, nu moștenită sau obținută prin criterii arbitrare. Meritocrația este de asemenea termenul folosit pentru a descrie sau critica o societate concurențială care acceptă decalaje inechitabile ale venitului, averii și poziției sociale în funcție de talent, merit, competență, motivație și efort.

    Originile termenului
    Termenul „meritocrație” a fost folosit pentru prima oară într-un sens peiorativ de către Michael Young în cartea lui, The Rise of the Meritocracy (Ascensiunea meritocrației), 1958, care descrie un viitor anormal în care poziția socială este determinată de coeficientul de inteligență (IQ), plus efort. În carte acest sistem social duce la o revoluție socială în care masele răstoarnă elita devenită arogantă și ruptă de restul lumii.
    În ciuda originii negative a termenului, mulți consideră că un sistem meritocratic este o alegere bună pentru societate. Susținătorii meritocrației argumentează că un asemenea sistem este mai just, mai productiv decât alte sisteme și permite evitarea discriminărilor bazate pe sex, rasă sau relații sociale. Pe de altă parte, oponenții meritocrației argumentează că principala anomalie, relevată de Young – existența unei clase meritocratice care monopolizează accesul la merit și la criteriile lui de definire, iar prin asta își perpetuează propria putere, statutul social și privilegiile – a apărut rapid în multe, dacă nu toate societățile care au experimentat meritocrația.
    Redactând Declarația de independență, Thomas Jefferson a avut în vedere capitolul 5 al cărții Second Treatise of Civil Government de John Locke, în care este descrisă o societate în care proprietatea este fundamentată prin muncă. Locke argumentează că achiziționarea unei proprietăți nu este imorală cât timp este obținută prin muncă, iar rostul ei este satisfacerea necesităților. Prin urmare, societatea ar fi stratificată în mod necesar, dar prin merit, nu prin origine. Această doctrină a hărniciei și meritului este opusă leneviei și moștenirii, fiind un puternic argument împotriva monarhiei și aristocrației, și în favoarea republicii.
    Adesea, oponenții conceptului de meritocrație argumentează că inteligența sau efortul sunt caracteristici practic imposibil de măsurat exact. Ca urmare, în opinia lor, orice introducere a meritocrației se face cu un mare grad de nesiguranță și este inerent dubioasă. Pe de altă parte, cei care susțin economia de piață liberă cred că aceasta poate și trebuie să recompenseze meritul.
    De asemenea, meritocrația a fost criticată ca fiind un mit, folosit mai degrabă la perpetuarea status quo; meritul putând fi definit în funcție de succes, succesul însuși definind meritul, nu că succesul ar fi predeterminat de criterii științifice de merit.

    Darwinismul social
    Darwinismul social este o teorie sociologică care aplică teoria lui Darwin despre evoluția prin selecție naturală a societății. Darwinismul social a fost popular pe la sfârșitul secolului al XIX-lea, până la sfârșitul celui de al doilea război mondial. Susținătorii darwinismului social îl foloseau la justificarea inechității sociale, ca fiind de proveniență meritocratică.

    Susținători proeminenți
    Confucius
    „În învățământ nu trebuie făcută deosebirea de clasă.” – Convorbiri XV.
    Câțiva admiratori ai lui Confucius, ca Voltaire și H. G. Creel, au subliniat o idee inovativă a lui Confucius: înlocuirea nobilimii de sânge cu una a virtuții. Un om din popor care își cultivă calitățile poate deveni un om superior, în timp ce un fiu nevolnic de rege poate rămâne un om de nimic. Faptul că a permis oricui sa-i fie discipol (învățăturile sale vizau formarea de conducători) este un indiciu limpede că că el n-a susținut pe de-a-ntregul structurile feudale din societatea chineză.
    Ideea de meritocratie a dus la introducerea sistemului de Examinare Imperială in China . Acest sistem permitea ca oricine trece examenul sa fie oficial guvernamental , o funcție care aducea onoare si bogatie întregii familii . Sistemul a început în 165 BC , când anumiți candidati pentru funcții publice trebuiau sa se prezinte la capitală pentru examinarea calitaților morale de cǎtre împǎrat . În secolele urmatoare sistemul s-a extins , majoritatea celor care doreau funcții de administrare trebuiau sa-și dovedeasca aptitudinile trecând examenele guvernamentale .

    Han Feizi
    În afară de Confucius, alt filozof chinez din acea perioadă a susținut un sistem meritocratic pentru guvernământ și societate. Acesta a fost Han Feizi, care a fost un precursor al susținătorilor „Școlii legii” („legalism”). Principiul de bază era supremația absolută a legii, dar apăreau și numeroase elemente meritocratice. Alt legalist, Shang Yang, a introdus reforme legaliste și meritocratice în statul Qin prin abolirea aristocrației și promovarea oamenilor pe baza aptitudinilor, inteligenței și spiritului de inițiativă. Asta a dus la faptul că armatele Qin erau superioare celor ale altor state, conduse prin vechiul sistem aristocratic. Legalismul, ca sistem antiaristocratic și meritocratic a fost cheia filozofiei și politicii chineze în următoarele două milenii, mult după dispariția dinastiei Qin.

    Ginghis Han
    Meritocrația a fost principala formă de selecție a generalilor din Imperiul Mongol. Ginghis Han a ales oameni talentați pentru comanda trupelor sale. A avut încredere chiar și în generali și soldați din armatele adverse dacă și-au demonstrat loialitatea față de stăpâni. de exemplu, generalul Jebe a fost un soldat inamic care a doborât într-o bătălie calul lui Ghinghis înainte de a deveni mare Han.

    Napoleon
    Franța Napoleoniană postrevoluționară este și ea uneori considerată meritocratică. După Revoluția Franceză au rămas puțini din vechea elită. Când Napoleon a ajuns la putere, nemaiexistând vechea bază, a ales oamenii pe care i-a considerat potriviți pentru un anume rol, dintre ofițerii armatei sale, revoluționari din Adunarea Constituantă Franceză și chiar și foști aristocrați ca prim-ministrul Talleyrand. Această politică a fost rezumată în citatul „Carieră deschisă talentelor”.
    Un bun exemplu este instituirea ordinului Legiunea de onoare, prima decorație de merit, accesibilă tuturor (chiar și femeilor), nu doar celor nobili sau bogați, ci pe baza faptelor de arme sau a meritelor științifice sau artistice.
    Totuși, mai târziu el adoptă o atitudine nemeritocratică, numindu-și frații în funcții de guvernatori, caz în care loialitatea era mai importantă ca meritul, caz obișnuit în politică.

    Thomas Jefferson
    Thomas Jefferson a susținut ferm forma de guverenământ meritocratică,[5] considerând-o superioară altor forme și crezând într-o „aristocrație naturală” care să se ocupe de binele public.

    State meritocratice
    Republica Venețiană
    Timp de peste un mileniu, până la cucerirea ei în 1797 de Napoleon, Republica Venețiană a folosit un sistem meritocratic pentru a desemna componența Consiliului Republicii, care asigura conducerea. În fiecare an cetățenii erau punctați pe baza succeselor obținute – în academie, artă, comerț etc. – iar cei mai buni au fost numiți în Consiliu. Consiliul avea funcții legislative, juridice și executive. Consiliul alegea un Doge (Duce), fiind subînțeles că oricine a votat un Doge care iniția un război pe care îl pierdea, își pierdea viața și el.

    Marele Ducat al Finlandei
    Alt exemplu este Marele Ducat al Finlandei din secolul al XIX-lea, care, deși formal era o autocrație, în practică puterea era exercitată de clasa instruită. Deși originea și averea influențau educația, nu acestea au fost factorii determinați pentru accesul la funcțiile din serviciul public. Până în mijlocul secolului al XX-lea titlurile academice au rămas un atu în alegeri. De asemenea, deținerea unui grad militar a fost un factor decisiv în alegerea conducătorilor atât în domeniul public, cât și în cel privat, aspect care contează și astăzi.

    Singapore
    Între statele moderne, Singapore pretinde a fi o adevărată meritocrație, punând accent pe descoperirea și formarea tinerilor stăluciți pentru posturi de conducere. În acest scop, rezultatele la învățătură sunt considerate cea mai importantă recomandare. Ca urmare tineretul este forțat în sistemul de învățământ, aspecte negative inspirând filmul I Not Stupid.
    Meritocrația din Singapore se datorează și modului în care orașul-stat a devenit independent. El a fost expulzat în 1965 din Statul federal al Malaysiei pentru că populația, în majoritate de origine chineză, a refuzat poziția superioară a celor șapte naționalități care formează „bumiputera” și care revendicau privilegii în virtutea faptului că erau indigeni. În contrast, Singapore cerea egalitatea tuturor cetățenilor, fapt care s-a perpetuat apoi în politica sa.
    Totuși, se consideră că stratificarea societății din Singapore pe baza acestei politici aduce serioase dezavantaje și este criticată. Uneori principiile meritocrației n-au fost aplicate uniform, de exemplu membrii familiei prim-ministrului Lee Kuan Yew au fost favorizați atât în administrație, cât și în viața economică. Deși mulți singaporezi sunt de acord că succesele economice se datorează în bună măsură promovării conducătorilor talentați, mulți cred (de exemplu în urma scandalului în care a fost implicată Wee Shu Min) că societatea singaporeză a devenit una elitistă.

