Preşedintele Sindicatului Unit al Salariaţilor din Radio Romania, Adrian Valentin Moise (foto), a fost concediat abuziv, la inițiativa preşedintelui-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu.
Decizia a fost luată în urma unui simulacru de cercetare disciplinară, ce a durat peste şase ore şi în care membrii comisiei au cerut liderului sindical să demonstreze că este nevinovat pentru nişte fapte pe care acesta nu le-a săvârşit.
Urmăriți dezvăluirile în exclusivitate făcute la emisiunea By Alexa.
„Comitetul Executiv al FRJ MediaSind a condamnat practicile securiste ale conducerii SRR, considerand că vicepreşedintele organizaţiei, Adrian Moise, a fost sancţionat deoarece a protestat împotriva diminuării nelegale a veniturilor angajaţilor SRR (prin încălcarea Contractului Colectiv de Muncă din Mass-Media), că Sindicatul SUS-RadioRomania a sesizat Agenţia Naţională de Integritate privind incompatibilitatea preşedintelui – director general al SRR în deţinerea unor funcţii, precum şi pentru că a condamnat în mod public faptul că la conducerea SRR a fost numit Ovidiu Miculescu, o persoană care a semnat în anul 1987 un angajament cu fosta Securitate, pentru a-i urmări pe jurnalişti”, se arată într-un comunicat remis Nașul Tv de FRJ MediaSind.
Federaţia Europeană a Jurnaliştilor, prin preşedintele Arne Konig a transmis în data de 17 aprilie a.c. Parlamentului României, Comisiilor de Cultură, arte şi mijloace de informare în masă şi Comisiilor pentru cercetarea abuzurilor, o scrisoare prin care susţine cererea FRJ MediaSind de a se ancheta conducerea SRR pentru abuzurile semnalate.
Comitetul Executiv al FRJ MediaSind a anunțat că va susţine orice acţiune în fata instanţelor de judecată civile şi penale împotriva abuzurilor conducerii SRR. De asemenea, FRJ MediaSind face un apel către salariaţii din SRR să anunţe orice presiune făcută de persoane din conducere asupra membrilor de sindicat, în vederea depunerii de plângeri penale împotriva administraţiei Miculescu. Nu în ultimul rând, FRJ MediaSind solicită Parlamentului şi celorlalte instituţii abilitate să cerceteze în regim de urgenţă faptele sesizate de organizaţiile interne şi internaţionale din mass-media faţă de sitiuaţia din Radioul Public, instituţie plătită din banii cetăţenilor.