Cercetătorii NASA au descoperit că Jupiter este o planetă atât de mare, încât nu orbitează în jurul Soarelui, ci în jurul unui punct situat deasupra acestuia, scrie gandul.info
În spaţiu, când un obiect gravitează în jurul altuia, nu gravitează în jurul centrului acestuia, ci, mai degrabă, ambele gravitează în jurul unui centru de greutate combinat.
În majoritatea cazurilor, obiectul care gravitează este mult mai mic decât obiectul în jurul căruia gravitează (spre exemplu Pământul în jurul Soarelui sau Staţia Spaţială Internaţională în jurul Pământului), astfel încât distanţa dintre centrul de greutate al obiectului mai mare şi centrul de greutate combinat este neglijabilă.
Doar că acest lucru nu se întâmplă şi în cazul lui Jupiter, planeta fiind de 2,5 ori mai masivă decât toate celelalte planete ale Sistemului Solar la un loc.
În acest caz, Jupiter orbitează în jurul unui punct situat puţin deasupra Soarelui, mai exact la o distanţă de 1,07 raze solare de centrul acestuia, scrie iflscience.com.