    Aspecte meritocratice în România postbelică
    În România socialistă nu se aplicau principiile meritocrației. Deși repartizarea în producție a absolvenților unităților de învățământ superior se făcea în ordinea mediilor obținute în facultate, posturile disponibile la repartiție erau, toate, extrem de proaste, fiind cele refuzate de cei care le-au ocupat anterior. Aproape toți absolvenții apelau la alte mijloace (între care căsătoria avea un rol de frunte) pentru a se transfera într-un post mai convenabil. În continuare, promovarea se făcea pe criterii de nepotism sau politice.

    După 1989, situația a evoluat, în prezent cel puțin ocuparea posturilor se face prin concurs. Se ocupă prin concurs practic toate posturile din administrația publică, învățământ, sănătate etc. Multe din aceste concursuri sunt însă controversate.

    Miscari meritocratice in lumea modernǎ
    OSHO
    Pe la mijlocul anilor 1980 masetrul spiritual Osho a sugerat cǎ atât democrația cât și comunismul ar trebui înlocuite de meritocrație. Portivit acestuia doar persoanele având calificarea necesară ar trebui sǎ poatǎ vota. De asemenea, toți politicienii ar trebui sa aibă grade universitare adecvate domeniilor de competențǎ. Osho sugera guvernarea de către genii. Viziunea sa era ca diverse națiuni să devină meritocrații, după care sǎ se unească într-o meritocrație globalǎ.

    Partidul Meritocratic
    În 2007 un grup anonim numit Partidul Meritocratic și-a publicat primul manifest , ajungând în prezent la peste doua millioane de cuvinte (sunt discutați Hegel, Rousseau, Charles Fourier, Henri de Saint-Simon , printre alți filozofi , savanți , reformatori si revoluționari ) . Partidul Meritocratic are urmatoarele obiective:
    1) O lume in care orice copil primește o șansa egala de a reuși în viațǎ. Nu ar trebui sa existe școli private accesibile doar celor bogați , in contrast cu școlile publice de calitate inferioarǎ .
    2) Abolirea Partidelor politice. Partidul Meritocratic doreste sǎ se înlature și pe sine. Ideea e ca toți membrii Parlamentului sa fie independenți ,aleși pentru experiența specifică si merit.
    3) Numai cei cu o educație si experiențǎ relevantǎ intr-un domeniu ar primi dreptul de a vota în acel domeniu.ExistenȚa unor examene standardizate ar garanta oricui le trece dreptul de a vota in domeniu . De exemplu cei care doresc sa voteze urmatorul Ministru al Finanțelor necesită o diplomǎ care aratǎ că au suficientǎ întelegere in acest domeniu pentru a face o decizie educatǎ .
    4) Introducerea unei Taxe de moștenire 100% , astfel incât elita bogatǎ nu va mai transmite averea urmasilor privilegiați , ci in Fondul Comunitar . Aceastǎ taxǎ va insemna sfarșitul elitelor dinastice și monarhiilor ereditare.
    5) Un sistem educațional reformat , bazat pe clasificarile psihologice MBTI , și idei ale unor inovatori cum ar fi Rudolf Steiner sau Maria Montessori.Veniturile obtinute prin Taxa de moștenire vor fi investite în mod primar în sistemul educațional , baza oricarei Meritocrații adevărate.
    6) Înlocuirea sistemului capitalist current cu capitalismul social , și înlocuirea Democrației cu o Republica Meritocraticǎ transparenta , sub o Constituție Meritocraticǎ.
    7) Eliminarea nepotismului, cronyismului, discriminǎrii, privilegiului și a inegalitații de șanse.

    Pe situl lor web Partidul Meritocratic prezinta 5 principii meritocratice si 13 obiective principale.

    Clanul Meritului este gazda tuturor partidelor meritocratice din lume si locul unde acestea pot fi gasite in functie de tara de origine. Acest grup este responsabil pentru progresele și inovațiile aduse în meritocrație.

    Partidul Meritocratiei – PM, este ramura concreta a implementarii meritocratiei in Romania.

    Cam asta era postat + remarca (,) că domnul primis nu a dat chiar copy-paste dar nici original nu este cum pretinde. Şi îi mai spuneam domnului primus că nu am nimic cu dumnealui, numai că nu-mi plac impostorii.
    Îi mai spuneam că susţine meritocraţia pentru a schimba hoţii politicienilor cu hoţii lor. Că revoluţiile, chiar de catifea au făcut un singur lucru – au schimbat tot, ca să nu se schimbe nimic.

    Încă odată RUŞINE Admin!

    • Paul, ti-am raspuns si pe forum. Eu aseara tarziu INCA VEDEAM postarea ta INITIALA. Cum am zis: uneori si eu am impresia ca ceea ce postez VAD NUMAI eu, ca si cand as fi semi-bannata. Nu stiu daca aasta se intampla DOAR cand postez FARA a ma lega de o postare anterioara. Poate e o „defectiune” in sistem.

  5. 😉
    VOCILE DREPTEI: Popo’ul suve’an
    Autor: Florin Toma

    „Asta ne mai lipsea! După ce că le avem pe toate cele ce sunt şi, pe deasupra, altele câte nici măcar nu le-am visat, iată că au mai apărut un pic de deranj şi o leacă de gâlceavă taman acolo unde ne-am fi aşteptat mai puţin: pe piaţa sufletului naţional, acela ce palpită hohotind printre faldurile tricolore. De ce?

    Fiindcă s-au necăjit rău de tot o mână de intelectuali fercheşi, firi sensibile şi caractere nevricoase, pe profesorul Lucian Boia.

    Cum că nici vorbă! e o gravă ofensă, patria română nu este mai altminteri decâ alte ţări din preajma europeană, ea n-are nimic deosebit (în rău, fireşte!). Iar poporul (iarăşi fireşte, pe veci suveran, aici nu se mai pune problema!) e, şi el, unul obişnuit. Chiar banal. La fel de harnic, la fel de iscoditor, la fel de plin de har, la fel de descurcăreţ şi de vânjos ca şi celelalte.”

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/vocile-dreptei-popoul-suvean-1020947.html

  6. Paul ionescu,
    Am citit postarile tale si nu inteleg de ce esti nedumerit in privinta lui Radu Moraru.
    Recunosc ca intru mai rar si nu sunt la curent cu cea ce se mai intampla aici pe platforma.
    Multam!

    • Gabio, nu sunt câtuşi de puţin nedumerit. M-a surprins volta spre meritocraţie a lui Radu Moraru. Atât.
      Un om, un fel de jiji beeekali, se vrea/crede meritocrat. După ce criterii, numai el ştie. Eu ştiu că respectivul a prins o nişe pe piaţă şi a profitat din plin de ea. Să te consideri meritocrat doar că ai pus un adaos comercial substanţial mi se pare cam mult. Adică la un euro investit, cu tot cu transport şi taxe vamale, a scos cel puţin 5. Este mârlănie, să nu zic escrocherie. Ştiu, ăsta este capitalismul. Cumperi ieftin, vinzi mai scump. Dar să te lauzi că ai performat managerial … şi meriţi să conduci chiar şi o ţară! Nu-i cam mult?
      Mai vrea respectivul domn să credem că a făcut şi face totul pentru binele naţiunii şi al României. Păi atunci nu e cazul să schimbe sistemul Este suficient să facă mecenat şi acte de filantropie. Or dumnealui vrea numai să schimbe hoţii lor cu hoţii domniei sale. Dar pentru asta trebuie să se schimbe totul. Ca să nu se schimbe nimic.
      Cam asta ar fi problema mea cu Radu Moraru. Nu înţeleg cum poate susţine, fără rezervă, aşa ceva, şi mai mult să-i pună acestui domn, şi celor din spatele lui, la dispoziţie un vehicul media – televiziunea Naşul.
      Suficient, Gabio?

