mitica-rdsParchetul General a explicat, prin intermediul unui comunicat de presa, modul in care Dumitru Dragomir ajutat de complicii sai ar fi delapidat peste 3 milioane de euro din suma platita pentru vanzarea drepturilor de televizare din Liga 1.

Potrivit anchetatorilor, Dragomir a acordat un comision in valoare de 3 milioane de euro catre firma SC Capital Properties SRL fara ca aceasta sa presteze vreun serviciu, intrucat LPF avea deja o intelegere cu RCS-RDS, compania care a cumparat drepturile de televizare, informeaza Gsp.

In incercarea de a plati acest comision, Dragomir i-a influentat pe conducatorii cluburilor din Liga 1 sa accepte firma SC Capital Properties, mai sustin anchetatorii.Dupa ce comisionul a fost platit, suma de bani a fost transferata in conturile unor societati fantoma, iar apoi retrase in numerar si returnate inculpatilor, mentioneaza procurorii.

Iata comunicatul de presa al Parchetului General:

Din probele administrate a rezultat suspiciunea rezonabila ca in perioada 2011 – 2013, inculpatul Dumitru Dragomir, in calitate de presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, in baza unei intelegerii cu inculpatul Corbu Mihai – administrator al SC Capital Properties SRL, cu intentie, a determinat membrii LIGII PROFESIONISTE DE FOTBAL (L.P.F.) sa aprobe acordarea / plata unui comision in valoare de 12.102.648 lei, in favoarea SC Capital Properties SRL – drept contravaloare a unor servicii de intermediere care, in realitate, nu s-au prestat – in scopul insusirii sumei anterior mentionate.

Astfel, pentru realizarea acestui scop, inculpatul Dragomir Dumitru, profitind de calitatea sa de presedinte al LPF, a creat, in paralel cu circuitul licit de vinzare (prin negociere directa) a drepturilor de televizare catre S.C. RCS&RDS SRL, un circuit ilicit – fictiv, apt sa creeze confuzia cu cel licit, in scopul delapidarii sumei de 3.000.000 de euro din patrimoniul LPF.

Inculpatul Dumitru Dragomir a inserat in circuitul fictiv un contract de intermediere (care atesta o activitate neconforma cu realitatea – desfasurarea unor activitati de identificare pe piata a unui comparator) cu societatea administrata de inculpatii Corbu Mihai si Radu Arhire Alexandru Madalin.

In baza contractului de intermediere, inculpatul Dragomir Dumitru a obtinut aprobarea platii de catre Adunarea Generala a actionarilor – L.P.F. a unui comision de 5% din pret catre societatea administrata de inculpatul Corbu Mihai, cunoscand ca aceste servicii nu au fost prestate.

Totodata, in fiecare intrunire a Adunarii Generale din aceasta perioada, inculpatul Dragomir Dumitru, care a condus adunarile, a prezentat membrilor actele circuitului licit, determinandu-i sa-si dea acordul pentru incheierea contractului de mandat intre L.P.F. si societatea administrata de inculpatii Corbu Mihai si Radu Arhire Alexandru Madalin, desi contractul intre LPF si S.C. RCS&RDS SRL s-a incheiat ca urmare a negocierii directe.

Desi cunostea ca acel contract de mandat (intermediere) a ramas fara obiect si din punct de vedere juridic, inculpatul Dumitru Dragomir l-a executat in sensul ca a platit in trei transe comisionul catre societatea administrata de inculpatii Corbu Mihai si Radu Arhire Alexandru Madalin.

Din societatea administrata de inculpatii Corbu Mihai si Radu Arhire Alexandru Madalin, suma de bani a fost transferata in cele din urma, in baza unor relatii comerciale fictive, in conturile unor societati fantoma. Din conturile acestora, sumele de bani au fost scoase in numerar si returnate inculpatilor.