Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost recrutat de SRI la Alexandria, când șeful SRI Teleorman era lt. col. Iancu Sabin (acum șeful SRI Prahova), a declarat în exclusivitate pentru FLUX 24 fostul ofițer SRI, Adrian Radu, în prezent editorul publicației Comisarul de Prahova.
Racolarea lui Dragnea ar fi avut loc în 2013, susține Radu.
Era vorba de o afacere pusă la cale în Prahova, fieful familiei baronului PSD, Mircea Cozma, și a deputatului Sebastian Ghiță, iar Dragnea a fost șantajat cu afacerile grupului său de interese.
Radu povestește ce s-a întâmplat în acel an când povestea a fost acoperită de colonelul Marin Constantin de la SRI Prahova, iar mai apoi Dragnea a fost propulsat în fruntea PSD.
De remarcat este și faptul că marile afaceri ale lui Dragnea nu sunt investigate în ciuda faptului că există numeroase informații, procurorii implicându-l pe acesta doar în dosare slabe.
Liviu Dragnea nu a criticat niciodată SRI
În luna septembrie 2013, pe adresa unităţii SRI Prahova a sosit o solicitare de date de la SRI Teleorman. În adresă erau solicitate „date cu privire la funcţionarii primăriei din Sinaia şi CJ Ph, imixtiuni în licitaţii şi administraţie, alte date de interes”. Administratorii unor societăţi comerciale din Oltenia, VÎRCOLICI ALEXANDRU şi OJOGA MIRCEA – firmele lor (ROMCONSTRUCT şi UTI Construct) fiind apropiate vicepremierului de la aceea vreme DRAGNEA LIVIU – câştigaseră licitaţia reconstruirii /reabilitării Spitalului orăşenesc Sinaia, pe Axa prioritară 3, valoarea contractului fiind estimată la 33.890.223,13 lei plus TVA.Răspunsul trimis DJI Teleorman de către col. MARIN COSNTANTIN a fost: „nu deţinem date de genul celor solicitate de dumneavoastră”, spune Radu.
MĂRTURIA FOSTULUI OFIȚER SRI, ADRIAN RADU:
În realitate, şeful SRI Prahova a dispus ca răspunsul către SRI Teleorman să nu fie intocmit / formulat de ofiţerul de problema, avizat asupra situatiei asupra careia se cereau date si care avea în legătură si surse cu posibilitati informative în mediul solicitat, ci de un ofiţer-femeie, proaspăt întoarsă din concediu maternal, care nu avea posibilităţi în obţinerea unor astfel de date, lucrand pe un alt profil de munca. Scopul unei astfel de „măsuri” este următorul:
– deşi susţine că nu mai are nicio relaţie cu secretara Primăriei Sinaia, RADULESCU BEATRICE, fina de cununie a familiei sale, în realitate ţine legătura cu aceasta prin intermediul soţiei sau de pe telefonul acesteia (listing-ul din acea perioada dovedeste cu prisosinta aceasta).
RĂDULESCU BEATRICE nu îşi poate justifica averea – casa construită în Sinaia, autoturismul MERCEDES GLK, achiziţionat cu bani cash etc.
În acelaşi timp, aceasta a fost mai mult timp suspectată de implicare „în afaceri” cu terenuri retrocedate, având legături în mediul CJ PH şi Prefecturii PH, neidentificate de ofiţerii SRI. Acestia nu au fost lăsaţi de MARIN nici să lucreze acest domeniu (funcţionarii din primăria Sinaia), sau cand au făcut-o s-a tergiversat orice mod de acţiune până când devenea neoperaţional.
– directorul /managerul spitalului Sinaia: FILIP ALINA – fost ofiţer SRI, apropiată a col. MARIN CONSTANTIN; soţul acesteia fost ofiţer acoperit al SRI, în prezent om de afaceri influent în domeniul imobiliar din Valea Prahovei.
Din consiliul de administrație al spitalului Sinaia fac parte consilieri locali, unii dintre aceștia apropiați ai primarului VLAD OPREA și secretarei primăriei.