Presedintele Senatului Crin Antonescu a declarat miercuri ca va respecta decizia CCR privind statutul parlamentarilor, dar a atras atentia ca acea modificare avea menirea sa faca diferenta intre functionari si parlamentari.
„Luăm act de poziţia Curţii Constituţionale, respectăm hotărârea Curţii şi, evident, forma finală a legii va fi în concordanţă cu decizia Curţii. Nu pot da detalii acum pentru că nu ştiu exact ce articole vizează şi nu cunoaştem motivarea, dar vă asigur că se va proceda întru totul cu respectarea hotărârilor Curţii.
Noi, cei care am votat amendamentul domnului Chiuariu, am pornit de la ideea că între parlamentari şi funcţionari publici există diferenţă, mare. Cu alte cuvinte, parlamentarii nu sunt funcţionari publici, sunt altceva. Asta n-a însemnat, în gândirea noastră, în intenţia noastră, că parlamentarii sunt deasupra legii, numai că nu putem nici lua accepţiunea perfectei egalităţi, pentru că atunci nu am mai avea demnităţi în stat. Atunci am putea să punem problema că preşedintele ar fi putut fi anchetat deşi era preşedinte, în fiecare zi, atunci am putea pune problema că fiecare dintre cetăţenii României poate să angajeze România şi să semneze tratate internaţionale. Am ajunge într-o chestiune care dizolvă orice formă de organizare şi, în sensul acesta, parlamentarii nu au fost şi nu sunt funcţionari publici”, a explicat liderul PNL.
Curtea Constitutionala a admis sesizarea PDL referitoare statutul parlamentarilor
Curtea Constitutionala a admis, miercuri, sesizarea PDL si PPDD de neconstitutionalitate a modificarilor aduse Statutului parlamentarilor si anume, majorarea de la 15 la 45 de zile a termenului in care un parlamentar poate contesta un raport ANI in cazul unei decizii de incompatibilitate.
Astfel Statutul parlamentarilor se va intoarce in Parlament pentru a fi pus in acord cu decizia Curtii Constitutionale.
Liderul grupului parlamentar al PDL din Senat, Cristian Radulescu, a declarat ca sesizarea depusa la CC este semnata de 25 de parlamentari, dintre care 24 sunt ai PDL, iar unul este liderul de grup al PPDD din Senat.
„Am depus la Curtea Constitutionala o sesizare de neconstitutionalitate asupra modificarilor aduse ieri (13 februarie – n.r.), in sedinta Parlamentului, Statutului parlamentarilor. In principal, este vorba despre un termen care este in afara normelor constitutionale, un termen de 45 de zile pe care modificarea la Statut il introduce, termen in care un parlamentar poate sa conteste un raport venit de la ANI si care ar determina in mod obisnuit demisia parlamentarului respectiv”, a precizat Radulescu.
…hi hi hi ….incepe dantul …..are dreptate nasul ,pregatiti elicopterele !
veti respecta, ca n-aveti „incotor” !
ei si daca ce tot cum le convine lor va iesi ca si referendumul pentru reducerea nr de parlamentari s au cheltuit banii si ce doare n cot pe vreunul
YESSS!
Parlamentari nerusinati ce sunteti ,aveti fiecare in colegile voastre cetateni care mananca din gunoaie si copii care nu merg la scoala din cauza saraciei si voi aveti firme private si mavreti si privilegii ca sa incalcati legea ,ar trebui sa va dati demisia de urgenta si sa va ocupati de cei saraci si needucati ,pentru a avea un trai decent .
Comentariile sunt închise.