Occidentalii care si-au parasit tarile natale pentru a se alatura Statului Islamic in Siria si Irak nu au o problema cu atrocitatile la care asista sau la care chiar iau parte, in schimb, se plang ca n-au cafea de calitate si Net de mare viteza.
Viata sub domnia jihadistilor nu este chiar asa cum si-au inchipuit-o cand au plecat de acasa, din lumea civilizata occidentala, asa ca luptatorii straini ai ISIL isi varsa ofurile pe retelele sociale, relateaza ziare.com.
Nemultumirile luptatorilor straini au fost identificate de Middle East Media Research Institute, un grup care analizeaza postarile pe Internet din interiorul asa-numitului califat, si remise presei occidentale pentru a-i descuraja pe eventualii noi recruti, scrie Fox News.
Astfel, occidentalii nu se plang de crimele la care sunt partasi alaturi de extremistii ISIL, dar nu pot suporta lipsa cafenelelor Starbucks, personalul neprofesionist din saloanele de infrumusetare, viteza redusa a Internetului si semnalul prost la telefoanele mobile.
„Uneori imi e dor de Starbucks. Cafeaua de aici e mizerabila”, a scris pe Twitter un luptator strain al Statului Islamic.
Printre cei care se plang se afla multe femei, care s-au alaturat ISIL si care s-au grupat in bisericute, incercand sa nu interactioneze prea mult cu localnicele.
Dar ce probleme au aceste femei care nu se infioara cand asista la crime oribile? Pe un blog despre care se crede ca este administrat de occidetalii din cadrul organizatiei teroriste au aparut reclamatii la adresa… saloanelor de infrumusetare.
„Exista saloane, dar, credeti-ma, mai bine chemi o prietena la tine sa-ti faca parul, machiajul etc., din doua motive. Stilul oamenilor de aici nu este chiar amabil, iar machiajul aduce de cele mai multe ori cu aspectul unui clovn”, se precizeaza pe blogul respectiv.
In luna iulie, o femeie din Occident a postat o fotografie cu sampoanele disponibile, alaturi de mesajul „nu e bine deloc”.
Tot vara aceasta, o femeie din Australia care s-a alaturat retelei teroriste s-a plans de caldura din Siria, catalogand-o drept „socanta”.
In schimb, barbatilor care au decis sa se alature luptatorilor criminali nu le prea place… mancarea. Pe 25 iulie, un luptator belgian, Abu Maria Al-Belgiki, care ulterior a fost ucis, a postat pe Twitter urmatorul mesaj: „Cand am venit aici…am ajuns in Irak…Le-am spus clar din prima zi ‘imi pare rau, dar nu-mi place mancarea araba’. M-au fortat sa mananc o chestie numita ‘bacha’ sau ceva de genul…atat de dezgustator…erau oase de vaca sau oaie”.
Daca astfel de nemultumiri frivole sunt acceptate, totusi, sa-ti exprimi dezacordul fata de cum sunt tratate femeile este strict interzis in Statul Islamic. Pe 10 august, o suedeza pe nume Muhajira Umm Hamza a scris, in mai multe postari pe Twitter, despre cum se poarta luptatorii straini cu femeile din orasul Raqqa, autoproclamat capitala ISIL.
„Serios, m-am saturat de barbatii mujahedini (persoane implicate in jihad – n.red.). Ma simt hartuita atat de des. Femeile n-au voie sa faca asta sau cealalta. Care-i scopul?”, se arata intr-un mesaj al femeii.
„Nu e sharia (legea islamica – n.red.) ca barbatii tipa la noi pe strada. Sunt din ce in ce mai trista aici. Nu prea suntem respectate pe aici”, a mai scris ea. In scurt timp, toate postarile sale au fost sterse si nu se stie ce s-a intamplat cu ea.
Potrivit unui raport al Consiliului de Securitate al ONU din martie 2015, aproximativ 22.000 de luptatori din 100 de tari occidentale au calatorit in Siria si Irak pentru a sprijini jihadul Statului Islamic, organizatia cunoscuta in intreaga lume pentru cele mai infioratoare practici si tactici criminale, care insa, se pare, nu ii descurajeaza pe noii recruti veniti din civilizata lume occidentala