kovesi-coldea

Trăim într-o Românie în care performanța în educație este egală cu zero. Probabil acesta este unul dintre motivele pentru care mulți dintre tinerii liceeni decid să renunțe la orele de gramatică și nu se rusinează atunci când în dreptul lor la bac scrie RESPINS. 

Premianții și șefii de promoție își fac cu greu loc în zona funcțiilor publice de conducere, care sunt adesea ocupate de colegi de-ai lor, care au reușit cu greu să termine facultățile, dar care s-au născut în familii cu influență.

Iată unul dintre sutele de exemple. Întreaga presă a vorbit de nenumărate ori despre Binomul care ar avea cea mai mare putere în România. Acest celebru binom este format din Laura Codruța Kovesi, șefa DNA și Florian Coldea, fostul șef operativ al SRI. Cei  doi au ocupat mai bine de 10 ani două dintre cele mai importante funcții în stat. Ce i-a recomandat însă pentru cele două „fotolii”? Cu siguranță nu performanțele la învățătură.

La doar 29 de ani, Laura Codruța Kovesi primea o șansă extraordinară din partea președintelui Traian Băsescu. Aceasta devenea Procurorul General al României, cea mai mare funcție pe care o putea avea un procuror, după ce facultatea o terminase cu media 6,41, potrivit Cotidianul.

Nici cealaltă parte a binomului nu a excelat la învățătură. Florian Coldea a făcut liceul la seral, apoi a rămas repetent la Institutul Politehnic din Timișoara, pentru ca apoi să ajungă la Academia Națională de Informații, unde a mai rămas repetent o dată. Media de absolvire a fost sub 7, potrivit Cotidianul.

Așadar în România, spre deosebire de celelalte state ale lumii, performanțele slabe în educație sunt cele care te propulsează în cele mai importante funcții în stat. Și aceasta este regula, nu excepția.

 

Sursa: bugetul.ro