Slujba de înmormântare a Reginei Ana va fi oficiată sâmbătă la Curtea de Argeș de ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, având alături ierarhi și un sobor de preoți ortodocși.
Calinic ar fi turnat cu numele de cod Zamfir conform unor documente ale Securității. El a fost recrutat de Securitate, cu angajament scris, în 1976, conform flux24.ro
Fișă personală cu privire la ARGATU CONSTANTIN-CALINIC, călugăr la mănăstirea Cernica din jud. Ilfov publicată de Jurnalul de Argeș:
S-a născut la 6 iunie 1944 în comuna Crăcăoani jud. Neamț ca fiu al lui Haralambie și Elena, licențiat în teologie, călugăr la mănăstirea Cernica, cu domiciliul în incinta acestei mănăstiri. Provine dintr-o familie săracă de țărani. După ce a absolvit cursurile primare în comuna natală, a urmat seminarul teologic din Piatra Neamț, fiind promovat cu media 8,63.
La 1 octombrie 1964 arhiepiscopul Teofil Herineanu l-a numit preot la parohia Tioltiur comuna Cornești din jud. Cluj, cu toate că „cercetarea canonică” (sublinierea ofițerului) recomandase să nu-l hirotonisească deoarece „era prea tânăr, cu apucături străine unui cleric și cu idei străine doctrinei ortodoxe” (subl. ofițer). În realitate tânărului preot îi plăcea să-și trăiască viața și nu se împăca cu restricțiile impuse de canoanele bisericești, fiind stăpânit de „puterea afuriseniei” (subl. ofițer).
Datorită relațiilor intime avute cu femei din parohie și a altor comportări necorespunzătoare, la 1 iulie 1966 a fost transferat la parohia Ineu din județul Maramureș. Și aici este acuzat de comportări „libertine și insubordonare față de protopopiat”, afirmându-și deschis concepțiile sale anticanonice. Începe să fie preocupat de literatură și încearcă să scrie versuri. În această perioadă a urmat și teologia din Sibiu pe care a absolvit-o în 1968.”
„La data de 1 septembrie 1971 se transferă la mănăstirea din Căldărușani din județul Ilfov, unde a ocupat un post de îndrumător al muzeului. Intrând în viața monahală nu renunță însă la vederile sale. La mănăstirea din Căldărușani a intrat în conflict cu starețul arhimandrit Veniamin Nicolae pe care l-a reclamat patriarhului pentru abuz și comportare necorespunzătoare față de călugări. În urma anchetei care a avut loc și la insistențele starețului arhimandrit Veniamin, călugărul ARGATU CONSTANTIN-CALINIC a fost transferat de la 1 octombrie 1973 la mănăstirea Cernica, unde ocupă și funcția de ghid. Aici are o comportare bună și este apreciat pozitiv de către stareț și de ceilalți călugări. La 16 februarie 1973 Inspectoratul Județean Ilfov al Ministerului de Interne i-a deschis dosar de urmărire informativă, fiind suspect că ar desfășura activitate ostilă orânduirii de stat. Acțiunea de urmărire informativă și de verificare asupra lui ARGATU CONSTANTIN-CALINIC nu a confirmat faptul că acesta ar desfășura activitate dușmănoasă și astfel dosarul a fost închis la 22 mai 1974. Din verificări, îndeosebi prin mijloace T.O. (Tehnică Operativă n. red.), rezultă luări de atitudine și reflecții care-i definesc de fapt poziția, prin însăși exprimările sale: „Nu suport teologia impusă, de a respecta o anumită linie. Nu vreau să fim dirijați, și nici să ni se obiecteze ce să proclamăm pe linia bisericii.” (subl. ofițer).”
„Odată cu închiderea dosarului de urmărire informativă s-a aprobat și recrutarea lui ARGATU CONSTANTIN-CALINIC. Acțiunea a avut loc la 26 februarie 1976, aceasta desfășurându-se în condiții corespunzătoare. În procesul recrutării a relatat că a menținut relații cu PAPACIOC ARSENIE, călugăr la CĂLDĂRUȘANI și CERNICA, fost legionar și condamnat, din comportarea căruia a înțeles că nu a renunțat la concepțiile sale politice. De asemenea, se află în relații bune cu ADRIAN FĂGEȚEANU, preot la CĂLDĂRUȘANI, venit de la mănăstirea CIOROGÂRLA, despre care știe că a fost legionar. (subl D.I.)
Din discuțiile purtate a rezultat că nu este predominat de fanatism religios, că are vederi realiste și că educat și influențat, poate fi apropiat și atras la o colaborare loială și eficientă. Recrutarea a fost efectuată pe bază de angajament scris. Până în prezent informatorul a furnizat 3 note semnate cu numele conspirativ „ZAMFIR” și care se referă la elemente aflate în atenția organelor noastre. Întâlnirile cu informatorul au loc în BUCUREȘTI (subl. D.I.), unde acesta se deplasează periodic, pentru rezolvarea unor probleme de ordin administrativ al mănăstirii CERNICA.”