DEX-ul si furtul limbii geto-dacilor
Una dintre marile aberații ale ultimului secol și jumătate, o aberație care atentează la identitatea noastră ca popor, este pretenția Dicționarului Explicativ al Limbii Române, potrivit căreia limba română este bazată aproape numai pe cuvinte de împrumut.
Conform acestuia, avem mai multe cuvinte împrumutate de la țigani decât cuvinte moștenite de la daci. Astfel, regula de bază a acestui dicționar stupid pare să fie următoarea: dacă în limba română sunt 1.000 de cuvinte comune cu limba bulgară, se trage concluzia că toate sunt împrumuturi de la bulgari!!! Dacă avem 200 de cuvinte comune cu maghiara, acestea sunt luate obligatoriu de la unguri…
Cei care au conceput DEX-ul ne transmit cu o nonșalanță incredibilă că poporul român nu a putut produce nimic, că nu a influențat pe nimeni și că a preluat, ca o sugativă, totul de la străini, de la migratori, renunțând treptat la întreaga moștenire geto-dacică.
Desigur, falsul științific conținut de DEX este o continuare logică, până la urmă, a falsului istoric privitor la geto-daci…
Cu toate că mulți cercetători (și aici îl amintesc doar pe dr. Mihai Vinereanu – autor al unui “Dicționar Etimologic al Limbii Române”, elaborat pe baza cercetărilor de indo-europenistică) au adus dovezi convingătoare, potrivit cărora cea mai mare parte a cuvintelor românești sunt de origine traco-geto-dacică, Academia Română și alte foruri românești cu anumite responsabilități, continuă să îi ignore…
În această emisiune vă propun o reîntâlnire cu dl dr. Lucian Iosif Cueșdean, un cercetător care, după peste 20 de ani de studii, vine cu teorii foarte interesante legate de limba noastră. Chiar dacă nu toate ideiile dumnealui pot fi susținute științific (pe unele le-am contestat și eu), cu siguranță vom găsi în această cercetare elemente foarte utile demonstrației faptului că limba română are în primul rând rădăcini geto-dacice.
Daniel Roxin
https://www.youtube.com/watch?v=u5UP1iLHKAs
Comentariile sunt închise.