      • nu e suficient sa fii doar un filantrop.un om ajuns atat de bogat nu poate sta cu mainile in san alaturi de vecinii lui saraci daca e de bunacredinta.in Romania casele sunt aliniate stramtorat una fata de cealalta, un fel de vecini de buna credinta langa interlopi/penali/in curs de. cred ca nu va dati seama de importanta sumei. in sua daca se string 5000 de dolari pentru o cauza oarecare urla toate ziarele si aplauda. noi nu suntem in stare sa ne mobilizam pt un milion de euro…ciudata populatie!!!!
        jiji arunca banii ca un cioban n-are nici un respect fata de valoarea banilor..cred ca nu exista comparatie in sensul asta intre jiji si sponsorul meritocratei.

  7. Petitia CNA este o prostie fara de seaman

    25 ianuarie 2013

    Petitia CNA intitulata pompos “Interesul public mai presus de gustul publicului” este noaptea mintii si inca o dovada a faptului ca unele institutii din Romania pasesc cu hotarare pe drumul autodestructurarii. Eu nu pot pricepe cum poate o institutie publica sa lanseze o petitie!?!? Au devenit ONG intre timp? O institutie publica CNA face o petitie catre cine? Catre o alta institutie publica? Care e aia? Nu mai bine scria o adresa catre respectiva institutie in loc sa faca o petitie online?
    Eu inteleg functionarea institutiilor publice asa: au o lege pe care o aplica si gata. Ar trebui sa fie simplu. Dar uite ca nu este, CNA are nevoie de sprijinul poporului. Doar ca nu e bine. Cum ar fi ca Ponta sa lanseze o petitie in care sa ceara sprijinul poporului pentru salarii mai mari. Sa o semneze toti romanii, sa o legam de piciorul unui porumbel pe care sa-l trimitem in ceruri.
    Problema e alta: CNA a calcat grav pe bec cu inchiderea OTV si au morcovul bagat cu tot cu frunze, asa ca supraliciteaza. Cum e aia interesul publicului mai presus de gustul publicului? Cine defineste interesul publicului? Desteptii de la CNA? Si tot ei il aplica? Am mai vazut institutia asta, ii zicea cenzura.
    M-am uitat pe lista semnatarilor de vaza ai petitiei: toti foste glorii carora le-a murit ratingul si nu au inteles de ce au patit asta. Si mai e o chestie: doar in regimurile totalitare institutiile statului fac apel la sprijinului unei parti din din popor impotriva altei parti. In statele normale institutiile se rezuma la aplicarea legii, am mai spus-o. Doar la noi premierul semneaza cu presedintele un acord in care isi promit reciproc sa respecte Constitutia. Parca jurasera cu mana pe Biblie sa faca asta, nu?
    Alta: daca desteptii de la CNA erau consecventi ar fi trebuit sa-i arda pe mai multi, nu doar pe domnu’ Dan. Insa n-au curaj sa intinda mana catre altii, a ca se dau cocosi cu “interesul public”. Noi suntem destepti, poporul e prost, va invatam noi ce e aia televiziune. Cei care gandesc asa nu inteleg o chestie simpla: domnu’ Dan isi deschide maine televiziune pe youtube.

  8. ce liniste ..pe aici ori ne luam la harta, ori tacere.
    Paul am avut un BOB nitel cu perna.

      • Nu a lui Mark, cea dianinte. Ca e a mea. Atunci cand am intrebat ERA ultima postare. Si am vrut sa vad DACA o vedeti.

        • Am vazut postarea ta. Am mai citit si acu’ cateva zile intrebarile tale. Nu ti-a raspuns nimeni, din cate stiu…Dar iti poti raspunde si singura!

      • Tac din politete. Nu pot, in casa cuiva, sa critic!
        Nu-mi convine, ma supar, nu ma mai duc(in vizita acolo)… Nu?

          • Daca suflet nu e, nimic nu e – din punctul meu de vedere.
            Banii, pentru mine sunt muuult in urma sufletului.
            Mai bine sarac, da’ cu principii!
            Io tin la scara mea de valori, o respect si o aplic.
            Multumesc pentru sfat, dar nu e cazul!

          • pai cine a zis de bani. toti avem scarile noastre de valori dar cateodata iti mai zici..”da lasa frate chiar pentru toate sa ma supar?”

  9. Servus,alice! 😆
    Cand vin eu se asterne tacerea.Nimeni nu-mi da replici la comentarii(cu exceptia lui Paul),or chiar imi doresc asta.

  10. Te grabesti,Paul,cu pagina? 🙂
    Nici eu n-am fost incantata de stagnare.Ma asteptam la cu totul la altceva.O emulatie de pozitii pertinente in favoarea dreptei pentru care am votat cu totii.Mi-am mai revenit din dezamagire dupa ultima emisiune de la Nasul.Inca astept….la mult mai mult. 🙂

    • toti, cei de pe aici, sau ma rog, mare parte din noi, asta am cautat, asta am asteptat!

      • Scuza-ma draga luci,eram prinsa de discutia cu Paul…..discutie „colorata” si deloc neimportanta.

  11. Buna seara tuturor! Chiar , UNDE SUNTETI CU TOTII?? Ca va vad online, dar nu va gesesc pe nicaieri 🙁

  12. „Esenţa democraţiei – compromisul – este recepţionat de cei mai mulţi ca o formă de laşitate.”
    Magdalena Schubert

    De-aia avem noi „democraţie dâmboviţeană”.

  13. Paul Ionescu,nu te contrazic! 🙂 Totusi, nu pot sa-ti accept defetismul si abandonul in privinta tarii tale.Sunt atatea exemple de oameni cu adevarat ilustri care au tanjit in ultima lor clipa dupa matria mama.Belsugul,satisfactia materiala nu-ti poate alina dorul de casa si intalnirea cu amintirile.
    am si eu o fiica plecata de 12 ani in Nemtia,aranjata si implinita familiar si profesional,dar niciodata pe plan spiritual si emotional-vine 1-2 pe an acasa si se simte in largul ei.Se simte romanca si Romania este tara ei. 😆

    • Nu este defetism, este realism. Latinii, grecii, lumea civilizată de astăzi aşa s-a format în acest creuzet al ruperii de glie. Noi, Românii spune că ne tragem din daco-geţi. Aşa o fi, dar câţi au trecut pe aici şi şi-au lăsat nu numai genele, ci şi civilizaţia.
      Apa stătătoare, fără nici un curent miroase a baltă, a sălciu. Mor şi broştele cu timpul în ea.

      • Paul,hai sa ajungem la un compromis! Nu suntem identici,avem personalitati diferite,caractere,mentalitati si comportamente diferite,eul nostru propriu cu bagajul si cene proprii.Normal sa gandim diferit intr-o problema anume.Eu ti-am dat poate 1-2 exceptii care intaresc regula:ori cata ura am acumulat in decursul vietii nu ne putem dezice de radacinile noastre.
        Ai dreptate,nicio natie nu poate jura cu mana pe inima ca, el este pur sange si apartine unei etnii fara adausuri genetice dintr-o alta etnie.Important ramane sa ne asumam o identitate ,s-o respectam si sa ne mandrim cu ea.

    • Da, ai dreptate sunt mulţi care au tânjit după patria mamă. Cei mai mulţi au tânjit după ea din America. Câţi englezi şi francezi, italieni, cehi, unguri, nu au tânjit după âara lor, dar de murit tot în America au murit şi nepoţii şi strănepoţii lor tot acolo sunt. De ce.
      Ubi benne ibbi patria!

  14. Va salut dragi pieteni! 🙂
    Mi-a mai revenit inima la loc, urmarind emisiunea de aseara.Doua subiecte arzatoare:una economica dupa masurile aberante luate de „ala micu”privind impozitarea agricultorilor si alta de natura politica potrivit declaratiei fostului parlamentar pedelist.Visan.Mi-a placut enorm caracterizarea pe care o face „politicianului inascut Traian Basescu-un autentic om de stat -singurul de aceasta anvergura care a defectat din sistemul corupt instaurat dupa regimul iliescian.Merita mai multe comentarii pe acest subiect,pentru a ne trezi la realitatea pe care o parcurgem.
    Visan a dat mai multe informatii si din „casa” care merita analizate.Una ar fi cea legata de „talibanul Blaga”,care se face vinovat de recului partidului pe care-l pastoreste in prezent.

    • asa e tracule singuratic…
      ce tara minunata avem… in poze…
      de ce nu s-or intoarce acasa toti revolutionarii nostrii singuratici ce balangane pe drumuri straine, ca nicht, rodica, gabi suedezu, dana ???
      si ce poze frumoase avem…

      • Pentru că alţii pe lângă poze mai au spirit. Spiritul libertăţii. Nu numai iluzia!

