Chestorul Liviu Popa, seful Politiei Romane, este de parere ca institutia pe care o conduce a facut pasi importanti pentru reformare, dar ca politistii ar trebui sa inceteze sa mai caute sprijin in mediul politic.

“Orice politist este cocarjat de reforma care se face de 20 de ani. Am avut peste 200 de restructurari, care nu au adus, intotdeauna, un plus valoare. Totusi, sunt pasi facuti in politie. Media unui mandat la conducerea Politiei este de un an si trei luni”, a afirmat seful Politiei Romane intr-un interviu la Money Channel, in aceasta dimineata.

De asemnea, chestorul Liviu Popa crede ca ar trebui sa existe un control parlamentar al activitatii politistilor.

“Politizarea ministerul de interne o facem noi, politistii. Nu am vazut niciun politician pe holurile Politiei. Politistii i-au cautat pe oamenii politici pentru a le cere sustinerea. De asemenea, trebuie sa existe un control parlamentar, pentru ca noi avem in grija fiecare cetatean din tara asta. Acest control al Parlamentului ar da mai multa consistenta si continuitate activitatii Politiei”, a mentionat chestorul Liviu Popa.

Seful Politiei Romane descrie institutia, in fruntea careia se afla, ca fiind una extrem de dinamica, motiv pentru care se pot comite greseli.

“Politia a fost mereu o institutie foarte dinamica, astfel incat se poate gresi usor. Trebuie sa lucram mult pentru eficientizarea resurselor. Politia este un copil cuminte, care sta mult noaptea sa isi faca temele si are rezultate bune, insa mai face si prostioare”, a spus seful Politiei Romane, in finalul interviului de la Money Channel.

5 COMENTARII

  1. Nu stiu ce incearca să determinte acest domn chestor!Declaratia sa este cel putin ciudata!Singurul punct de sprijin pentru reabilitarea politistilor este LEGEA!Pe care NU O RESPECTA !De acord,sunt unele legi prost făcute,tocmai pentru a fi permisive in incălcare.Dar,nici acelea nu sunt respectate!Pornind de la intrarea si angajarea in politie și pină la aplicarea legislatiei in diverse anchete,infractiuni determinate,la aplicarea corectă a sanctiunilor,la urmărirea pină la capăt a acestora,la respectarea statutului cadru si mai ales a propriului regulament….
    S-au respectat,de exe.legile in cazul asasinului Vlădean?Dar atunci cind politistii au demonstrat aruncindu-și sepcile la gunoi?Dar cind au participat la diverse activități de strada organizate de partide?
    Dl Chestor sî vegheze ca LEGEA să fie imbatabilă pentru politisti,nu să se pună sub umbrela unui Parlament ,indiscutabil,neomogen,separatist si eminamente politic!

  2. ce termen mi-a fost dat sa aud din gra unui chestor…prostioare…Garcea,tot Garcea!
    Bai, Garcea,un pas important si prost a fost demilitarizarea politiei.
    Un pas pe care nu-l face nimeni este spaga pe care o cer chestorii si comisarii de la subordonati.Aia care ingheata noaptea pe strazi,pe sosele.Da,da,aia de pe sosele pe care-i trimiteti sa faca planul de amenzi,aia care nu le dati voie sa faca munca de preventie.
    Auzi,”n-a vazut nici un politician pe holurile Politiei”.Bai,Garcea,tu ne crezi prosti?La ce sa vina,cind au telefoane (platite si alea din banii nostri)?Da de politistii care pupa usile politicienilor,nu zici nimic?Incepind cu matale!

  3. prostioare asa mici la vedere.acum in acest moment pare sa fie cevamai responsabila .de exemplu im circulatie.toti stim ce rasa de spagari sint cei de la circulatie.

Comentariile sunt închise.