George Maior: “Eu sper ca nu se opune SRI-ului Curtea Constitutionala, ci ea a considerat ca exista anumite elemente de neconstitutionalitate in aceasta lege” (sursa).
Curtea Constituțională: “Curtea a reţinut că întregul act normativ suferă de deficienţe sub aspectul respectării normelor de tehnică legislativă, coerenţă, claritate, previzibilitate, precum şi sub aspectul respectării procedurii legislative, prin lipsa avizului Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, elemente de natură a determina încălcarea art.1 alin.(5) din Constituție, care consacră principiul legalității, şi a prevederilor art.119 din Legea fundamentală, referitoare la atribuţiile C.S.A.T.
De asemenea, Curtea a constatat încălcarea dispoziţiilor constituţionale cuprinse în art.1 alin.(3), (4) şi (5) referitoare la principiul statului de drept, principiul separaţiei puterilor în stat, respectiv principiul legalităţii, în art.21 alin.(1) şi (3) referitor la accesul liber la justiţie şi dreptul la un proces echitabil, în art.26 privind viaţa intimă, familială şi privată şi în art.28 referitor la secretul corespondenţei, din perspectiva lipsei garanţiilor necesare respectării acestor drepturi, precum şi în art.53 privind restrângerea exerciţiului unor drepturi sau al unor libertăţi.” (sursa)
Miza: legea securității cibernetice, votată în parlament în decembrie 2014 și apoi contestată la CCR de către PNL.
Punctul de vedere al CCR este public pe site-ul Curții. Este, deci, imposibil ca șeful SRI să nu fi știut de existența acestui comunicat care argumentează sintetic decizia de neconstituționalitate.
Însă George Maior nu este convins de buna-credință a judecătorilor CCR: doar “speră” că CCR nu se opune SRI-ului, dar argumentele Curții nu i se par imbatabile.
Asta înseamnă, în viziunea șefului SRI, că judecătorii CCR (sau măcar cei care au votat pentru neconstituționalitate) sînt fie incompetenți, fie de rea-credință sau, și mai rău, interesați să slăbească securitatea României.
Nu e suficient ca George Maior să enunțe o suspiciune, trebuie să ne lămurească: judecătorii CCR sînt slab pregătiți, urăsc SRI sau sînt, de-a dreptul, teroriști?
sursa prisacariu.ro
Comentariile sunt închise.