danut volintiruDănuț Volintiru, șeful secției de combatere a corupției din DNA, este verificat de către Inspecția Judiciară după ce în presă au apărut informații potrivit cărora ar exista un conflict de interese, în condițiile în care presa vorbește despre faptul că soția sa, notar, a câștigat 120.000 de euro din autentificarea mai multor contracte derulate de Complexul Energetic Oltenia, al cărui director, Laurențiu Ciurel, este urmărit penal în dosarul Șova.

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi a confirmat într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului Dan Turturică faptul că Inspecția Judiciară îl verifică pe subalternul său.

„Este o verificare în curs, verificarea se face de către Inspecția Judiciară, doar ce ține de competența acestei instituții. Eu am transmis inspecției judiciare un memoriu pe care l-am primit cu privire la publicarea acestui articol și în acest moment se fac verificări. Nu știu rezultatul acestor verificări probabil că inspecția judiciară urmează să  îl anunțe”, a spus Kovesi.

Turturică a întrebat-o ce părere și-a făcut despre acea dezvăluire, cu atât mai mult cu cât ultima tranzacție autentificată de Daniela Volintiru a fost în 18 martie, ziua în care Comisia Juridică a Senatului încuviința cererea DNA de arestare preventivă a lui Dan Șova, în dosarul în care este implicat și Laurențiu Ciurel.

Kovesi a răspuns că nu are păreri personale, ci doar  instituționale.

„Am citit articolul și cred că toate aspectele care sunt prezentate acolo trebuie verificate și dacă sunt reale și ele reprezintă abateri disciplinare sau încălcări ale unor norme deontologice Inspecția Judiciară le va constata. Acesta este și motivul pentru care am sesizat Inspecția”, a afirmat Kovesi.

Ea mai spus că doar Inspecția Judiciară poate lua o decizie cu privire la această problemă.

„Eu nu pot trage concluzii doar citind un articol. Este important însă că se verifică și vom afla dacă așa stau lucrurile sau nu”, a completat șefa DNA.

Totodată, Laura Codruța Kovesi a fost întrebată de ce nu cere și arestarea lui Laurențiu Ciurel, unul dintre suspecții din dosarul Șova.

Șefa DNA a răspuns că nu poate să comenteze cazuri particulare.

„Ca observație generală, există situații in care, în același dosar, două persoane pot fi cercetate una în stare de libertate, alta în stare de arest. Contează foarte mult dacă este vorba despre aceeași faptă, sau dacă una dintre persoane este cercetată pentru mai multe fapte. Dacă vorbim despre infracțiunea de luare de mită,  contează suma, dacă este mai mare sau mai mică. Sunt și situații în care  propunem arestarea preventivă doar a unor persoane  pentru că încearcă să distrugă probele sau să influențeze martorii. Acesta constituie în sine un motiv de arestare preventivă”, a mai declarat Kovesi.

Interviul cu șefa DNA îl puteți citi integral pe turturica.ro

Ziarul GORJNEWS a dezvăluit legăturile dintre Dan Șova, Laurențiu Ciurel și soția procurorului Volintiru.

Iată ce devoala ziarul local în data de 19 martie, la o zi după ce Comisia Juridică a Senatului a încuviințat solicitarea DNA de arestare a lui Dan Șova!

Chiar în timp ce Comisia Juridică a Senatului încuviința arestarea complicelui Șova, făptuitorul Ciurel a virat încă un comision notarial de 6 miliarde lei vechi pentru soția procurorului DNA Volintiru.

Miercuri, 18 martie a.c., în ziua în care Comisia Juridică a Senatului a încuviințat solicitarea DNA de arestare a lui Dan Șova, pentru complicitate la abuz în serviciu, făptuitorul Laurențiu Ciurel, managerul Complexului Energetic Oltenia, urmărit penal în așa-numitul Dosar Șova, i-a plătit soției lui Dănuț Volintiru, procuror șef – adjunct al secției de combatere a corupției din DNA, un nou comision notarial de aproape 6 miliarde de lei vechi.

În condițiile în care știa că este urmărit penal de DNA, Laurențiu Ciurel a insistat ca notarul Daniela Volintiru să perfecteze vânzarea Exploatării Miniere Berbești, în condiții vădit dezavantajoase, de la CEO la CET Govora.  Mai mult, același Ciurel a insistat ca în contractul încheiat cu CET Govora să se precizeze clar că societatea din Vâlcea plătește toate taxele aferente tranzacției, mai puțin cele de autentificare notarială (cele mai costisitoare), care au rămas în sarcina CEO. Practic, Ciurel a ținut morțiș să nu rateze ocazia de a mai vărsa câteva miliarde în bugetul familiei Volintiru.

Este cel puțin curios faptul că notarul Daniela Volintiru nu s-a abținut să perfecteze și această nouă tranzacție, în condițiile în care calitatea de urmărit penal a lui Ciurel în Dosarul Șova este de notorietate publică. Este evident că Danielei Volintiru nu i-a păsat că, astfel, alimentează conflictul de interese în care s-ar putea afla soțul ei. Ca să nu mai vorbim de iminenta amplificare a suspiciunilor care planează asupra echidistanței cu care DNA înfăptuiește justiția în privința lui Ciurel. În condițiile în care DNA a cerut încuviințarea arestării complicelui Dan Șova, n-a luat, până în acest moment, nicio măsură preventivă împotriva făptuitorului Ciurel.

Comisioanele notariale uriașe plătite de Ciurel soției procurorului Dănuț Volintiru, aflat pe poziția a treia în DNA central, pot constitui cheia de interpretare a acestei stări de fapt. Avem un complice în curs de arestare și un făptuitor liber.

Această nouă tranșă de 6 miliarde vine la o săptămână după ce tot GORJNEWS a probat că Ciurel a plătit și alte comisioane notariale uriașe Danielei Volintiru. Deși ancheta noastră a fost preluată de presa centrală, nu a existat nicio reacție oficială din partea DNA. Procurorul Volintiru nu a cerut Inspecției Judiciare să fie demarată procedura de apărare a reputației, și nici măcar nu și-a publicat declarația de avere lipsă, din 2014.

Pe fondul managementului dezastruos practicat la CEO de fostul vicepreședinte PSD Gorj Laurențiu Ciurel, impus de Victor Ponta ca manager ”apolitic”, în ultimele luni se încearcă să se amâne intrarea în insolvență, prin vinderea unor subunități ale CEO. Aceste tranzacții sunt realizate prin notariatul Danielei Volintiru.

CET Govora înregistra datorii de 2210 miliarde lei vechi către CEO. În cadrul unei tranzacții vizibil dezavantajoase, Ciurel a renunțat la cele 2210 miliarde lei vechi pe care le avea de încasat, și a mai cedat și întreaga Exploatare Minieră Berebești. La schimb, a obținut doar 1840 miliarde lei vechi, plătibili de către CET Govora în următorii 10 ani!

Articolul integral precum și documentele care fac dovada celor publicate le puteți vedea pe gorjnews.ro

 

2 COMENTARII

  1. …..priviti ce fata are si asta! Mie imi sugereaza DUHOARE DE GRAJD neingrijit! Bleaaaaaaaah~!

Comentariile sunt închise.