        • da, paulica, ai dreptate…
          dar spiritul asta de a fugi din calea greutatilor se numeste altfel… parca lasitate…
          si daca sunt atat de spirituali ( sau spirtoshi???), de ce ne dau sfaturi de acolo de unde le este lor cald si noua frig?
          de ce nu vin inapoi, sa ne invete si pe noi cum sa facem focul, cum sa dezapezim un drum, cum sa …etc, etc…???
          hai, protestantule singuratic, raspunde…

          • Because că d-aia!
            Decât sărac lipit într-o ţară minunată, mai bine cât de cât aşezat într-altă ţară minunată.
            Ubi benne ibbi patria!

      • Nu,John,nu numai in poze! 😆
        Trebuie tu insuti sa respiri frumusetea ce te inconjoara.Nu vreau sa fiu melodramatica,dar padurea pentru mine este oaza de viata cu tot ceea ce imi ofera.si ma simt chiar in Paradis.S-ar putea sa fiu considerata mai singuratica,linistea naturii n-o pot compara cu nimic,pt.ca imi ofera prilej de meditatie si incarcatura sufleteasca la fel ca si paginile unei carti sau adastarea in fata unei opere de arta dintr-un muzeu.Ofertele sunt nelimitate! 😆

    • …cristi draga
      nici astazi a nu mi-au intrat banii din leafa in cont.
      este a doua zi de intarziere.
      o fi de la zapada.
      asa ca, inca nu-ti dedic nimic.
      doar stima si mandria noastra de oameni singuri.

    • cristi
      nu ti-am dedicat nimic, dar apropo de clipul tau…mi-am adus aminte ca asa ceva e normal.
      asta vara am fost in concediu o saptamana la bad gastein, o statiune pierduta in munti, prin austria.
      intr-o seara am fost la un concert simfonic, cu johann straus orchestra din salzburg, daca nu gresesc…
      a doua zi, am facut o excursie prin muntii din imprejurimi.
      pe drum , la un popas, am recunoscut doua violoniste din orchestra…
      tipele, dupa ce ne-am salutat, ceva normal in vest, si-au scos viorile si au inceput sa cante…un spectacol gratis de o juma de ora, pt care le-am daruit o actiune nasutv, adica o suta de euro, ca n-aveam marunt…
      deci, se poate… desi la sabadell se vede ca e regie.
      te pup , ma, pezevenchiule, ca tot e ziua lui florin piersica.

  15. io sunt din nou john.
    bine am revenit !
    multumesc.

    azi a fost ziua unei uniri, nu mai conteaza care.
    nimeni n-a zis nimic.
    si findca mi-era dor de-un mic plagiat… iata-ma:

    Traian Băsescu este probabil cel mai mare patriot român. An de an, cu ocaza Unirii Principatelor, preşedintele îşi trimite consilierii la magazinul de la colţ, ca să-i cumpere trei navete de Milcov, pe care le bea imediat după micul dejun. Anul acesta este unul special, pentru că este primul în care Băsescu a reuşit să sece dintr-o singură sorbire cele trei navete.

    “Ca preşedinte, trebuie să fiu un model de patriotism pentru cetăţenii României. La fel cum în 1959, sau când dracu’ a avut loc Mica Unire, românii au mers la Milcov să-l sece dintr-o sobire, aşa fac şi eu în fiecare an pe 24 ianuarie. Şi drept vă spun, gestul meu patriotic mă face să mă simt de fiecare dată extraordinar”, a spus Traian Băsescu.

    Totuşi, operaţiunea de anul acesta nu a fost lipsită de incidente. Sebastian Lăzăroiu, consilierul trimis la magazinul de la colţ după Milcov, chipsuri şi ţigări, a făcut o gafă monumentală: i-a cumpărat lui Băsescu ţigări slim, deşi acesta ceruse ţigări normale. Lăzăroiu a fost deja concediat de Băsescu, pe motiv că este lipsit de patriotism.

    • Esti John din nou, dar de data asta cu „J”. Vezi ca asta te responsabilizeaza 🙂

      Bine c-ai revenit!

      • laurica draga
        eu n-am disparut nici o clipa.
        eu cand iubesc ceva iubesc pana la moarte.
        pana la moartea ei sau lui, desigur.
        eram nhoj si nu mai stiu cum, ca nu mai puteam sa ma identific cu numele meu.
        dar daca acum e cu j mare, e meritul (si vina) adminului, da-i-ar dumnezeu sanatate si nasu bani multi ca mi-a ascultat ruga si m-a rebotezat cu numele meu.
        …………………………..
        ce ma surprinde e cat de multi suntem singuri…
        cum o zis nasu: doar pt cei singuri…
        si suntem o gramada…
        noroc ca nu suntem si d-aia, facuti gramada…

        • John-el,

          Eu vorbeam de responsabilizare, tu de loialitate. Nu se exclud. Incepem, oare, sa vorbim aceeasi limba, dar in dialecte diferite?

          Sau, te pomenesti ca vorbim si acelasi dialect, avand in vedere preferinta ta pentru Recas 🙂 Nu, nu cred!

  16. deci ramane cum a fost..ca-n tren. astia sunt in culmea extazului ca toti sunt la picioarele lor.
    asa zi-sa opozitie isi trag la gioale unii altora pentru suprematie iar noi ca vai de noi.

  17. Deci concluzia dupa emisiunea cu Visan este ca politica murdareste pe oricine intra in sistem.

    • Gabriela NU politica murdareste. Totul a pornit de la afaceristi care au ruiscat sume mari de bani ptr afacerile lor micute. Sau care au dorit sa-si inceapa o afacere. Si s-au lovit de tot felul de obstacole si asa au ajuns sa xaute „sprijinul” care le era necesar ca sa nu faca fleoshc afacerea. Si asa au „antamat” bani grei care au mesr la oamenii politici veci in meserie. Si din aprope in apoape s-a creat „sistemul” Acum daca CINEVA doreste sa faca o afacere si este „primit” in sistem pe caile aratate si omul isi dezvolta si incepe sa prinda „cheag” daca va refuza sa mai „contribuie” la sistemul care l-a „ridicat” va fi elimjnat din sistem. Asta = ‘moarte” financiara, sociala, politica ( daca intre timp a intrat si in politica)

      • pai multi dintre ei sunt tot afaceristi. cum au intrat in politica si-au pus neamurile in firma ca sa nu bata la ochi iar ei conduc din umbra.

        • Nu numai neanurile. Ca asa ne dam seama. Dar au firme in care ei „figureaza” in acte cu cate 2-5% dar de fapt TOATA contributia „baneasca” la dezvoltarea firmei e a lor, iar patronii din acte NICI maca nu sunt rude cu ei–> asa-zisii interpusi: vecini, veri de gradul 3-4, cuscri etc.

          Ma tot gandeam ca in ce fel „se asigura” oameni de acest fel ca „patronul” naimit de ei nu le „trage calapa” intr-o zi.

          Dupa cum ti-am spus eu o iau pe cale ‘babeasca”-logica. Ala vine cu banii garla si il tocmeste pe unul sa fie „patron”

          „Patronul” nu e prost si nu face asta pe degeaba, asa ca el are asigurat de cel care l-a facut om: relatii+contracte=bani; Isi poate face credit sa ia mij fixe in leasing si sa le foloseasc EXCLUSIV el ( masini+casa).

          „Pretul” ptr asa ceva este ca mare parte din castiogurile nete se duc in buzunarul adevaratului patron. Din dividende poate ca le ramane cat sa mearga pana intr-o tara straina vecina sau deloc (stiu eu pe cineva care de 15 ani n-a iesit din oras desi castigurile suuuuunt…nu mai trebuie sa spun ca intelegi)

          • trai neneaca cu contributia prostilor. ura si la gara. uite asa mai trec n..ani

          • „Patronul” nu se razgandeste @alice, deoarece este mancat a doua zi. El stie si mai bine tace si-si ia partea leului. Asa cum spui, profita cat mai mult posibil acum, sau cat tine poate, apoi Dumnezeu cu mila.

      • Mare dreptate ai @alice. Pe vremuri, acum 15-20 de ani, aveam nevoie de o smnatura de la ministerul transportului pe care nu o puteam obtine decat cel mai devreme in 30 de zile, iar mie imi trebuia in trei. Asa ca a trebuit sa incep sa caut in stanga si-n dreapta pe cineva care sa stie pe alt cineva, care la randu-i sa stie pe alt cineva si tot asa… Am obtinut acea semnatura in doua zile (era pe vremea lui Petrica). Sincer, mi-a trecut prin cap, la acel moment, ca unica mea solutie ca firma sa supravietuiasca era sa intru in politica, dar cum sila a invins am ales cea de a treia cale… emigrarea. Dar vad pe prieteni ramasi cum se zbat si singura cale este mereu aceiasi…la cine trebuie sa cotizezi ca sa mergi mai departe. Am uitat sa spun, pentru acea semnatura de care aveam nevoie, nu am platit nimic, sincer. Nu era nimic ilegal, doar urgent. Daca stiam ca cel ce a semnat, o sa aiba o asa cariera politica, faceam o copie a paginii cu semnatura, inainte sa o depun la ministerul comertului 🙂 😉

        • Heloo, Mayausa!Asa se intampla peste tot in Romania. Asa zisii patroni babani de fapt sunt interpusi, adica un fel de „arendasi pe tarlaua ” Adevaratului propiretar. Normal ca patronul din acte are castiguri dar NU partea leului,desi el figureaza cu semnatura si pe incasarea dividendelor. Majoritatea banilor ii „transfera” beneficiarilor reali.

