Astăzi, în jurul orei 11:30, toţi inspectorii şcolari din jumătate de ţară primeau următorul SMS: “Decizie Ministru: Toate judeţele care au avut cod portocaliu sau galben în ultimele 2 zile nu fac cursuri luni. În funcţie de situaţia specifică, judeţele pot adopta şi alte decizii, respectiv de a extinde această perioadă”. Prin urmare, mâine, elevii din 27 de judeţe şi Bucureşti vor sta acasă. Ce cine interesează că poate nu au bunici sau o bonă cu care să rămână? Doar suntem sub cod roşu, portocaliu şi galben, pe deasupra.
La primele ore ale dimineţii de duminică, am stat de vorbă cu aproape toţi inspectorii şcolari din judeţele pentru care existau avertizări meteo. Unii deja luaseră hotărârea să suspende cursurile pentru ziua de luni având în vedere situaţia “din teren”, alţii spuneau că aşteaptă şedinţa comandamentului de iarnă pentru a lua o decizie. Ministrul Remus Pricopie nu a mai aşteptat însă să vadă care este situaţia exactă în fiecare judeţ. Le-a trimis decizia pe care a luat-o şi gata, problema codului, indiferent de culoare, a fost rezolvată.
Dacă ar fi stat de vorbă cu inspectorii, ar fi aflat poate că decizia de a închide absolut toate şcolile din jumătate de ţară nu era necesară. Iată cum stăteau lucrurile la Ialomiţa înainte de SMS-ul de la domnul ministru. „Vor fi închise şcolile din mediul rural care au structuri la câţiva kilometri depărtare. Pentru a nu pune în pericol securitatea copiilor acestea vor fi cu siguranţă închise. Vor fi deschise grădiniţele cu program prelungit parţial pentru ca părinţii care merg la serviciu să aibă unde să-şi lase copiii în siguranţă, iar pentru celelalte şcoli, în principal pentru şcolile din mediul urban, vor fi luate punctual măsuri”, declara inspectorul general Ileana Condruţ.
Articolul complet il puteti citi pe Gandul.info.
Problema invatamantului este mult mai grava fiind sub „cod rosu” de multa vreme.
Discutam cu directorul unui liceu prestigios, care cu amaraciune sustinea faptul ca exista directive europene prin care Romania este „indemnata” sa-si dezvolte o scolarizare bazata pe producerea de tehnicieni, de „mana de lucru”…nu de specialisti, nu de profil umanist, de persectiva. Perspectiva dezvoltari acestei tari este …minimala, de colonie, de servicii, de slugi.
Cum poate fi apreciata, sprijinita, promovata scoala de catre o clasa politica agramata, inculta, mediocra?
Stati copii acasa, dati-va cu sania, calariti net-ul…ca nu va trebuie multa scoala la sters fundul babelor, de cules capsuni si masline in Italia sau Spania. Nu ?
Nu ai dreptate. Problema nu este la scoala efectiv, ci transportul pana la scoala. Ai foarte multe scoli in tara unde elevii fac deplasarea. In Bucuresti se simte impactul elevilor in trafic in fiecare septembrie. Acasa poate sta si se bucura de o zi in plus de joaca pe calculator sau uitat la desene, e benign prin comparatie. Si este suficienta zapada pentru a justifica masura.
Daca guvernul ar da cod rosu la taxe si impozite ar da dovada de consecventa.
Masuri „hei-rup”-iste in cel mai pur stil bolsevic-incompetent. Nepotismul din toate structurile isi spune cuvantul… In situatii de criza se vede cine e pus „pe pile” in functie.
Comentariile sunt închise.