piramida-pitesti

În anii ’80, Ceaușescu, căuta cu disperare metode de a reduce consumul pentru a-și vedea visul nebunesc îndeplinit: plata datoriei externe. În acest sens el a încurajat echipele de cercetători români să caute metode alternative, scrie stireazilei.com

Piramida din Pitești a fost ridicată în perioada în care puterea comunistă impusese un regim de austeritate şi căuta diverse mijloace prin care se puteau face economii, informează adevarul.ro.

„Marioara Godeanu, şefa unui colectiv de cercetare la Institutul Central de biologie, primeşte aprobarea începerii unui experiment de avangardă la Piteşti. Este vorba de construcţia unei staţii de epurare biologic, pentru ape reziduale, care folosea drept nufărul egiptean, o plantă care putea fixa sedimentele.

Biomasa rezultată urma să îngraşă pământurile de la Albota. Ridicată de pompe puternice, apa ajungea în rezervoare plasate în partea superioară a construcţiei, de unde, printr-un labirint de canale cu verdeaţă, curgea, lent, purificându-se“, scrie Cristian Cocea, în “Ghidul României misterioase”.

Forma uriasului aparat de purificare nu era insa intamplatoare, ci se urmarea ca asupra apei sa se aplice si forte nebanuite. Era vorba de asa-zisul “efect de piramida”, observat de cercetatori atat in piramidele egiptene cat si in obiectele care au aceeasi forma.

Un cercetator ceh brevetase chiar o metoda inedita de ascutire a lamelor de ras folosite, prin simpla pozitionare a acestora sub o piramida miniaturala, informează cancan.ro. Mai mult, cercetatorii tulburarilor de somn observasera ca aplicarea unei piramide sub patul bolnavului transforma insomniile intr-un somn profund si linistit. Oamenii de stiinta au constatat, dupa studiul unor asemenea fenomene, ca exista modificari ale continuumului spaţio-temporal sub influenţa formei acestui obiect.

Cercetările s-au desfăşurat cu intensitate în laboratorul din piramidă şi rezultatele erau promiţătoare. Mai mult decât atât, cercetările avansaseră pe linia farmaceutică. Plantele creşteau miraculos, iar cei care lucrau în interiorul piramidei se simţeau foarte bine. Legenda spune că unii paznici bolnavi s-au vindecat în mod miraculos, iar unele femei care nu puteau avea copii au rămas însăcrcinate.

Piramida de la Prundu nu a mai fost folosită după Revoluţie, pentru că, treptat, finanţarea a fost restrasă. Cercetătorii au găsit alte zone de activitate.