          Am spus de persoana care n-a mai iesit din oras de 15 ani. Castiguri nete sunt multe, dar el iese din oras DOAR cu afaceri. Cand e vremea torida afara, si toata lumea e la mare, la Paris etc el tine firma deschis–> clienti ZERO barat, dar nici nu pleaca in concediu. Intelegi? NU ARE CU CE! „grosul” l-a predat demult CUI trebuie.

  18. 😆 😆 😆

    Șoc!

    Azi s-a-ntamplat ceva! Zau! Multi n-au toate tiglele pe casa! Doar azi!

    😆 😆 😆

  19. Buna seara, tuturor!

    Cititi si va cruciti! Astia fac dreptate in tara asta.

    DOCUMENTE. Preşedintele Curţii de Apel Cluj instigă la FALS alte curţi de apel pentru REVOCAREA Alinei Ghica din CSM?

    de Ondine Ghergut

    „Valentin Mitea, preşedintele Curţii de Apel Cluj, instanţă care a declanşat revocarea Alinei Ghica din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a transmis un mail altor 15 curţi de apel, din care se poate interpreta că le sugera cum şi în ce documente să pună motivele revocării care lipsesc din dispozitivele hotărarilor.”

    http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/documente-presedintele-curtii-de-apel-cluj-instiga-la-fals-alte-curti-de-apel-pentru-revocarea-alinei-ghica-din-csm-291314.html

    • Laura..din pacate pentru noi idiotii astia de acum
      si-au turat motoarele la maximum si greu sa mai poata fi opriti. Opocitie..IOC

        • politicienii sunt demult rupti de mase si se mai intreaba de ce lumea le zic ca toti sunt o apa si un pamant.

          • Expresia asta mi se pare o manipulare. Eu as mai nuanta si as spune ca multi sunt asa, dar exista si persoane OK.

          • Si-au si puiat astia vechi. Sa-i starpim de tot cred ca-i imposibil, dar sa deschidem ochii lumii sa-i vada asa cum sunt, nu-i imposibil. Zic si eu 🙂

          • pai acum si-au bagat odraslele la inaintare pe posturi caldute. sezi blanda ca multi ii injura dar se ramane la stadiul asta.

  20. respect … respect nu trebuie sa acorzi celuilalt
    ci tie. imediat il respecti si pe celalalt
    opus acum – daca pe tine nu te respecti, nu vei respecta niciodata pe cineva. ca nu ai de ce
    dezvolti doar obsesii. nimic altceva. iar obsesiile sunt atat de distorsionate …

    glumele pot arata respect? bineinteles … cum afli asta? te pui il locul lui Obama, vezi clipul de mai jos – eu sunt sigur ca rade
    cum afli daca este ok ce faci, in general ? simplu – te pui in locul celuilalt si afli
    cine nu se pune? iarasi simplu – cel care nu se respecta pe sine insusi

    http://youtu.be/zSWxMli6Xvw

  21. hi hi hi ce spuneam aseara: ai smart+tableta+PC acasa si poti sa revii cu TOT ATATEA conturi.

    Ei,hai, ca nu-i dracu’ asa de negru! 😆

      • Gabriela, ptr mine nu e nicio surpriza. Eu ce nu ma pricep sau nu inteleg de la bun inceput incerc sa inteleg „babeste” si pe cale logica. fireste ca de multe ori „logica” mea poate duce in….”balarii” Din motivul asta m-am autoeducat sa trag concluziile FOARTE FOARTE tarziu.

    • alice,

      in general nu-i bine (cu atat mai putin in spatiul virtual) sa te lauzi cu ce ai sau, sa pui prea multa baza pe laudele altora cand e vorba de ce au si ce n-au.

      altfel, iti ajunge accesul la o singura scula pentru a-ti face cate conturi vrei. e discutabil la ce ti-ar folosi dar, asta-i alta poveste.

      cat despre domnu’ dracu’ eu n-am afirmat vreodata ca-i prea negru. iar despre diavoliţe stim toti ca sunt deseori blonde si mai albe ca ingerii. mai putin atunci cand se-mbraca de la … Prada

      hi hi hi

      • eu am „mers” pe logica asta cu mai multe „scile” ptr ca admin a zis ca acum NU SE MAI POATE face cont ptr ca SUNT ARMONIZATI „anumiti” parametri.

        Ca am „rezerve” in orice ce citesc asta…da sunt de acord cu dvs. hi hi hi

  22. Trist ar fi să avem toţi aceeaşi părere! Ceea ce ne propune ElitoCraţia.

    • Nu putem avea toti aceleasi pareri. Fiecare gandeste in felul sau functie de educatie, cultura, perceptie. Totul e sa respectam parerea celuilalt chiar daca nu ne convine.

      • Gabriela, şi-au spus părerile, ne-am spus părerile. Nici un bai. Dar să ajungi să ştergi o caricatură şi s-o consideri atac la persoană, deja începe să sune tare urât. Dacă n-au stomac pentru aşa ceva, n-au ce căuta în politică, în viaţa publică. Căci în asta s-a transformat Naşul Tv. în tribună politică, şi încă n-ar fi nimic dacă n-a fi unidirecţionată.
        Execuţiile au început înainte să miroasă măcar puterea!
        Halal blog şi televiziune liberă! Vorba francezului. Părerea mea.

        • Parerea mea ca Radu Moraru N-A AUTORIZAT stergerea+bannarea . Poate la timpul respectiv nici nu a vazut forumul si postarile. Ce credeti ca are timp NUMAI ptr asa ceva? Probabila ca hotararea a luat-o Admin. Si cel mai posibil ca „nu mai poate da ceasul inapoi” sa anuleze cele sterse. Intelegi ce vreau sa spun?

          • Servus, copii!

            Iaca si parerea mea: Radu Moraru nici n-are de ce sa autorizeze banarea userilor simpli. Si nici n-o face.

            Paul, te-ai gandit mult pana sa fii de acord cu Stela? Intr-atat incat sa-l bagi la mijloc pe Radu Moraru?

            Si cititi si voi fara patima ce zice Zexe.

          • Alice,

            Stela stiu ca e fostul Nostradamus. Atat.

            Despart cu Enter frazele care n-au legatura una cu alta.

            Atatea SF-uri ai citit si filme de genul, ca ma disperi 🙂

          • Laura, nu sunt de acord cu Stela. Nu am fost de multe ori şi ne-am taxat reciproc. Dar s-a mers prea departe. Bannarea e una, ştergerea unei caricaturi şi considerarea acesteia atac la persoană este prea mult. Pentru ceva ce se vrea liber. De câte ori nu am solicitat bannarea cuiva pentru fapte mai grave şi nu s-a întâmplat nimic?
            Nu ştiu dacă Radu ştia sau nu, şi nu are nici o importanţă. Se întâmplă pe blogul LUI şi la televiziunea LUI. Pe cale de consecinţă, totul are legătură cu EL şi în numele LUI!

          • Paul,

            A se scuti!

            Admin e „seful” aici. Citeste-l, te rog eu frumos, pe Zexe.

          • Laura, poate să fie şi Maica Tereza. Se întâmplă pe ceva ce are brandul Radu Moraru. Cum am spus: pentru şi în numele lui Radu Moraru!!!

          • De ce Laura? Că nu sunt ca trestia? Poate ai dreptate!
            Pentru mine nu prea există nuanţe. Aşa sunt setat, pe da şi nu. Mă încăpăţînez la vârsta mea să fiu idealist. Ştiu, o prostie, dar prefer să mor cu prostia mea, decât cu a altora.

          • Paul,

            Sa fii elastic in gandire nu cred ca inseamna si sa gandesti, ci doar sa intelegi ce gandesc altii. AMINTESTE-TI DE MAIMUTA, fi-ar ea sa fie!

        • Paul..parerea mea ca putin bun simt nu strica. Nu poti sa te dai drept fan a lui Radu, ca doar de asta intri pe aici, iar pe de alta parte daca nu-ti convine ceva sa te razbuni cu o poza de zile mari. Ne lamentam pe la toate colturile ca nu avem repere morale in schimb ne amuzam copios la mizerii.

