Din cauza tensiunilor din ultima vreme, legate de începerea explorãrii gazelor de sist în comuna Pungesti, actiune cu care mare parte a locuitorilor din comunã nu sunt de acord, PSD, partidul primarului Mircea Vlasã, este în cãdere liberã în zonã. La alegerile europarlamentare de ieri, PSD nu a reusit sã obtinã nici mãcar un sfert din voturi, în ciuda prezentei slabe la vot, de sub 50% din totalul votantilor. Alte douã partide, PNL si, surprinzãtor, Partidul Ecologist Român, au reusit sã scoatã procente apropiate de cele obtinut de PSD, în timp ce nu mai putin de 105 voturi, respectiv aproape 10% din numãrul total de voturi exprimate, au fost anulate, expresie a nemultumirii cetãtenilor!
Spre deosebire de alti ani, atunci când în comuna Pungesti, PSD-ul “fãcea legea”, obtinând mult peste jumãtate din voturile locuitorilor, nemultumirea locuitorilor cu privire la gazele de sist si acuzele aduse primarului pesedist Mircea Vlasã s-au manifestat printr-un adevãrat vot de blam adresat partidului aflat acum la guvernare. La alegerile europarlamentare de ieri, PSD, chiar dacã a obtinut cele mai multe voturi din partea electoratului încã fidel primarului Mircia Vlasã, nu a obtinut decât 24,48% din sufragii, mult sub rezultatele înregistrate acum
Primarul Vlasã, surprins în timp ce împãrtea bani în sectia de votare!doi ani, la alegerile locale sau parlamentare. Dat fiind cã, din totalul celor 964 voturi valabil exprimate, PNL a obtinut nu mai putin de 210, respectiv 21,78%, aproape de scorul înregistrat de partidul din care face primarul, poate constitui un semnal de alarmã, cu atât cu cât un alt partid, cu un program ecologist, Partidul Ecologist Român a “smuls” un procent foarte mare, de 21,17%! Voturile acordate PNL, PER si ale altor partide sunt în fapt voturi date împotriva explorãrii gazelor de sist în perimetrul de la Silistea, dar si un vot de blam dat primarului care, pe lângã faptul cã si-a concesionat propriul teren firmei Chevron, are si un comportament discretionar în comunã. Nu mai putin de 105 voturi au fost anulate, acesta fiind încã un semnal cã locuitorii din Pungesti sunt nemultumiti de comportamentul clasei politice. La Pungesti, PDL a obtinut 10,37% din sufragii, PP-DD 8,09%, iar PRM, aproape 2,5%, restul de voturi fiind împãrtite între diverse partide neparlamentare si candidati independenti, fapt clar cã locuitorii din comunã nu mai au încredere într-un singur partid si, mai ales, în reprezentantul acestuia pe plan local, primarul Mircia Vlasã. Reamintim cã peste o mie de locuitori din Pungesti, mai bine din jumãtate din populatia cu drept de vot din comunã a initiat un referendum pentru schimbarea primarului, cerere respinsã de prefecturã pe diverse considerente de ordin tehnic. Cifrele înregistrate la aceste alegeri europarlamentare legitimeazã însã vointa cetãtenilor, care doresc un nou edil, care sã tinã cont de doleantele si nevoile lor!
În sectia de votare din satul Toporãsti, comuna Pungesti, în jurul orei 13, primarul Mircia Vlasã a împãrtit banii pentru membrii din comisia de votare. Conform Legii 33/2007, ” În afarã de membrii biroului electoral al sectiei de votare, de candidati si de observatori, nicio altã persoanã nu poate stationa în locurile publice din zona de votare sau în localul de vot mai mult decât timpul necesar pentru votare”. În aceste conditii, fapta primarului este ilegalã. Am dorit sã obtinem confirmarea de la Diana Elena Sîrghi, presdintele BEJ Vaslui, însã judecãtoarea s-a abtinut sã ne dea o declaratie!
Articol publicat de www.vrn.ro
Comentariile sunt închise.