Castelul-Daniel-03

La numai 25 de ani, o tânără şi soţul ei au lăsat în urmă viaţa din Bucureşti şi au cumpărat un castel în Transilvania. L-au renovat, i-au descoperit poveştile, iar acum le spun mai departe celor care le trec pragul. Castelul din secolul al XVII-lea atrage din ce în ce mai mulţi turişti, relateaza stiri.tvr.ro

De cum păşeşti în castelul Tălişoara din Covasna te împresoară o atmosferă de poveste.

Clădirea a fost construită în 1680 de un nobil secui. A păstrat farmecul vremurilor trecute, deşi în vremea comunismului a fost transformată în sediu al CAP-ului.

După Revoluţie, clădirea avea nevoie de cineva care să-i redea strălucirea de altădată.

castelul Tălişoara din Covasna

A fost descoperită acum 8 ani de familia  Racz. La preţul unui apartament din Bucureşti, tinerii şi-au cumpărat un castel. Au renovat clădirea şi au transformat-o într-o oază de linişte pentru turişti.

Fostul castel nobiliar se află în categoria A a monumentelor istorice. Are 8 camere pentru oaspeţi, fiecare cu o poveste demnă de cărţile de istorie. Pe pereţi pot fi admirate încă picturi vechi de sute de ani.

Castelul-Daniel-02

Castelul-Daniel-04

În judeţul Covasna sunt peste 100 de conace şi castele care îşi duc poveştile mai departe precum cel de la Tălişoara. Îmbină armonios frumuseţile medievale cu cele contemporane. Printre cei interesaţi de ele se numără chiar Prinţul Charles al Marii Britanii. El deţine în România câteva proprietaţi pe care le-a restaurat în ultimii ani, potrivit stiri.tvr.ro

Conform greatnews.ro, în România sunt zeci de castele care se află în stare avansată de degradarea. La sfârșitul anului trecut, un castel a fost scos la vânzare la doar 38.000 de euro. Este vorba despre Castelul Guthman-Valenta din Hoghiz (Brașov), o clădire istorică cu opt camere și o curte de 8.000 de metri pătrați.

Clădirea era într-o stare avansată de degradare. A fost construită în 1553 și a avut numeroși proprietari. Mai recent, în perioada comunistă, a găzduit birourile fostului IAS.