          • N.B. Am declarat cam de o lună că sunt în disidenţă cu Naşul Tv.!!!
            Am fost fan Radu Moraru, cât a reprezentat rezistenţa împortiva atacurilor la democraţie.
            Volta lui Radu aş fi înţeles-o dacă avea 25-30 de ani.

          • Dizidenta fata de Radu este numai problema ta, dar hai sa nu coboram nivelul ca destul o fac altii.

          • Ce nivel Gabriela?
            Cât timp mă simt înşelat şi folosit?
            De ce nu a spus astea Radu Moraru înainte să lanseze emisiunea de acţiuni.
            Eu nu în aşa ceva am investit!!! Atât cât am investit.

          • nivel..ma refeream la poze de genul asta. Daca aveti nemultumiri cei care sunteti actionari puteti cere un AGA si acolo sa va spuneti toate problemele si nu aici ca doar sunteti intr-o forma legal constituita.

          • Mda! Să ne spălăm rufele în famiglie!
            Păi, cam toţi di’p’acilea suntem o famiglie!
            Sau e cu gunoiul sub preş! N-am priceput prea bine?!?
            De ce numai AGA, poate sunt şi membrii fondatori nonacţionari care au opinie separată. Sau ei nu se pune?

          • Paul ..eu mi-am dat cu parerea la remarca ta care era legata de actiuni „De ce nu a spus astea Radu Moraru înainte să lanseze emisiunea de acţiuni.
            Eu nu în aşa ceva am investit!!! Atât cât am investit.”

          • Gabriela, este adevărat că puţin bun simţ nu ar fi stricat.
            A avut Radu Moraru bunul simţ să ne întrebe, pe acţionari măcar, mă voi sunteţi de acord să devenim televiziune dedicată politic? Doctrinară?
            Îmi bagă pe gât un găinaţ şi tot eu nu am bun simţ, că mă revolt.
            Mioşto!

    • Paul,

      Nu stiu foarte bine ce te-a deranjat. Poate si prezenta unora sacaitori cum sunt eu de pilda [pentru multi].

      Dar, poate si tu ai gresit. Cred ca ai fost doar prea dornic-naiv sa-ti proiectezi-bazezi parerile, asteptarile si simtirile proprii pe actiunile … altora.

      Ar fi trebuit sa stii ca nu exista pe lumea asta zane si feti-frumosi. Exista doar oameni cu parti mai bune sau mai rele. De obicei facem toti compromisuri pentru a nu ramane complet neintegrati. Cine greseste si ajunge sa-si faca idoli, are parte de deziluzii.

      Eu m-am carcotit adesea, mai ales cu cei pe care i-am „citit” exaltati, fie de „meserie” fie de conjunctura. Inevitabil, te-am inoportunat si pe tine din cand in cand. Ceea ce nu m-a impiedicat sa te apreciez pentru lucrarea deosebita pe care ai facut-o la „metronom reloaded” [si poate nu numai]. Implicit sa realizez ca esti o persoana cat se poate de onorabila.

      Banuiesc deci ca a fost eronat faptul ca nu ai trasat o granita suficient de ferma intre real si virtual, intre dorinta proprie si realitate. Sigur ti-or fi gresit si altii [eu n-am urmarit cu atentie originile zanzaniilor]. Daca te ajuta, iti spun ca eu ca regula [si exemplu – scuze, nu vreau sa sune condescendet], incerc de fiecare data cand sunt intr-o situatie ce nu-mi convine sa inteleg cu ce am gresit [in primul rand] EU.

      Si sa nu ma supar pe … viata in general. Ceea ce iti recomand si tie. 😉

  23. Turturor românilor:
    La mulţi ani de ziua unirii!

    @ Radu Moraru şi echipa:
    V-a reuşit dezbinarea! Succes pe mai departe!

  24. cristiiii
    s-a rezolvat…
    simt ca m-am botezat a doua oara in apa recasului…
    acu o sa ma creada si alisuca ca io sunt io…
    intotdeauna am spus: singurul om adevarat de aici e adminul si atat.
    ps. cristi, daca ai nevoie de o pila la admin, spune-mi… si se rezolva…si nu te costa nici prea mult…

  25. admin
    multumesc cu plecaciune.
    chiar ca nu mai credeam ca mai exista cuvantul promptitudine in tara asta.
    cand vin in bucuresti, dau o bere, doua, noua…
    sa nu ma refuzi, ca nu mai intru pe aici patru zile.

  26. laura,
    alisuca
    m-ati facut curios. m-am dus si io pe banda gri, care la mine e neagra, ca eu am calculator alb-negru, d-ala cu lampi, nu ca voi…
    aveti dreptate.
    trebuie sa protestam.
    sa ne organizeze cocolosu atila, ala lasat de nevasta…
    cine are drepturi si cine nu, pe aici?
    si cate drepturi trebuie sa avem, cum se contotizeaza drepturile alea, in kg, in metri cubi, ca udmrul, ca parlamentarii???
    in rest, toate bune prin romania?
    am auzit ca se scumpeste berea… deci, nasol…

    • Haide attila nu mai ne jigni inteligenta, ca de fapt TOATA vara te-ai ascuns sub pseudonimul asta cand de fapt esti koles attila. Ti-am mai spus ca de aia suntem asa de mult „membri inregistrati” ptr ca unii si-au facut mai multe conturi cu mai multe nume. Aaaa, cica „nu” se poate ca e „in serie” cu calculatorul/tableta/smartphone-ul. Asa si??? Care sunteti mai avuti aveti acasa PC, in geanta smatphone si la birou tableta. conectati la internet si va faceti cate CEL putin 3 conturi.

      Orice asemanare cu pers de fatza se exclud. Ha-Ha !

      • alisuca, fata draga
        esti confuza rau de tot.
        eu sunt john si atat, marele tau admirator.
        cum sa ma compari cu zapacitul ala de cocolosh attila, care de zapaug ce e l-a lasat si nevasta?
        sau de homosexualce ce e , ca nu are decat basescu in cap, in suflet si simtiri… si ala tot barbat, cred.
        daca nu crezi, intreaba-l.
        si daca tot nu crezi, intreaba-l si pe guru cristian, cu sau fara trei de sapte.
        ps. da tare agitata esti in ultimul timp…
        tot nu ai gasit serviciu?
        daca nu, zic: ai draq psdistii astia, nu dau de lucru la lume…

  27. @admin
    fratele meu
    protestez vehement si galagios
    de ce tovarasu chinez are voie sa revina la numele initial si celebru si io nu?
    eu sunt john de cand se juca nicht cu atza de la chilotzei in tzarana, si acum tre sa stau cu numele asta pe care nici io, cu o gramada de facultati nu pot sa il ceteshte.
    te rog eu, dragul meu admin,
    fa o minune
    fa ceva,
    vorba cantecului, si zi-mi cum sa revin la numele meu adevarat, adica john,
    ca altfel nici nevasta nu imi mai citeste aberatiile si asa mi se injumatatesc onoratii admiratori.
    cu dragoste si consideratiune
    john si atat.
    john.

    • fac si greva japoneza, daca e nevoie.
      greva chinezeasca nu se poate, ca vine chinezu si ma raporteaza la partid.

      • daca ti-ai folosi limba aia lunga sa vorbesti mai mult cu ea (ca omu’ zic, sa vorbesti, mai ales ca si poti) si sa biciuiesti mai putin … ce biiine ar fi, monsieur John si atat! ))))))) 🙂

        • asa e cristi, daca zici tu…
          da tot nu e drept.
          de cand chinezu e mai mogul ca mine la drepturi?
          la cate strambe a bagat el pe aici, la cate betigashe ne-a bagat in roate…
          ce, el are mai multe ooo?
          si acu vorbind serios,
          pe unde plm umbla nicht asta, de nu mai da pe aici?
          nu ca mi-ar fi dor, da n-am pe cine s-a exersez…

          • …fi-v-ar robotu sa va fie…
            eu am zis p l m, adica abrevierea de la partidul liberal muncitor, de ce m-o fi cenzurat???
            vezi cristi,
            d-aia n-are ursu coada si pdlul succes la alegatori…
            pudicilor.

