Demisia lui Teodor Meleşcanu şi oficializarea candidaturii la preşedinţie a produs panică în PSD. Dincolo de faptul că Traian Băsescu obţine o victorie de prestigiu, prin numirea unui nou director pentru 4 ani, situaţia a stârnit un val de bănuieli şi acuze fără precedent între pesedişti şi uneperişti. Iar cel acuzat pe faţă că face joc dublu este Gabriel Oprea. Mai mult decât atât, uneperiştii sunt acuzaţi că sub pretextul că strâng milioane de semnături pentru Ponta , ei au strâns semnături pentru candidatura lui Teodor Meleşcanu, scrie comisarul.ro

Luni după-amiază a avut loc o discuţie violentă între Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea. Pentru că Victor Ponta, extrem de nervos, a refuzat să discute cu Oprea. Dealtfel, suspiciunile că bomba ar putea fi detonată chiar sub ochii lor în Parlament, cu ocazia votului la moţiunea de cenzură iniţiată de ACL şi sprijinită de PMP, l-au făcut pe Ponta să ia măsuri extreme. Exact ca pe vremea lui Boc, parlamentarii din arcul guvernamental au fost obligaţi să stea în bănci. N-au votat.

Pentru cei care au uitat, Meleşcanu a fost unul dintre cei mai importanţi lideri ai PDSR. Chiar favorit să preia, de la Ion Iliescu, şefia partidului. Pentru că nu i s-au satisfăcut cererile a plecat. Şi a fondat un partid care ajunsese să aibă 20 la sută în opţiunile de vot. Iar la localele din 2000 ApR a obţinut al treilea rezultat ca număr de primari după PDSR şi PD.

 

2 COMENTARII

  1. Militarii, aşa dezbinaţi cum sunt ei acum, reuşesc ” să facă cărţile” ! Echipa lui Oprea, cei cu pensiile mărite, au strâns puzderie de semnături pentru Pontacul Imperator iar echipa celor cu pensiile ciuntite, cea care Dogăreşte, a reuşit să-l propulseze pe Meleşcanu în cursa prezidenţială . Dacă stăm şi privim în jur, la ceilalţi candidaţi care au încercat să se califice şi ei în finala de la Cotroceni şi care s-au căznit din greu pentru a obţine semnăturile cu pricina, afirmaţia mea, cum că militarii în rezervă şi în retragere încep să-şi arate colţii, are acoperire… Stau numai şi mă întreb ce s-ar putea întâmpla, dacă, dincolo de orgoliile Dogarului care reprezintă (încă ?!) Sindicatul celor cu pensii tăiate şi bătrânii, bătrâni cu adevărat din Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere s-ar întinde o punte de conciliere…?! Poate că, o perioadă de oareşice dictaturuţă de tip militar nu ne-ar strica…chiar dacă acum, la un sfert de secol după ’89 ar fi niţeluş cam târzior…Oricum şi orişicât, să propulsezi în cursa prezidenţială doi candidaţi, nu-i de ici, de colo…

  2. Desi si el-D-l Oprea-este plamadit cam din acelasi aluat,si la fel de arogant ni se infatiseaza si el,cred ca este unicul din acel guvern care se jeneaza de guvernarea lor.Cand este in prim-plan,este mai luminos,mai convins(si convingator),desi clipirile acelea dese tradeaza aceeasi munciuna(comandata,desigur),dar si oarecare buna-intentie,pe cand in prezenta premierului,dar,mai ales,la sedintele de guvern,privirea acestuia rataceste undeva departe.Sigur,poate fi,partial sigur este, vorba despre umilinta(supunere neconditionata),dar Subsemnatul intrezaresc si un sentiment de fronda celor afirmate(mintite)acolo.Tradarile D-niei sale(daca se va adeveri si asta)au fost facute la limitele suportabilitatilor guvernarilor respective.Pentru ca,trebuie sa recunoastem,si guvernarea Boc-incomparabila cu cea de acum-ajunsese la un punct foarte critic,atunci cand a fost tradat(a).Deci,uneori e buna si tradarea.

Comentariile sunt închise.