CNA a aprobat scoaterea postului Discovery Channel din grila RCS-RDS dintr-o „scăpare tehnică”. Afirmația a fost făcută de Valentin Jucan, membru în Consiliul Național al Audiovizualului, care a lămurit modul în care CNA a aprobat schimbarea de grilă solicitată de trustul patronat de Zoltan Teszari.
Jucan a declarat că CNA nu a permis scoaterea postului Discovery, ci a fost – cu scuzele, spune el, pentru toti telespectatorii care doresc revenirea Discovery – o scapare tehnica!
Valentin Jucan a venit, la sedinta de marti a CNA imbracat intr-un tricou cu sigla Discovery Channel, in contextul in care compania de telecomunicatii RCS & RDS a scos, vineri, Discovery Channel de pe platforma sa de satelit Digi. De ce tine partea Discovery in razboiul cu RCS & RDS? “Sunt platit din bani publici si trebuie sa tin cont de dorinta telespectatorilor si sa tin cont de nevoile lor si se pare ca existenta postului Discovery este o nevoie, este o necesitate, care eu consider ca trebuie sa le fie satisfacuta”, afirma Valentin Jucan.
“Vreau sa fac o remarca in legatura cu diverse discutii care au loc in spatiul virtual si in audiovizual si anume faptul ca, intr-o forma sau alta, CNA a permis acest lucru. Vreau sa spun ca CNA nu a permis in sensul ca a incuviintat in cunostinta de cauza scoaterea postului Discovery, ci a fost – si imi pare rau sa spun asta, cu scuzele pentru toti telespectatorii care doresc revenirea Discovery inapoi – a fost o scapare tehnica, din cauza faptului ca este atat de lunga partea tehnica a informarii cu privire la schimbarile din grila incat nu am putut sa vedem clar ce posturi sunt scoase, care sunt adaugate”, a explicat Valentin Jucan.
Membrul CNA a recunoscut că, în acest moment, consiliul nu mai poate face nimic pentru a soluționa litigiul dintre Discovery Networks și RCS-RDS.
“Este exclus ca, in acest moment, sa intervenim intr-o relatie comerciala. Nu putem face nimic, trebuie sa asteptam sa vedem care va fi rezultatul negocierilor dintre cele doua companii si mai departe vedem care este pozitia Discovery, daca se va pozitiona cumva fata de CNA, dar mai ales care este pozitia RCS & RDS. In timp ce ei negociaza, noi nu avem cum sa ii chemam, pentru ca, intr-o forma sau alta, oricare din parti ar putea sa considere ca este o ingerinta, o interventie a noastra, abuziva, in timpul negocierilor dintre ei”, a mai spus Valentin Jucan.
RCS-RDS a confirmat, luni, printr-un comunicat oficial, că va renunța la difuzarea programelor Discovery, invocând prețurile prea mari cerute pentru retransmisie de grupul media care deține aceste canale tv. Astfel, de la sârșitul lunii noiembrie, canalele Discovery Channel, Animal Planet, TLC, Discovery World, Discovery Science și Investigation Discovery nu vor mai putea fi recepționate și urmărite de abonații acestui operator.
UPDATE: RCS-RDS pregătește și scoaterea Eurosport?
Următorul program care ar putea dispărea din grila RCS-RDS ar putea fi Eurosport. Din 2013, sunt șanse foarte mari că cele două canale Eurosport să nu mai poată fi recepționate de abonații RCS-RDS, întrucât contractul de retransmisie între compania de cablu și stația TV paneuropeană expiră la finalul anului. Surse din piață afirmă că înțelegerea de retransmisie cu Eurosport expiră la finalul acestui an, iar prelungirea contractului s-ar fi blocat în acest moment în detaliile financiare.
Concret, RCS & RDS n-ar mai fi de acord să achite circa 0,4 euro/lună/abonat pentru a prelua conținutul Eurosport 1 și 2, ceea ce, în condițiile actuale, ar însemna costuri de peste 7 milioane de euro pe an. Asta în condițiile în care în Ungaria, spre exemplu, prețurile pentru Eurosport 1/2 ar fi mai mici cu peste 50% față de România: 0,09 euro/lună/abonat. Unii abonați susțin că că postul de sport care transmite primele două ligi germane și Tour de France a fost scos deja din grilă.
Rusine,dintr-o firma care s-a dezvoltat destul de repede,sa ajungeti la asemenea decizii de a scoate programe importante.
Mutati-va, care mai sunteti abonati la ei!
Aia cu „din cauza faptului ca este atat de lunga partea tehnica a informarii cu privire la schimbarile din grila incat nu am putut sa vedem clar ce posturi sunt scoase, care sunt adaugate”, pune capac! Deci le e lene pana sa si citeasca niste hartoage! Angajat tipic de la stat!
„Scapare tehnica” sau „lene” dictata pe linie ierarhica. „Ori faci cum zicem noi ori iti cauti de lucru pe la fortele de munca”. Angajat tipic la stat, pe criterii nepotist-politice…
„… din cauza faptului ca este atat de lunga partea tehnica a informarii cu privire la schimbarile din grila incat nu am putut sa vedem clar ce posturi sunt scoase, care sunt adaugate”? Deci va e lene sa si cititi??!! Iata modelul tipic de angajat al statului roman!! Sau, mai exista a 2-a varianta: ai luat spaga! Personal mi-ar fi fost jena sa spun o asemenea tampenie, ca „din cauza faptului ca este atat de lunga partea tehnica a informarii”!!! Sunteti niste miserupisti!!
Din grila rcs-rds vor disparea, incet-incet, toate programele… Poate ramane, totusi, un fundal cu emblema „NO SIGNAL”.
Comentariile sunt închise.