          • ai vazut ? de tine Admin se lasa rugat ))))) pe Chinezul l-a auzit imediat … glumesc, probabil maine te va citi si iti va schimba nick-ul in cel initial, daca nu o fi ocupat

            Night s-o fi suparat pe tine, la cat nu l-ai lasat in pace ))))))) 🙂 ))))))

      • in the end of the day … Admin, tie si lui Zexe … … ca tot nu v-am „dedicat” muzici pana acum )))) 🙂 … vroiam sa pun oda bucuriei … dar o sa pun altceva … ceva care sa semene cu ce s-a intamplat

        Beethoven „Moonlight” Sonata op 27 # 2 Mov 3 Valentina Lisitsa

        • cristi draga
          iar esti alunecos…
          nu stiu daca te bucuri sau esti suparat pe decizia bravului admin…avand in vedere ca si eu si chinezu suntem din tabara…ailalta.
          dar, indiferent cum oi fi, eu iti dedic o frumoasa melodie, pt ca eu tin la tine.
          serenada a patra „sa moara dusmanii mei”
          de gutza nicolae feat salam & adi minune
          ps. oi mai fi la moderare?
          …john.
          james john.

          • cand naiba am fost eu, VREODATA, alunecos ?

            te uiti la fata asta ce frumos misca degetele ?

            oda bucuriei era, John, pentru inca o victorie.

            dar mi-am adus aminte de noptile Adminului … si i-am dedicat ce vezi si tu

    • Si mie. Si era din nou sa adorm, cel putin in prima parte. Deh, asta e efectul lui Basescu la mine – ma face sa ma simt in siguranta … hahahahha … si adorm. 🙂

      Dar, brusc m-am trezit. A aparut ceva nou in Traian Basescu.

      … unde este noul, ma intrebam.
      Am avut confirmarea acelei pozitii de asteptare cand a afirmat ca nu va discuta cu cei de la FMI. Am zambit auzindu-l enumerand asteptarile, perfect serios, cum se si face … a invatat sa nu rada, foarte bine, foarte bine …

      ai apoi a venit intrebarea despre PDL si revenirea lui TB la sefie.

      Si atunci am auzit replica … pai cum, tot la batranul Basescu ? Au atatia din generatia noua …

      … si atunci am ras. Traian Basescu nu va pleca din politica! Este din nou motivat. Lumea incepe sa il asculte. Din nou. Si parca altcumva, de data asta. Mult mai serios.

      Si ASTA e „de bine”.

      • Si a fost doar prima iesire. Prudenta. A punctat bine si cu nenorocirea din Algeria, cu ME, cu ambasadorii – reprezentantii presedintelui.
        A fost ca o introducere usoara in subiect.

        Nu sunt de acord cu ipoteza „cumetriei”. Haida – de, chiar atat de putin sa-l cunosti pe presedinte, incat sa-l suspicionezi de cumetrie cu ei? E prea de tot. Sau face parte din…dar am zis ca-mi pastre pentru mine concluziile…

        Presedintele va mai avea multe de spus. Si de facut. Cine crede ca, in perioada asta, doar a stat pe la Cotroceni, sau la munte…e-he, mari surprize vor avea!
        Raportul MCV va atrage dupa el probleme mari financiare pt guvern + neancheierea unui nou acord cu FMI si CE va fi groaznic. In cine vor da in primul rand? In cei ce mai fac ceva, in sectorul privat. Fratilor, puneti-va intelept la adapost si conservati ce aveti, ca va fi prapad!!!

        • Draga Luci, spune ce gandesti, te rog, analizam orice. Intentiile iti sunt bune, eu asa am vazut. Si atunci citesc ce spui, incerc sa imi explic ce citesc, iti spun punctul meu de vedere.

          Despre cumetrie pot presupune ca s-a vorbit in seara asta la Nasul? Nu stiu, nu am apucat sa vad emisiunea decat la sfarsit, dar o sa o vad inregistrata. Nu mai e de scapat nici o emisiune a lui Radu 🙂 Ca pe vremuri

          Revenind la cumetrie, atat pot spune. Depinde de unde privesti orice relatie intre oameni. Dintre ei, din afara lor, mai de departe, samd. Pe termen scurt, pe termen lung … voi reveni despre asta cand voi intelege ce ai vrut sa spui.

          Pana una-alta – pe TB l-am simtit, dupa mult timp, din nou motivat. Si alta motivare decat aceea ca va reveni in politica – nu vad. Si am sentimentul opus celui din acea zi in care l-am auzit ca va pleca din politica. 🙂

  28. Alice draga, acum am citit postarea ta de dupa masa.
    Cum sa nu te iubeasca nimeni?! Din partea mea – toata afectiunea si consideratia!
    Eu lucrez mult. E drept ca-mi fac programul cat pot de flexibil, dar mai am si azi vreo 2 telefoane de dat, plus ceva hartii… Apoi – de hranit papagalii, una alta…Sa mai trag cu urechea pe la tv, discutii acasa ( ca abia seara mai vorbim unii cu altii, peste zi, telefonic urgentele )…

  29. Imi spune si mie cineva CUM se foloseste banda gri (aia de sus care NU SE MISCA) ??

    Laura, spuneai ca daca intram pe „editeaza profil” putem sa ne inregistram cu numele CUM dorim sa apara pe blog. Dar daca apas pe „editeaza profil” imi da mesaj: nu ai drepturi suficiente ptr a accesa aceasta pagina. Poate ca NICI NU SUNT VAZUTE POSTARILE MELE –> cele de acum?

    • Alice,

      Da-mi mie numarul de card, pinul, emailul si parola cu care te-ai inregistrat la Nasu si te scap de banda gri sau, la alegere, o colorez in … roșu

      hi hi hi

      • Bine ca ma vedeti caci ASTA a fost intentia mea: sa intreb DACA postarile mele se vad. Ca azi TOATA ziua N-A vorbit NIMENI cu mine. 🙁

        • Adica PE FORUM n-a vorbit nimeni cu mine. Ca aici n-am avut de spus nimic important.

          • alice
            trimite-mi mie cardul tau ( si al sotului) si codurile lor, si va scap eu de orice griji.

    • Servus, Alice!

      Inainte de a disparea celeabra 😆 banda gri. puteam sa imi editez profilul si sa-mi aleg cum sa apar (laura sau Laura). Dupa ce „celeabra” a reaparut nu se mai poate. Acum, daca as vrea sa apar „laura” trebuie sa-l rog pe Admin sa-mi schimbe initiala din mare in mica.

      Scuze ca azi n-am vorbit cu tine, dar eram „cam pe fuga”. M-oi duce si la cratita, daca pot chiar azi 🙂

      • Aaa, nu te mai intreba, te rog, daca te vedem ori ba. Daca tu ne vezi pe noi si vezi si ce scrii tu, atunci toti ne vedem, atat intre noi, cat si unii cu altii.

        • Multumesc, te astept si pe la bucatarie si pe la party. Si o asteptam si pe Ani23 Sigur-sigur vede postarea. Ani23, repejor-repejor pe la noi! NU mai sta pitita !!!

  30. @admin

    Nu ca ar fi un capat de tara dar pun si eu o intrebare-rugaminte:

    Daca atunci cand m-am inregistrat mi-am zis chinezu’ amuzat, inca din anul 1 e.n. (epoca nasu), nu ar fi posibil ca acelasi nume sa-mi apara si in dreptul postarilor pe blog, in loc de chinezuamuzat?

    Cu multumiri anticipate,
    hi hi hi

      • Multumesc admin,

        Alta viata cand iti recapeti (basculanta) numele incarcat de istorie.

        Profit de ocaziune si semnalez ca din butonul de trecere la pagina urmatoare in blog cineva a subtilizat  o litera.  Probabil amicul … nightmare

        hi hi hi

    • Asteptari … 🙂

      Traian Basescu arata bine. I-a mai crescut putin parul … „batranul Basescu” 🙂

      Printre altele, e si el in asteptare, cum suntem multi, cum si spuneam (rezultate de acum, nu?).

      Rezultate pentru:

      – scaderea TVA la alimente, cum s-a promis

      – cota degresiva, plecand de la 16% la 12%, 10, parca si 8 (pentru cei cu venit mai mic) … cum s-a promis

      – de scazut CAS … cum s-a promis

      – privatizare corecta (cu investitor) a Oltchim si aducerea celor 2.500 de oameni la munca …

      – privatizare corecta CFR Marfa, tot asa, cu investitor, nu cu strigare tvshow

      – management privat Transgaz, Termoelectrica, alte companii de stat … cum nu au facut nici un guvern, pastrand sistemul clientelar … si cum s-a promis

      – promovarea procurorilor cu rezultate la PG si la DNA, primele functii. cum se face si in alte parti …

      Pentru asta a hotarat sa nu se amestece in negocierile cu FMI, deoarece este convins ca Guvernul, ajutat de aceasta majoritate parlamentara, nu are somn pentru a le rezolva.

      Asteapta si el, deci :-). Any day now, poate chiar azi, any day now !

      ….

