Jurnalistul Cătălin Striblea notează pe blogul personal că „statul doar maschează incapacitatea de a strânge bani de la peștii cei mari”.
„Incapabil să recupereze marile averi făcute prin furt, se repede asupra celor mici care nu adună într-o viață cât furau cei mari într-o zi. Aici este marea nedreptate a acestor zile și mesajul pe care statul trebuie să-l dea corect. Toată lumea are de plătit ce muncește cinstit. Ce se fură, se dă înapoi la stat”, scrie Striblea pe blog.
Legea trebuie interpretată în spirit nu în literă, iar închiderea unei afaceri mici nu generează decât alte pierderi, completează Cătălin triblea în postare.
„Taxe care nu vor fi plătite, salarii care nu merg, bani care nu se rostogolesc. Prin închiderea unei cofetării, statul pierde mai mult decât câștigă prin amenda aplicată. Oamenii vor vedea activitatea gărzii ca pe un abuz, ca pe o nouă taxă. Vor face tot ce e posibil să ascundă problemele, vor încerca să dea șpagă. Rezistența la sistem va crește. Multă lume va lăsa baltă afacerile în fața unor cenzori intrasigenți (…) cei care confiscă acum urzici, închid cofetării pentru 1,5 lei în plus sau dau amenzi de 40 de mii pentru un bon netipărit, sunt aceeași lucrători legendari de la Garda Financiară. Instituția a fost rebranduită prin desființare, a primit mașini noi, o nouă denumire, dar în esență e vorba tot de regii șpăgilor din ultimii 25 de ani. Băieții ăștia intransigenți sunt cei care în ultimii 25 de ani au trăit pe spatele micului comerciant și pe care l-au belit în fel și chip. Despre ei circulă legendă că ”drumul de la ușă până la scaun face 6 milioane, iar dacă se așează pe el ajunge la 10”. Ce se întâmplă acum însă, spaima generată prin buticuri, restaurante și cofetării merită un pic de atenție”, notează jurnalistul pe striblea.ro
Comentariile sunt închise.