UPDATE 2: Premierul Mihai Razvan Ungureanu l-a convocat la Guvern pe Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, pentru a da explicatii in legatura cu acuzatiile pentru care este cercetat de DNA.
UPDATE: Procurorul general a inaintat ministrului Justitiei cererea DNA de urmarire penala a lui Laszlo Borbely
Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a solicitat Ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, sa declanseze procedurile pentru obtinerea cererii necesare urmaririi penale fata de Laszlo Borbely pentru trafic de influenta si fals in declaratii in forma continuata.
DNA cere inceperea urmaririi penale a Ministrului Mediului Laszlo Borbely
Procurorii DNA au cerut, astazi, inceperea urmaririi penale a Ministrului Mediului, Laszlo Borbely, dar si ridicarea imunitatii acestuia. Borbely este acuzat de trafic de influenta si fals in declaratiile de avere in forma continuata.
“Directia Nationala Anticoruptie a sesizat Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru a solicita Camerei Deputatilor declansarea procedurilor pentru obtinerea cererii necesare urmaririi penale fata de Borbely Laszlo, deputat in Parlamentul Romaniei si ministru al Mediului si Padurilor, pentru doua infractiuni de trafic de influenta si infractiunea de fals in declaratiile de avere, in forma continuata”, scrie, in comunicatul de presa emis de DNA. Solicitarea a fost facuta in conformitate cu dispozitiile din Constitutie, privind responsabilitatea ministeriala, precum si cu deciziile Curtii Constitutionale.
Ministrul Mediului ar fi beneficiat de serviciile unei firme care s-a ocupat de amenajarea unei locuinte, in valoare de 20.000 de euro. In schimbul acestui favor, Borbely si-ar fi folosit influenta pentru atribuirea unor contracte de lucrari firmei respective.
Si Bordel a calcat pe rahatel? L-a starnit si pute? Da’ si cand o veni cutremurul in usl! Mama, ce-o sa mai distrez! Daca o tinem asa, raman indata 300 de parlamentari… Nu mai trebuie sa se oboseasca cu votul. Si ar ramane parlamentul curat si uscat. Daca se mai sapa mult, raman chiar mai putin de 200. Ei, am blumit si eu, n’am dat cu parul…
Istoria cu maghiarii si padurile se repeta …..tocmai reciteam zilele trecute din Cruciada mea sau a noastra de Panait Istrati unde intr-un articol varbea de aceeasi situatie pe la 1930 cu maghiarii in guvern despadurind muntii …
te asteptam pe ecran Nasule ,
sa fim iubiti
Buna seara!
Sa fim realisti, ungurii nu au dorit si nu vor dori niciodata binele acestei tari!
Vor fura cat vor putea, isi vor pune banii la banci in ungaria si cand va veni vremea sa dea socoteala, daca va veni vreodata, vor spala putina.
Toate partidele care au fost la guvernare si mai sunt, „au nevie de ei”, iar ei stiu asta, asa ca daca nu vor fi lasati sa jefuieasca vor apela la santaj, ceea ce au facut si vor face!
De aceea cred ca „urmarirea penala” este „praf in ochii prostilor”, a celor care cred ca va fi urmarit penal!
Este o gluma proasta pentru unii!
Parerea mea!
La ce afaceri se deruleaza in subteranele ministerelor, suma de 20.000 de euro sunt bani pentru seminte. Tocmai ce am aflat ca Guvernul MRU a sters datoriile CFR, datorii ce insumau peste un miliard de euro. Asta cum suna?
Stergerea datoriilor va fi efectuata prin derogare de la legislatia actuala care reglementează datoria publica.
Pai ori suntem golani ori nu mai suntem!
Este bine stiut ca exploatarea de aur de la Rosia Montana vanduta (fatalitate, tot unor canadieni) celor de la RMGC se mai impiedica de un singur aviz si, fatalitate din nou, se impiedica tocmai avizul de mediu pe care trebuie sa il dea ministrul Laszlo Borbely.
Ooops, incepe sa capete logica.
Cam târzie această hotărâre. Împreună Cu Verestoy Attila, poate c-ar trebui să ,,vorbească” mai mult despre pădurile și mediul din România. Cât mai există acest mediu, cât mai există aceste păduri și nu ne-or ,,cheli” de tot munții.
Dragă Redacţie,
Aş dori să ştiu care este rostul acestor fragmente duplicate din cadrul articolelor (nu este prima dată când se întâmplă acest lucru; în cazul articolului curent, a se vedea citatul de 63 de cuvinte care apare de 2 ori).
Cred că important este conţinutul, nu volumul (numărul de cuvinte / fraze / paragrafe).
Comentariile sunt închise.