      Pana atunci, a repetat de 5 ori, sa inteleaga oricine, ca, in cazul in care se propune repede o revizuire a Constitutiei (ca doar exista majoritate acum) … si se organizeaza un referendum de implementare a SINGURULUI referendum validat pana astazi in Romania … adica Parlament monocameral cu 300 de parlamentari … atunci situatia ridicola in care suntem, cu un parlament de 588 (dublu decat ce s-a cerut) … se rezolva intr-o zi, deoarece isi depune demisia impreuna cu cei 588 – si intram in normalitate.

      Adica – intr-o saptamana decizia + 1 luna referendum + 1 minut demisiile – iata cum avem totul rezolvat, inclusiv alegeri prezidentiale si parlamentare in acelasi timp.

      In rest, precuparile pe raportul MCV, ce se cunoaste la nivel guvernamental si sta sa il cunoastem si noi intr-o saptamana … pe JAI … preocupari privind cele doua tari atente la acest MCV, dupa ce a fost reintrodusa problema Schengen …

      bun, mi-a placut declaratia de presa … pai atunci sa asteptam, nu, cum spuneam, rezultate … poate chiar azi. poate chiar maine

      • aaaaa, sa nu uit, important – poate se rezolva si ca cei din Diaspora sa poata vota, sunt 3 milioane si ei, prin corespondenta, bineintles … si atunci nu mai e nevoie de o majoritate de 50%+1 dintre votanti pentru validare (poate fi si 30% pragul) … desi, in acest fel, eu estimez vreo 65% prezenta la vot

      • scuze, Chinezu’amuzat (nu era asa, intr-un cuvant? am vrut sa te intreb asta si am ramas pe raspuns la tine) … dar nu e rau ca am postat aici, parca am avut ACEASTA discutie, nu ?

        aceasta discutie, cu asteptarile de rezultate, imediat dupa alegeri 🙂

        parca vorbeam atunci cu tine de acesta win-win asteptare … ori apar rezultatele – si e bine, ori nu apar – si nu e rau … 🙂

        • Cristian,

          Lucrurile au inceput sa se miste. Suntem la inceput. Hai sa vedem exact care-i treaba cu bugetul [cum iese din clinciurile dezbaterii].

          Ce ma bucura e ca majoritatea asta infricosator de mare inca asculta de corectiile din societatea civila si media. Din pacate, opozitia e inca … muta de-a binelea.

          Iar in timpul asta, ceasul ticaie din punctul de vedere al teoriei al carei adept sunt si pe care am numit-o teoria Pambuccian. O reproduc pentru cei ce nu au fost de fata atunci cand am enuntat-o initial.

          Dupa 6 luni, orice putere are impresia ca lumea a inceput cu ea si ca reichul va dura 1000 de ani.

          Nu voi comenta acum ce deriva din respectiva teorie.

          • Asteptam, Chinezul, asteptam.

            Aceasta majoritate mare nu e omogena. Nu sunt doar oligarhi de proasta calitate pa langa varfuri. Cat timp Basescu e la Cotroceni, cat timp sunt doua curente in usl … nu s-a incheiat jocul.

  31. scuze de off topic
    dupa cum zice tanti legea, cablistii sunt obligati sa transmita pana la 25% posturile din lista must carry.( noi suntem pe 21)
    dar ca nasu sa intre intre astia, de ex, rds trebuie sa aiba minim 84 de programe in lista de baza…
    dar daca tzeparu nu vrea, va face lista de baza de 80 de programe si atunci nasutv va reusi ca pe vremuri la facultate, reusit fara loc…sau cum se amageau unii, primul sub linie…
    sper sa fi gresit eu calculul.
    marcule draga, ma ajuti?

    • In aceasta situatie, d-nul R Moraru, anticipand-o, a ales sa sustina „Meritocratia”, cu LP(ca altul nu s-a… gasit, de inceput – poate).
      Ne-ati prevenit, d-le Moraru, de multe ori, ca
      „vin vremuri grele”. Poate va trebui facut slalom…Poate va fi…pe muchie de cutit.
      In …naivitatea mea, sper doar, sa nu fie un viraj spre stanga(nu ca ar mai exista reprezentata o dreapta, acum, din nefericire)…pe bune, intelegeti ce vreau sa spun…Ma gandesc la Sf Petru, cum, inainte de cantatul cocosilor s-a lepadat de trei ori…
      Am mai avut strangerea asta de inima in aprilie, anul trecut…aceasta impresie, ca prea e totul pe muchie de cutit, cand a fost numit Ponta Primus…Si vedem acum la ce am ajuns…
      Noi, romanii, atat le-am incurcat(sigur, „ajutati” si de altii), ca numai Dumnezeu, prin …miracole, le-a mai descurcat …
      Daca prin „meritocratie” (promovata de LP – ce a dat dovada de o abordare …indoielnica, de parca am fi putut avea democratie autentica cu Iliescu si clica – la butoane) vreti sa „dati” in OPR, pentru mine e semnalul ca …a venit vremea sa ne punem… masti…Cu siguranta, altii au stiut asta mai devreme, dar eu, ca o ardeleanca neaosa…putin mai tarziu…
      Mastile sunt de mai multe feluri…nu doar cele pentru carnaval…
      Pana va face Dumnezeu, din nou un miracol…sa rezistam, prieteni…cu, sau fara masti, de-un fel, ori de altul!

    • Fara masca:
      pentru mine, MRU reprezinta, pentru perioada de dupa T Basescu(din 2014 incolo), meritocratia.

      • Buna dimineat, Luci! Se pare ca mai mult femeile GANDESC LIMPEDE. spun asta ptr ca vreau sa II ADUC AMINTE dl Radu Moraru de ce zicea cand era la B1 in timpul alegerilor din 2009. : ” Se pare ca TOT FEMEILE SALVEAZA ROMANIA”

        • Servus, Alice!
          Se stie, femeile au o intuitie mai buna, repereaza minciuna mai repede…

        • ai dreptate , alisuca
          daca n-ar fi femeile, ar fi o lume plina de homosexuali, de gay, care ar disparea natural in 50-60 de ani…
          ce noroc pe noi ca existati !

          • dar de ce : „TOT femeile salveaza…?”
            cand au mai salvat ele romania?

          • Salut, John!

            Si La multi ani! Ca nu ne-am conversat anul asta 🙂

            Ba, dupa logica ta nici nu apareati, voi, astia de care ar fi plina lumea, ce sa mai dispareti …

    • Aligica bate campii fara niciun pic de gratie.

      E jenant pentru unu’ care se prezinta ca mare analist si membru in nenumarate alte comitete si comitii

      Dar, ce stiu eu!? Poate cele constatate de mine se trag din informatia informatia despre studiile sale (din profilul de Facebook) in care apare specificat doar ceva gen liceu agricol.

      Oricum, nu strica cine se da profet/ cassandra/ mama-omida ci aceia care accepta fara utilizarea propriului filtru de bun-simt alegatiile-i trambitate-n piata mare. Orice asemanare cu persoanele de fata este pur intamplatoare.

      hi hi hi

  32. zicea marcu la un moment dat:

    „Ofera 1 milion de euro,pe care INCA NU II ARE!”… era vorba de primo, ala…

    pai mai stiu eu pa unu care zicea ca vine cu 8 milioane de euroi ( de la muma-sa, probabil) sa faca cea mai televiziune dintre televiziuni… si cand colo, e cea mai in reluare televiziune dintre reluari… care nu are 200 de euroi pt o camera de amatori cu care sa faca un amarat de reportaj pe teren…
    acum pa bune: are cineva vreo statistica la audienta?
    mai stie cineva ce s-a facut cu banii luati de la neste fraieri pe asa zise actiuni?
    actionarii , aia care au dat o parte din painea lor, au vreun cuvant de spus in promovarea a ceea ce nu vor? de examplu, meritogratzia…
    mai vreti intrebari? mai am…o multime.

    • Gioane,
      Nici nu stii ce ai pierdut,daca ai scapat emisiunea de aseara cu „predicatorul”,”iluminatul”…
      Wow, a avut o prelegere cu privire la ticalosii aia de bancheri vinovati de crahul financiar,i n c r e d i b i l a!
      Atita bilbiiala la un nebilbait ,inca nu am intilnit..si sper ca nu o sa mai am ocazia!

      • marcule
        io cred nasutv ca a luat-o pe un drum care nu are nici o tinta.
        io speram ca nasutv sa publice initiative de dezvoltare ale romanilor fara posibilitati, sa arate ce e rau in ro, ce se fura, cine fura, anchete serioase, etc, etc…
        cand colo, s-a ajuns la niste discutii sterile despre ipoteze ipotetice…
        ma uit pe discovery, invat mai multe.
        si nici nu ma enervez.
        cu simpatie.

Comentariile sunt închise.