Jurnalistul Grigore Cartianu îşi invită cititorii la târgul de carte Bookfest 2014, unde va lansa cea de-a patra ediţie a volumului „Hagi”.
„Dragi prieteni, a venit vremea unei noi întâlniri cu cartea. Astăzi se deschide Bookfest, la Complexul Romexpo din Bucureşti, iar mâine voi organiza o lansare specială: volumul „Hagi”, ajuns la ediţia a patra.
Vă invit, aşadar, joi, 29 mai, de la ora 18.00, la standul Editurii Adevărul, pentru întâlnirea cu o carte care nu vă poate lipsi din bibliotecă. Ea conţine biografia celui mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor, aducând la lumină poveşti de viaţă, fragmente de istorie şi momente de glorie.
Povestea familiei Hagi începe în Grecia, continuă în Cadrilaterul românesc şi se desăvârşeşte în Dobrogea actuală. Citind cartea, veţi survola momente dramatice din existenţa familiei Hagi: războiul greco-turc, pierderea Cadrilaterului de către România, ocupaţia sovietică şi venirea la putere a comuniştilor, cooperativizarea forţată. Nu lipsesc interferenţe teribile cu două evenimente istorice recente: Revoluţia din decembrie 1989 şi Mineriada din 13-15 iunie 1990.
Gloria fotbalistului Hagi ne va purta pe marile stadioane ale lumii, de la „Santiago Bernabeu” la „Nou Camp”, de la „Wembley” la „San Siro”, de la „Rose Bowl” la „Stade de France”.
Dar nu mai intru în poveştile cărţii, sunt prea multe, în cele 528 de pagini, pentru a le înşira aici.
Fac însă o precizare tehnică: ediţia a patra este una completă, ceea ce n-a fost cazul primelor două ediţii, apărute în anul 2000. Aşadar, dacă aveţi deja cartea „Hagi” cu coperta verde, aveţi nevoie de această ediţie a patra, pentru că ea conţine şi ultimul an din cariera de fotbalist a lui Gheorghe Hagi (2000-2001), precum şi statisticile complete (meciurile jucate la toate echipele naţionale, de la juniori la seniori; partidele jucate în cupele europene; goluri, selecţii etc.)
Ne întâlnim, aşadar, joi, 29 mai, la ora 18.00, la standul Editurii Adevărul din Complexul Romexpo. Discuţiile pe marginea cărţii vor fi urmate de o sesiune de autografe”, scrie jurnalistul pe pagina sa de Facebook.
cartiene, chapeau bas, este exact tocmai ce ne mai trebuia..cartea cu hagi, papahagi si..tudose hagi!
Pe cand o „capodopera” cu nenea nastase ilie, nu adrian, acest „fante de obor”, cu toate „perlele” lui de cultura, injuraturi ca la usa cortului?
Las-o jos, nene cartiene,ca macane, s-a trezit din nou scriitorul din tine si vii sa ne „luminezi”!
hagiu hagiograf de hagi
lingău la alde papahagi
la adrian sorbonian biensur *
că Marian se duse
și dus era oricum
că ăst prolific scriitor departe-i
cam cât e nobelu’ de-amoru’
dintre o stea și o chiuvetă
*(erreur pour ecrivain, bien sûr)
Comentariile sunt închise.