Un proiect de lege este o initiativa legislativa care este insotit de o nota de fundamentare care explica motivele pentru care legea este necesara si ce impact economic, social si legislativ va avea in momentul in care va fi promulgat si va incepe sa produca efecte.
In cazul initiativei care se refera la transformarea in “proiect de interes national” a contractului de exploatare de la Rosia Montana, Premierul Victor Ponta a transferat raspunderea Guvernului in curtea Parlamentului cu buna stiinta. Ponta a trimis in Parlament un proiect de lege insotit de o nota de fundamentare, dupa ce in prealabil a cerut avizul Consiliului Economic si Social care a formulat observatii. De asemenea, proiectul a mai fost insotit de o scrisoare de intentie a Guvernului semnata de Premierul Victor Ponta.
Parlamentul a stabilit la solicitarea PSD-ului ca proiectul sa intre in procedura de urgenta. Comisiile de specialitate din Parlament sunt obligate sa faca un raport pe marginea proiectului in acord cu observatiile Consiliului Legislativ, care avizeaza initiativa si formuleaza observatii legate de legalitate si constitutionalitate. Proiectul este dezbatut apoi in plenul Camerei sesizate – care tine cont de rapoartele comisiilor parlamentare. In cazul proiectului Rosia Montana va fi intocmit un singur raport.
Daca Ponta si Guvernul si-ar fi asumat raspunderea pe proiectul Rosia Montana ar fi adoptat o Ordonanta de Urgenta sau o Hotarare de Guvern care ar fi produs efecte imediate. Insa aceste acte normative trebuiau insotite obligatoriu de toate avizele ministerelor de resort si ale autoritatilor care trebuiau sa se pronunte pe proiect.
Cum Ponta nu avea aceste avize si nici nu le putea obtine a aruncat responsabilitatea asumarii proiectului in curtea Parlamentului, ca sa “scoata castanele din foc cu mana altuia”. In aceasta lumina trebuie privita reactia lui Crin Antonescu – care a declarat ca proiectul trebuie respins in Parlament, dar si declaratia ministrului Mediului, Rovana Plumb care a spus ca se va da sau nu avizul de mediu in functie de decizia legislativului.
de ce nu ii cere nimeni demisia lui dan sova?? nici aici nu e conflict de interese ca si la bechtel? sau lasam clanul sova sa ne guverneze cum stiu ei mai bine pana ne rad de pe fata pamantului?
SINGURA NOASTRA SANSA A TUTUROR ROMANILOR DE A AVEA O VIATA MAI BUNA SI DE A SCAPA DE CURVE, HOTI SI PROSTII DIN ACEASTA TARA SI DE LA CONDUCERE ESTE DE A SCHIMBA TOT DE LA RADACINA SI DE A TRECE DE URGENTA LA <<> https://www.nasul.tv/2012/10/22/meritocratia-sfarsitul-democratiei/
La fel cum modifica si constitutia si cine stie cate legi au modificat si noi nu stim .Orice scandal politic e provocat sa mascheze ordonantele si legile date de ei .Cati dintre noi am citit monitoarele oficiale in ultimul an . E ca si cu cadastrul , monitorul oficial si ISC trecute in subordinea primului ministru.
santaj si amenintare la adresa suveranitatii statale a Romaniei ceea ce face RMGC
La USL-amiști totul e posibil 🙂
Comentariile sunt închise.